1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. İbiza Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi
İbiza Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi

İbiza Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi

İbiza gezi rehberi: Balear Adaları'nın en ünlü, manzaralı ve popüler olanlarından biri İbiza'dır. Adanın boyutu nispeten küçük olmasına rağmen, ilgi çekici yerler ve yapılacak şeyler ile doludur.

A+A-

İbiza, benzersiz gece hayatıyla ünlüdür, ancak gündüzleri de deneyimlenecek çok şey vardır. İbiza kasabasının tarihinden Cala Llenya'nın kumlu plajlarına kadar İbiza, görülmeye değer bir adadır.

İbiza Şehri...

İbiza Kasabası olarak bilinen liman şehri, adanın en büyük ve en eski destinasyonudur. Akdeniz'e bakan İbiza Kasabası, duvarlarla çevrili bir kalenin yanı sıra Arnavut kaldırımlı sokaklara sahiptir. Yerliler şehri Eivissa olarak adlandırır. İbiza Şehri, bölümlere ayrılmıştır: Dalt Vila ve Eixample. Suyun üzerinde yer alan Dalt Vila veya Old Town, birinci sınıf restoranlar ve çok çeşitli barlarla dolu tarihî bir bölgedir. Aşağıda, yeni binaların çoğunun bulunabileceği Eixample veya Extension'ı bulacaksınız. Ziyaret ederken, tüm kasabanın belki de en iyi manzarasını sunan Karlı Meryem Ana adlı Katedral'i kontrol etmeyi unutmayın.

Cala Llenya...

İbiza'da biraz daha sessiz bir plaj bulmayı umuyorsanız, Cala Llenya uygun olabilir. Plaj, San Carlos'tan sadece 10 dakika uzaklıktadır ve daha küçük taraftadır. Bu aynı zamanda daha küçük kalabalıklar demektir. Pazar günleri buralarda iseniz, plaja gitmeden hemen önce haftalık Cala LLenya pazarlarına göz atın.

Playa d'en Bossa...

İbiza'ya giden insanların çoğunun güzel sahil beldeleri için geldiği bir sır değil. Belki de İbiza'da ziyaret etmek için Playa d'en Bossa'dan daha iyi bir yer yoktur. Bu sahil beldesi noktası, tam sahilde her şey dahil bir tatil isteyenler için inanılmaz derecede çekici. Aynı zamanda adanın en uzun plajıdır, bu da doğrudan kumun üzerinde bir divan veya şezlong sağlamada sorun yaşamayacağınız anlamına gelir. İbiza'ya gece hayatı için geliyorsanız, Playa d'en Bossa idealdir. Bölgede, bazıları tam kumsalda olan çok sayıda gece geç saatlere kadar açık bar ve kulüp bulunmaktadır.

Santa Eulalia del Rio...

Santa Eulalia del Rio, İbiza'da önemli bir tatil beldesidir ve adanın doğu kıyısında yer almaktadır. İbiza'daki ana havaalanına sadece kısa bir sürüş mesafesindedir ve plajlara ve manzaraya ek olarak kültür ve mutfak isteyenler için bir yerdir. Santa Eulalia del Rio'nun ana cazibe merkezlerinden biri, sahil boyunca uzanan uzun gezinti yeridir. Palmiye ağaçları ile kâplı gezinti yeri, suyun yanında yürümenizi ve kilometrelerce plaj manzarasını hayranlıkla izlemenizi sağlar. Bu sahil destinasyonunda alışveriş ve yemek seçenekleri gece hayatına göre önceliklidir.

Cala Llonga...

Cala Llonga beldesi, geniş ve beyaz kumlu bir plaja, güzel bir koy manzarasına ve hatta manzarayı çerçevelemek için çam ağaçlarıyla kâplı tepelere sahiptir. Bu belki de İbiza'da ziyaret edilecek en aile odaklı yer, bu da bölgede küçük çocuklu birçok aile bulacağınız anlamına geliyor. Ana plaj, çocukların tatil boyunca eğlenmesini sağlamak için bir oyun alanı ve minyatür bir eğlence parkı bile sunuyor. Cala Llonga ayrıca Ibiza kentine sadece 10 dakika uzaklıkta yer almaktadır, bu da plaja kolayca gidebileceğiniz ve tarihi mekânları istediğiniz zaman keşfedebileceğiniz anlamına gelir.

Sant Josep de sa Talaia...

İbiza'nın farklı bir yönünü görmek istiyorsanız, Sant Josep de sa Talaia'ya gittiğinizden emin olun. Salines Doğa Parkı ve Vendranell Doğa Koruma Alanı en bariz örneklerden ikisidir, ancak aynı zamanda sönmüş yanardağlara ve çarpıcı plajlara da yakın olacaksınız. Cala Comte'de kumlu bir kıyı şeridinde dinlenebilir veya bölgedeki yerel bira fabrikalarından birine gidebilirsiniz. Burası kesinlikle doğa severlerin adadaki en sevdiği yer.

Sant Antoni de Portmany...

İbiza'nın en iyi gece hayatı destinasyonlarından biri olarak uzak ve geniş bir şekilde tanınmaktadır ve sabahın erken saatlerine kadar dans etmek ve içmek için yer sıkıntısı yoktur. Birkaç kafe ve barın gün batımının muhteşem manzaralarına izin verdiği Sunset Strip'te geceye başlayın. Ardından, gece hayatı mekânlarının çoğunun yoğunlaştığı West End'e gidin. Geceleri çok geç kalmadıysanız, plajda günlerin tadını çıkarabilir veya Passeig de ses Fonts denilen manzaralı gezinti yolunda gezinebilirsiniz.

Es Vedra...

İbiza'daki en ilgi çekici yerlerden biri de Es Vedra adası. Ancak, gizem ve irfanla doludur. Efsaneler Es Vedra'yı Fenike ay tanrıçası Tanit'e bağlar. Ada aynı zamanda kötü şöhretli sirenlerin Odysseus'u Homeros'un Odyssey'deki gemisinden çekmeye çalıştığı yerdi. Es Vedra'nın sadece Kuzey Kutbu ve Bermuda Üçgeni'nin arkasında inanılmaz derecede manyetik olduğu söyleniyor. Yolculuklar sizi Es Vedra'yı yakından görmeye götürür, ayrıca çevredeki manzaranın muhteşem manzarasını sunar.

Portinatx...

Adanın en kuzey kıyısında, üç muhteşem plaja sahip bir tatil yeri olan Portinatx bulunur. En büyüğü kumlu S 'Arenal Gros ve diğer iki daha özel, daha az kalabalık seçenek S' Arenal Petit ve Playa Porto'dur. Her üçü de cankurtaranlara, satıcılara ve şezlonglara sahiptir. Sahilde arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz gibi, Portinatx berrak suları sayesinde şnorkelle yüzücüler ve dalgıçlar arasında oldukça popülerdir. Harika bir aile mekânıdır ve daha uzun sahil yürüyüşlerine başlamak için ideal bir yerdir.

Es Canar...

Es Canar, adanın doğu tarafında bir sahil beldesidir. En çok hippi pazarı ile tanınır, ancak sunabileceği çok daha fazlasına sahiptir. Es Canar, büyük kontrast ve olağanüstü manzara anlamına gelen kumlu sahil şeritlerinin yanı sıra çam ormanlarından oluşur. Aynı zamanda açık hava rekreasyon meraklıları için rüya gibi bir yer, çünkü rüzgâr sörfü ve deniz paraşütü gibi şeyler için sınırsız fırsatlar var. Her çarşamba düzenlenen pazar, yerel el sanatları ve her türlü hediyelik eşya satın almak için harika bir yerdir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.