1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Parasız İş Kurmak İstiyorum Diyenler İçin İş Fikirleri
Parasız İş Kurmak İstiyorum Diyenler İçin İş Fikirleri

Parasız İş Kurmak İstiyorum Diyenler İçin İş Fikirleri

Sermayesiz iş kurulur mu? Diye soranlarınız vardır. Elbette kurmak mümkündür. Yalnız bunun için kendinizle ilgili belirli şartlar vardır. Kendinizi ona göre planlı programlı olmaya adapte ederseniz parasız kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

A+A-

Öncelikle bilmeniz gerek her ne iş yaparsanız yapın en büyük sermaye kendinizsiniz. Aklınız ve cesaretiniz. Bu ikisi olduktan sonra kendi işinizi kurmanız kaçınılmaz olacaktır.

İkincisi ise harekete geçmenizdir. Çoğu kişi şu işi yapabilirim veya yapacağım der ama düşünmekten başlayamaz. Bunun olmaması için bir işe karar verdiğinizde hemen onunla ilgili bilgi birikim edinmeli ve işe başlamalısınız. Üçüncüsü ise insan biriktirmelisiniz. Her ne yaparsanız yapın işinizin içinde mutlaka insan olacaktır.

Bu nedenle insan ilişkilerinizin çok iyi olması gerekiyor. Ve samimi bir tavrınız olursa insanlar size yardım edecek ve sizden alışveriş yapmak isteyeceklerdir. Bir işte başarılı olabilmek için iyi bir ekibe ihtiyacınız olacaktır. Tek başınıza bir yere kadar gelebilirsiniz.

Dördüncüsü minimal yaşamalısınız. Bütçenize uygun yaşadığınızda kazancınızı bir birikim halinede getirebilirsiniz. Kaliteli yaşamayı sadece paradan ibaret sananlar vardır. Halbuki kalite insanın beyninde başlıyor ve hayata sirayet ediyor. Besincisi ise güvenilir olmalısınız.

Sermayesiz Nasıl Büyük İş Sahibi Olabilirim?

Öncelikle sermayesiz iş konusunda büyükten küçüğe doğru sıralama yapmakta fayda var. Onun için büyük iş sektöründen bahsetmek istedim. Eğer iş kurma konusunda bir fikriniz varsa ya da bir işte çalıştınız ve o işte tecrübeli olduğunuz için o işi yapmak istiyorsanız. Bu iş örneğin bir köfteci dükkânı olabilir.

Köfteci dükkânında tabi ki sermaye gerekiyor. Yalnız siz bu sermayeyi ödemeden de köfteci dükkânı veya benzeri bir dükkân açabilirsiniz. Buda devletin sağladığı KOSGEB ve Kobi line desteğiyle mümkündür. Tek yapmanız gereken iş fikrinizin olması ve işi yapabileceğiniz dükkân gibi bir alan bulmanız olacaktır.

Bu kurumlardan birine yazıldıktan sonra ücretsiz olarak ARGE eğitimi alıyorsunuz. Buda 10 gün gibi bir süre de oluyor. Daha sonra yaptığınız iş fikri onaylanırsa sizin dükkân kiranıza kadar bütün masraflarınızı karşılıyorlar ve size iş imkân sunuyorlar. Bu masrafları geri ödemesiz olarak veriyorlar. Bunun sebebi ise sadece kaçak iş yerlerinin olmaması ve işsizliğin önüne geçebilmektir. Yani devletin tek kârı bu olacaktır.

Sermayesiz Nasıl Küçük İş Sahibi Olabilirim?

Burada küçük diyoruz ama bunu büyütmek sizin elinizde. Burada öncelikle simit, boğaca, sarma, baklava işinden bahsedebiliriz. Bunun için gereken tek maliyet bunları yapmak için olan malzemesidir. Evinizde mutfağınızda yaptığınız simit, poğaça, sarma, baklava gibi mevlitlerde veya günlerde tercih edilen yiyecekler yaparak satış yapabilirsiniz.

Bunun için insan çevrenizi genişletmeniz yeterli olacaktır. Kaliteli ve işini severek yaptığınızı gösteren ifadeler sizin artınız olacaktır. Yaptıklarınızı internet üzerinden de satabilirsiniz. Sosyal medyada yaptığınız ürünler hakkında bir sayfa açın ve tüm yakınlarınızı ekleyin. Ve yakınlarınızda paylaşmalarını isteyin. Mutlaka size dönüş olacaktır. Zamanla herkes tarafından tanınan bir yemek ustası olabilirsiniz.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler