1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Bebek Ürünleri Satarak Ne Kadar Para Kazanılır?
Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Neleri Kapsamaktadır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Neleri Kapsamaktadır?

Zorunlu trafik sigortası, tüm motorlu araç sahiplerinin devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan araç sigortalama işlemidir.

A+A-

Bu sigorta bir kaza sonrasında, herhangi bir hasar durumunda, karşı tarafın maddi ve bedensel zararlarını üstlenmektedir. Her yıl belirlenmiş olan bir limit kapsamında kazanın oluştuğu esnada, araç sahibi ve araçta oluşan hasarların karşılanabilmesi için yapılmaktadır.

Zorunlu trafik sigortası, araç sahipleri için büyük bir önem taşımaktadır. Bu sigortayı düzenli olarak yaptıran kişiler, herhangi bir kaza sonrasında ortaya çıkan maddi hasarları sigorta firmasına karşılatır. Aynı zamanda karşı taraftaki kişinin de aracında bulunan herhangi bir maddi hasar varsa yine aynı şekilde sigorta firması tarafından karşılanır.

Kaza esnasında eğer karşı tarafta bulunan sürücü ve yolcular arasında yaralanma ya da ölüm gibi ciddi durumların meydana gelmesi söz konusu olursa, bu durumda da aynı şekilde hastane masrafları ve buna benzer maddi koşullar sigorta şirketi tarafından, trafik sigortası kapsamında karşılanır.

Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsamaktadır?

Herhangi bir kaza esnasında karşı tarafın, hasarın neden olduğu zararlarını karşılayan sigorta olan zorunlu trafik sigortasının kapsamış olduğu maddeler şu şekildedir;

l Trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını kapsamış olduğu gibi aynı zamanda, kamu mallarına verilecek zararları( elektrik direği, sokak lambası vs.) ve üçüncü kişilere verilecek zararları da(ev, dükkan, araç vs.) kapsamaktadır.

l Kaza esnasında sadece maddi zararlar değil, yaralanma ölüm gibi manevi zararlar da meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda ilk yardım, muayene, tedavi ve ilaç gibi durumlardan doğacak olan maddi masrafları da aynı şekilde zorunlu trafik sigortası kapsamaktadır.

l Kaza sırasında ölmüş kişilerin defin masraflarını ve varsa bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de zararlarını karşılarlar.

l Kaza sırasında yaralanmış olan kişiler belli bir süre ya da süresiz olarak çalışamaz duruma geldikleri için, hem kişiyi hem de bakmakla yükümlü olduğu kişileri maddi açıdan güvence altına alır.

l Kaza yapan kişi suçlu olmadığı halde karşı tarafın ısrarla sizi suçlaması ve haksız çıkararak dava açması durumunda, sigortanız savunma masraflarınızı da karşılamaktadır. Avukatlık ücretleri ile mahkeme ücretleri, poliçeniz tarafından karşılanır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.