1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Ev Eşyalarında Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?
Ev Eşyalarında Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Ev Eşyalarında Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Gözümüz 350 bin rengi keşfedecek kapasitede yaratılmıştır. Buda mucizevi bir şeydir. Bu nedenle ev eşyalarında da renk uyumunu yakalamanız size bağlı olsada eğer yeteri kadar başarı sağlayamıyorsanız birinden destek alabilirsiniz.

A+A-

Burada ‘ renk işte ne olucak ‘ diyebilirsiniz. Ancak ev eşyalarında renk uyumu hiçte hafife alınacak bir durum değildir. O evde siz oturacaksınız ve zamanla siz ve eşyalarınız bir bütün olarak kombinlenmiş olacaktır. Renklerin uyumu hakkında kısa bir örnek vermek gerekirse, örneğin siz birşey giydiniz ve başkası size ‘ a ne kadar güzel ve pozitif görünüyorsun ‘ dediğinde bu iyi bir şeydir. Ancak biri size ‘ bu renk sana çok yakışmış ‘ diyorsa bu pek iyi değildir. Çünkü ikincisinde renk sizin önünüze geçmiş sizi kapatmıştır. Ancak ilkinde siz ve renk bir bütün olmuşsunuzdur. Bu yüzden ilkini tercih ediyoruz.

Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu

Ev eşyalarımızda tıpkı giydiğimiz elbiseler gibi birinin güzelliğiyle diğerini örtmemeli, aksine bir bütün şeklinde olmalıdır. Mesela mükemmel bir koltuk ve o köse uygun kombinler güzeldir. Yalnız evin diğer köşeleri bunu uygun mudur? Eğer biri size gelip elbisedeki gibi sadece oranın güzelliğinden bahsediyorsa maalesef evin diğer kısımlarını o köşeniz kapatmış diyebilir. Bir dikkat edilmesi gereken husus ise duvar boyalarıdır. Eskiden şöyle bir mantık vardır. Kırmızı bir koltuğum varsa duvar boyam kırmızı ve pembe tonu olmalıdır. Sizce de ne kadar boğuk bir salon hayal ettiniz dimi. Evet duvar boyalarımız eşyalarla birbirine çok yakın renkler içermemelidir. Örneğin siyah bir salon takımına kırık beyaz ve ya bej rengi daha şık duracaktır.

Örnek Renk Uyumlu Salon

Son zamanların modası bilindiği üzere siyah mobilyalar ve ya masif ahşap mobilyalardır. Biz burada masif ahşap mobilyalardan kombinleme yapacağız. Salonunuz masif ahşap mobilyalardan oluşuyorsa koltuklarınız yine masif ahşap kenarlı koltuk olmalıdır. Burada ki renk uyumumuz kırık beyaz olacağı için koltuk kumaşlarınız kirik beyaz olmalıdır. Koltuklarınızın üzerindeki yastıklar masifle uyumlu hardal desenli yastıklar olabilir. Yine oturduğunuz yere hardal tonda bir kilim çok yakışacaktır. Buradaki duvar boyamız koltuk rengine göre değil de masif rengine göre belirlenmelidir. Bunun için bej rengi veya kapalı pastel renkler buraya uyumlu olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.