1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Yatırımcı için 3 Altın Kural...
Yatırımcı için 3 Altın Kural...

Yatırımcı için 3 Altın Kural...

Paranızı yönetmeye gelince, yatırım, servet oluşturmanın önemli bir parçasıdır. Sorun? Başlamak veya devam etmek zor görünebilir. Yatırım yapmanın bazı basit altın kurallarını takip etmek, doğru yolda kalmanıza yardımcı olabilir.

A+A-

Yatırım ne karmaşık ne de zor bir süreçtir. Yatırımcıların nihai finansal hedeflerine ulaşma yolunda ilerlemelerine yardımcı olan bir dizi altın kural vardır. Para yönetimi söz konusu olduğunda, yatırım, servet oluşturmak için önemli bir rol oynar.

Başlangıçta, hangi ürünü seçeceğiniz, nereye yatırım yapacağınız, ne kadar parayı park edeceğiniz gibi konularda zor bulabilirsiniz. Ancak ilerledikçe ve ilerledikçe, yatırım piyasasının nasıl işlediğini daha iyi anlayacaksınız.

Tüm yatırımcıların akılda tutması gereken bir şey, ne kadar disiplinli olduklarına ve hangi kurallara uyduklarına bakılmaksızın, yatırım belirli bir miktar risk içerir ve istediğiniz sonuçları alabilir veya almayabilirsiniz.

Uzun Vadeli Yatırım...

Ne kadar uzun yatırım yaparsanız, bileşik performansın yatırdığınız paranın orijinal değeri üzerindeki potansiyel etkisi o kadar yüksek olur. Yatırımcıların çoğu, ilk yatırılan parayla bileşik faiz özelliğine sahip sabit mevduat hesapları sayesinde bileşik faiz terimine aşina olacaktır.

Bileşik terimi, paranızın faizinin ana tutara eklendiği ve daha sonra faiz kazandığı süreci ifade eder. Bir süre sonra bileşik, ilgiyi artırdığı için büyük bir fark yaratacaktır. Aynı şey yatırım getirileri için de geçerli olur, yeniden yatırım yaptığınız sürece gelir de artar.

Gerçek Getiri Oranına Odaklanma...

Değişen enflasyon, vergi kuralları ve masraflar, yatırdığınız asıl tutarın gerçek getiri oranını doğrudan etkileyecektir. Bir yatırımcı için maliyeti düşürmek için belirli seçenekler mevcut olsa da bunlar, endeks bağlantılı tahviller, hem kredi tutarı hem de faiz ödemelerinin belirli bir fiyat endeksi ile ilişkili olduğu veya mülk sahibi olması gibi enflasyonla korunan enstrümanları içerir (ticari), burada artan enflasyon oranına karşılık kiralar artırılabilir. Bir yatırımcı, bir yatırımın kendisine getirdiği gerçek getiri oranına odaklanırsa, belirsiz dış faktörlerin ortasında, istenen finansal hedefine ulaşmak için daha iyi bir şekilde plan yapabilecektir.

Her Zaman Anladıklarınıza Yatırım Yapın...

İyi oluşturulmuş bir portföy size sağlıklı getiri sağlayabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Paranızı beklenmedik şekilde davranan varlıklara park ederek ağır ve telafisi mümkün olmayan kayıplara uğramanız çok kolaydır.

Yatırımcıların, paralarını park etmek için belirli bir plana odaklanmadan önce, yatırım portföyleriyle ilgili çeşitli yönleri anlamak için biraz zaman ayırmaları ve yatırım portföyleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeleri her zaman tavsiye edilir. Risk faktörünü, getirmeyi vaat ettiği getirileri, özelliklerini, ücretlerini, yatırım süresini vb.

Belirli yatırım planlarını anlayamıyorsanız, son bir karar vermeden önce bir uzmandan tavsiye alın. Örneğin, teklif belgesi bir fonun ücretlerini ve özelliklerini açıklar. Bir yatırımcı, yatırıma gitmeden önce bunu okumalıdır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler