1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Sri Lanka Gezi Rehberi & Sri Lanka Gezilecek Yerler Nelerdir?
Sri Lanka Gezi Rehberi & Sri Lanka Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sri Lanka Gezi Rehberi & Sri Lanka Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sri Lanka Gezi Rehberi: Birçok kişi tarafından dünyanın en iyi adalarından biri olarak tanımlanan Sri Lanka, yüzyıllardır gezginleri baştan çıkarmıştır. Sri Lanka Gezilecek Yerler... Detaylar haberimizde

A+A-

Sunacak çok fazla çeşidi var ve kesinlikle ömür boyu bir kez ziyaret etmeniz gereken bir yer. Bu şirin adada birbirinden farklı pek çok şeyi deneyimleme ve görme fırsatına sahip olacaksınız. Güzel plajlardan antik kalıntılara, pitoresk şehirlerden yerel tapınaklara, vahşi yaşamın inanılmaz çeşitliliğinden bahsetmeye gerek yok. İyi haber şu ki, Sri Lanka gezginlerin radarına ancak son zamanlarda girdi. Şu an uçağa binmek ve oraya gitmek için mükemmel bir zaman olduğu anlamına geliyor! Seyahatinizi hayat değiştiren bir deneyime dönüştürecek ilk kez ziyaret edenler için Sri Lanka'da ziyaret edilecek en iyi yerlerin bir listesi.

Sigiriya Kaya Kalesi...

Aslan Kayası olarak da bilinen Sigiriya, bir kayanın üzerine inşa edilmiş ve girişindeki dev bir aslanın pençelerinden adını alan şaşırtıcı antik bir kaledir. Birinde yer alın Colombo Sigiriya için günlük gezi bu keşfetmeye UNESCO Dünya Mirası sıklıkla Dünyanın Sekizinci Wonder olarak anılacaktır sitesini.

Bu güzelliğin 5. yüzyıldan kalma ilginç bir hikâyesi de var. Kral Dhatusena'nın gayrimeşru oğlu Kral Kashyapa, onu öldürdükten sonra tahtını gasp etti. Tahtın gerçek sahibi Moggallana'nın geri dönme korkusu için kalesini ve zevk sarayını Sigiriya kayasının üzerine inşa etti. Muhteşem bahçeleri ve muhteşem mimarisi ile burası gerçekten her yolcunun ziyaret etmesi gereken bir yer.

Kandy ve Diş Tapınağı...

Adanın kalbinde, güzel sarp yeşil tepelerin arasında gizlenmiş olan Kandy, ülkenin en büyük ikinci şehri ve son antik Krallık başkentidir. Kandy'yi ve güzelliklerini ziyaret etmenin en iyi yollarını keşfedin. Özel turlar, Colombo'dan günübirlik geziler ve daha fazlası!

Temmuz ve Ağustos ayları arasında, güzelce süslenmiş filler, davulcular, ateş yiyiciler, enerjik dansçılar ve uzun bacaklı yürüyüşçülerle canlı bir dini alay olan muhteşem Diş Festivali'ne (Kandy Perahera) ev sahipliği yapar. Kesinlikle görmeniz gereken bir şey! Kandy, Sri Lanka'da ziyaret edilecek en iyi yerler arasına kolayca girer.

Adem'in Zirvesi...

Yerliler için Sri Pada, Adam's Peak, Sri Lanka'nın orta bölgesinde 2.243 m'lik bir dağdır. Bu güzel zirve, son 2 bin yıldır önemli bir hac yeri olmuştur.

Budist geleneğine göre, Lord Buddha'nın ayak izidir. Bunun yerine Hıristiyanlar için, Adem'in Cennet Bahçesi'nden sürüldükten sonraki ilk adımıdır. Hindular ise bunun Lord Shiva'nın ayak izi olduğuna inanıyor.

