1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Cannes Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi
Cannes Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi

Cannes Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi

Bu efsanevi sahil beldesi, Côte d' Azur'un tüm parıltısına ve cazibesine laiktir: özel plajlar, şık yatlarla zengin harika marinalar, büyüleyici bulvarlar, zarif Belle Epoque mekânları ve güzel restoranlar.

A+A-

Fransız Rivierası'nın güneşinin tadını çıkaran Cannes, ihtişam ve seçkinlikle parıldıyor.

Golfe, de la Napoule koyundaki büyüleyici bir ortamda, Cannes ılık Akdeniz iklimi ile kutsanmıştır. Hava yıl boyunca ılıktır ve mayıstan sonra 8 ay kadar plajda bronzlaşmak için büyüleyici plajdır. Yapraklı özel ağaçları Cannes sokaklarını süslüyor ve subtropikal çiçekler şehrin her yerinde serpilerek ziyaretçilere cennette olduğu izlenimini veriyor. Prestijli Cannes Film Festivali, 1946'da başladığından beri önemli bir etkinliktir. Dünyanın dört bir yanından ünlü film yıldızlarını çeken bu yıllık kırmızı halı galası, film yapım sanatını tanıtmak için uluslararası bir üne kavuşmuştur.

Cannes'da yaşam, çok sayıda paparazzinin, endüstri kodamanlarının ve dünyanın en büyük yıldızlarının ünlü film festivali için şehre geldiği, Mayıs ayının o iki haftasında altüst olur. Yılın geri kalanı dünyanın en zengin insanları için şık bir zevk bahçesi ve ihtişamla baştan çıkarılmış insanlar için bir bal küpü.

Boulevard de la Croisette...

Fransız Rivierası'nın en gözde caddelerinden biri olan bu palmiye ağaçlı bulvar, Cannes'daki turistik faaliyetlerin merkezidir. Ziyaretçiler ayrıca zengin villalara ve lüks butiklere hayran kalabilirler. Bulvar, yeni Palais des Festivals'ten sevimli "La Roseraie" parkına kadar uzanır. Kumlu sahil şeridinde muhteşem güzellikte plajlara ev sahipliği yapan Square du 8 Mai sene 1945'te. Şu streç yüzeyinde, sahil şeridi yürüyüş yapmak ve insanları izlemek için harika bir yerdir. Gezinti yeri, körfezin ve Akdeniz'e uzaktaki Lérins Adaları'nın muhteşem manzarasıyla takdir edilmektedir.

La Roseraie parkının ötesinde, limana yanaşmış lüks yat sıraları ile pastoral Port Pierre Canto var. Ayrıca yürüme mesafesinde başka bir liman olan Port de la Point'e Croisette, Cannes Yat Kulübü tarafından düzenlenen yarışların kalkış noktasıdır. Yat kulübünde ayrıca bir yelken okulu bulunmaktadır. Su sporları meraklıları ve güneşlenme meraklıları için bir başka nokta, Pointe Croisette'in batı tarafında bir atıştırmalık büfesi ve tuvalet olanakları bulunan sakin bir halk plajı olan yakındaki Port Palm Beach'tir.

Le Suquet (Eskişehir)...

Koyun yukarısındaki Mont Chevalier'in eteklerinde yer alan Le Suquet bölgesi, orijinal balıkçı köyünü temsil etmektedir. Pitoresk bir yamaç ortamında, bu bölge olağanüstü manzaraların yanı sıra Eski Dünya cazibesi sunmaktadır. Le Suquet, yüzyıllar önceki ambiyansının bir kısmını korumuştur. Turistler, dar eski basamaklar, şık avluları ve semtin eski tarihi duvarları gibi ilginç tarihi kalıntıları ile trafiksiz mahalleden memnundur. Le Suquet'in kalbinde, eski kilise Eglise du Suquet ve 11. yüzyıldan kalma Tour du Mont Chevaliergözetleme kulesi ufuk çizgisine hâkim. Gözetleme kulesinin tepesinden, plaja ve Lérins Adaları'na kadar körfezin harika panoramik manzarası var. Le Suquet'i ziyaret etmenin bir başka keyfi de antika eski sokaklarda dolaşmaktır. Eski şehrin ana alışveriş caddelerinden biri Rue Meynadier'dir. Bu kalabalık yaya caddesi, özel gurme butikleri ile ünlüdür. Le Suquet'in kenarındaki bir diğer önemli ticari cadde de Rue d'Antibes. Fransız Riviera'sı modası için bir alışveriş yeri olan cadde, tasarım ürünü hazır giyim butikleri ile çevrilidir.

Festivaller Sarayı ve Kongreleri...

Palais des Festivals et des Congrès, Riviera'nın en görkemli kırmızı halı meselesi olan Cannes Film Festivali'nin mekânıdır. Bina, film festivalinin yanı sıra G20 Zirvesi, global müzik sergisi MIDEM ve MIPTV (Global Tv Programı Pazarı) etkinliklerine de sahiplik  yapmaktadır. Tesis bünyesinde bir restoran da mevcuttur.

Notre-Dame de l'Espérance...

Şehrin rüya gibi manzaralarıyla göz kamaştıran le Suquet'in zirvesine inşa edilen Notre-Dame de l'Espérance, Cannes'ın en önemli kilisesi. Geç Gotik yapı 16. yüzyıla kadar uzanır ve yüksek sunakta 17. yüzyıldan kalma kayda değer bir Madonna'ya sahiptir. Kiliseye girerken, ziyaretçilerin huzur dolu iç mekânı ve Gotik tonozunun ilham verici yükseklikleri dikkat çekiyor. Kilise ayrıca bir Rönesans sundurması ve 1857'de kurulan ve çok yakın bir sürede iyileştirilmiş bölgede dahildir. Mimari tarzların bir karışımına sahiptir. Ayrıca 16. yüzyıla kadar uzanan eski bir mezarlık var. Kilise bugün hâlâ dini ibadet yeridir. Temmuz ayında kilisenin önündeki meydan aydınlatılır ve gün boyunca büyülü bir açık hava mekânı olurNuits Musicales du Suquet (Le Suquet'in Müzikal Geceleri), yıldızların altında bir haftalık performansların sergilendiği klasik bir müzik festivali.

Vieux Limanı…

Cannes'ın Akdeniz manzarasının simgesi olan Vieux Port (Eski Liman), tarihî Le Suquet mahallesinin altında yer almaktadır. Port Cannes I olarak da bilinen Vieux Limanı, 1957 yılında inşa edilen Gare Maritime (Deniz Demir yolu İstasyonu) yakınında yer almaktadır. Regatta. Limanın kuzeyinde, gölgeli çınar ağaçları ile kâplı dar antik sokaklar olan pitoresk Allées de la Liberté vardır. Sabahları burada renkli Marché aux Fleurs (Çiçek Pazarı) düzenlenir.

Herkese İyi Yolculuklar...

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.