1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Motosikletle Türkiye Turu İçin En İyi Tavsiyeler Nelerdir?    
Motosikletle Türkiye Turu İçin En İyi Tavsiyeler Nelerdir?    

Motosikletle Türkiye Turu İçin En İyi Tavsiyeler Nelerdir?    

"Motosiklet ile seyahat" etmek son derece benzersiz bir his. Bu his hem motor sürmenin verdiği keyif hem de gezi sırasında görülen rotalar birleştiğinde son derece benzersiz bir hal almaktadır.

A+A-

Bu doğrultuda kişinin hedeflerine ve isteklerine göre Türkiye içinde farklı rotalar belirlemek hatta küçük çaplı bir ülke turu yapmak mümkün. Tabi ki yapılması gereken tek şey rota planlaması değil. Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce yanınıza almanız gereken pek çok eşya ve ekipman da bir uzman tavsiyesine göre belirlenmeli.

Türkiye’de Bulunan Motosiklet Rotaları

Rotalar birbirinden farklı özellikleri ile öne çıkmaktadır. Bu noktada doğa ile iç içe bir yolculuk yapmak isteyenler için öneriler:

1. Artvin – Ardahan Arası Rota

200 Km’den biraz daha uzun olan bu rota son derece harika virajları ve manzarası ile bir motosiklet yolculuğunda olması gereken her şeyi sunuyor. Doğanın keyfini çıkararak motosiklet sürmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bu rota Karadeniz’in güzelliklerini ve doğasını motorculara sunmaktadır.

2. Antalya- Muğla Arası Rota

Sıcak iklimi ile Akdeniz bölgelerinde zaman geçirirken bir yandan motor sürmek isteyenler için harika bir rota önerisi. 560 Km uzunluğundaki rota boyunca birbirinden güzel manzaralara ek olarak son derece keyifli virajlar da mevcut.

Rota süresince Kaş, Kalkan, Fethiye günü ülkemizin en önemli turistik merkezlerinden geçilerek güzel molalar vermek mümkün. Özellikle yaz aylarında hem manzaranın hem motorun hem de tatilin keyfini çıkaracak şekilde harika bir motosiklet turu yapmak isteyenler mutlaka bu rotayı denemeliler.

3. Kumbağ - Şarköy

Tekirdağ bölgesinde bulunan ve Uçmakdere bölgesine ulaşım için de kullanılan bu yollar yaklaşık olarak 80 km uzunlukta. Yüksek hızda gitmenin mümkün olmadığı virajlı yolların manzarası ise nefes kesici.

Yolun en güzel yanlarından biri motor ile tek günlük bir maceraya çıkmak isteyenlere tamamen uygun olması. Yol üzerinde bulunan Uçmakdere yamaç paraşütü sporcularının sık sık faaliyet gösterdiği noktalardan biri. Tepeye ulaşarak burada mola vermek ve harika manzaranın eşliğinde sporcuları izlemek de mümkün.

3. Soğanlı Geçidi

1916 yılında Rusların yaptığı bu yol son derece tehlikeli ancak bir o kadar da macera dolu bir yol. Trabzon’u işgal eden Rusların Bayburt’a da ulaşmak amacıyla oluşturdukları yolda 29 adet birbirinden keskin ve tehlikeli viraj bulunuyor. Yol boyunca yüksek irtifadan kaynaklanan sisler ve bulutlar da sıklıkla görülüyor. Bu durumların hepsi göz önüne alındığında yol boyunca araba sürmek gerçek bir ustalık istiyor.

Son derece eğlenceli görünse de bu yolda motosiklet bile olsa bir araç kullanmak son derece zorlu. O nedenle kendine kesinlikle güvenmeyen kişiler ziyaret etmemeli. Öyle ki yolun ne kadar tehlikeli olduğu dünya çapında en zor ve tehlikeli yollar arasında gösterilmesinden de anlaşılabilir.

Gezi İçin Öneriler

Motosiklet ile uzun yol yapmak son derece keyifli olsa da akşam saatlerinde eve dönmeyecek olmak belirli hazırlıkları gerektiriyor. Bu durum son derece önemli olduğu için büyük titizlik istiyor.

Yolculuk sırasında yük olabilecek hiçbir eşya alınmamalı çünkü ağırlık yapan eşyalar sizi yavaşlatacaktır. Bu nedenle tüm eşyaların ihtiyaç duyulduğu miktarda alınması çok önemli.

Yiyecek ve İçecek Önerileri

Yolculuğun uzun kısımlarında acıkmak ve susamak son derece normal. Bu gibi durumlarda hazırlıklı olmak için yapılması gereken en önemli şey yiyecek ve su almak. Yol boyunca ters bir noktada kalınması ya da zorunlu kamp yapılması gibi durumlarda aç ve susuz kalmamak için yeterli miktarda su ile yiyecek alınmalı.

Yiyecekler sallanma ile dökülmeyecek ve kısa sürede bozulmayacak türden olmalı. Buna ek olarak su da ne az ne da çok alınmalı. Aksi taktirde fazla yük yapması ve yer kaplaması büyük bir sorun oluşturabilir.

Kıyafet Seçimi

Özel olarak belirli günlerde ya da anlarda giymek istediğiniz kıyafetlerinizi mümkün olduğunca az almaya çalışın. Bunun yerine hem günlük hem de sürüş sırasında kullanılabilecek portatif ürünler tercih etmeye çalışın. Bu şekilde daha az kıyafet alarak daha çok gün geçirme şansınız olacaktır.

Buna ek olarak büyük bir sürüş montu giymek günlük kullanım için son derece kullanışsız. Bunun yerine windstopper bir mont üzerine motora uygun bir yağmurluk giyerek son derece pratik bir kışlık mont elde edebilirsiniz. Bu şekilde normal havalarda sadece montu da kullanabilirsiniz.

Mutlaka Alınması Gereken Eşyalar

Gezi sırasında başınıza gelebilecek talihsizlikler için küçük ama kullanışlı bir ilk yardım çantası hazırlamak son derece önemli. Bu çantanın içine böcek ısırmaları için bir amonyak, bir adet ağrı kesici basit bir pansuman seti koymak yeterli olacaktır.

Buna ek olarak yaz dönemlerinde güneş kremine ek olarak kişinin ihtiyaçlarına göre sabun, diş fırçası, diş macunu, şampuan gibi ürünler mümkün olduğunca küçük kaplarda ve portatif şekilde taşınmalıdır. Bu şekilde çok yer kaplamaları engellenmiş olur.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.