Önerilen seçenek, gün doğumundan hemen önce zirveye çıkmak için gece yürüyüşe başlamaktır. Hiç unutamayacağın bir şey! Doğa yürüyüşü oldukça zordur, çoğu insanın zirveye çıkması 2-4 saat ve aşağı inmesi 1-2 saat sürer. Ama burayı ziyaret etmek kesinlikle değer. Kalabalıktan kaçınmak önemlidir: Sri Lanka Yeni Yılı'ndan (Nisan ortası), dolunaydan ve hatta hafta sonundan kaçınmak daha iyidir.

Yala Millî Parkı...

Sri Lanka, vahşi yaşamı görmek için Asya'nın en iyi yerlerinden biri olan vahşi yaşam severler cennetidir. Nitekim ülkenin en ünlü Milli Parkı olan Yala'da inanılmaz çeşitlilikte türlerle çevrili olacaksınız. Bu muhteşem vahşi yaşamı yakından izlemek için Colombo'dan bir Safari deneyimi yaşayın.

Adanın güneydoğu kesiminde yer alan Yala, dünyadaki en yüksek leopar konsantrasyonuna sahiptir. Ayrıca Buffalos, Filler, Maymunlar, Timsahlar ve çok çeşitli Kuşlar gibi birçok türe ev sahipliği yapmaktadır. Hayvanlar ve doğa aşığıysanız, burası Sri Lanka'da ziyaret edilebilecek en inanılmaz yerlerden biridir!

Arugam Koyu...

İster sörf yapmak için epik dalgalar arıyor olun, ister sadece dinlenmek ve plaj hayatının tadını çıkarmak istiyorsanız, burası sizin için doğru yer. Bu güzel koy, Sri Lanka'nın kuru kesiminde yer alır ve ülkenin en iyi sörf noktalarından biri olmasıyla ünlüdür. Ama dahası da var: daha turistik ve kalabalık güneybatı sahilinden çok farklı, huzurlu atmosfer, güzel plajlar ve rahatlatıcı bir ortam.

Güneşten ve deniz havasından uzaklaşmanız gerekirse, şehrin tarihi tapınaklarını veya yakındaki Kumana Millî Parkı'nı da ziyaret edebilirsiniz. Öyleyse gözlerinizi kapatın, okyanusun sesini dinleyin ve derin nefes alın. Doğru yerdesiniz!

Galle ve Hollanda Kalesi...

Sri Lanka'da kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olan bu inanılmaz şehir, büyüleyici Hollanda döneminden kalma villalar ve keyifli sahil manzaraları ile doludur. Galle, yürüyerek keşfetmekten gerçekten çok memnun ve gezginlerin çoğu güzelliklerinden ve büyüleyici atmosferinden etkileniyor. Galle'de bu şehrin en iyi şekilde tadını çıkarmak için birçok farklı aktivite var.

Şehir, başka bir Unesco Dünya Mirası olan Galle Dutch Fort'a, üç tarafı okyanusla çevrili duvarlarla çevrili bir bölgeye ev sahipliği yapıyor. Portekizliler tarafından inşa edilen ve 17. yüzyılda Hollandalılar tarafından tamamlanan bu kale gerçekten itibarını hak ediyor!

Nuwara Eliya ve Çay Tarlaları...

Bu bölgenin iklimi, çevresi ve mimarisi diğer köylerden farklıdır. Daha serin iklimi sayesinde Sri Lanka'da çay üretimi için en önemli alandır. Bölge, şelaleler, tepeler, çay tarlaları ve Sri Lanka'nın en yüksek dağı olan yükselen Pidurutalagala gibi birçok doğal güzelliğe sahiptir. Burası Sri Lanka'da ziyaret edilmesi gereken bir yer ve oraya vardığınızda bir fincan çay içmeyi unutmayın!

Nuwara Eliya, Kandy ve Ella arasında yer almaktadır. Oraya ulaşmak için dünyaca ünlü Sri Lanka'nın en güzel tren yolculuğuna çıkabilirsiniz. Kandy'den bir bilet size yaklaşık 2,50 dolara mal olacak. Yolculuk Kandy'den 4 saat sürüyor ve dünyanın en güzel tren rotalarından biri olarak anılıyor.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.