1. HABERLER

  2. Altına Yatırım Yapmak Para Kazandırır mı?
Altına Yatırım Yapmak Para Kazandırır mı?

Altına Yatırım Yapmak Para Kazandırır mı?

Altın Daha Fazla Yükselir mi? Altın Bundan Sonra Kazandırır mı? Altına Yatırım Yapmak Para Kazandırır mı? Gibi altına yatırım yapan vatandaşların sıkça merak ettiği konulardan biridir "altına yatırım yapmak" Sizler için araştırıp sitemize ekledik.

A+A-

Dünya ekonomisinde hiç görmediğimiz zamanlardan geçiyoruz. Hatta ekonomideki bu durumu dedelerimiz, ninelerimiz bile yaşamamıştır. Tabi ekonominin böyle olmasını tetikleyen bazı faktörler gündeme geldi. Örneğin Covid-19 gibi. Bilindiği gibi Türkiye olarak mart ayından bu yana Covid-19’ la mücadele içindeyiz. Dünya genelinde ise 1 senedir salgınla mücadele devam ediyor.

İlk önce Çin’ in Vuhan şehrinde ortaya çıkan salgın hayatı olumsuz yönde etkiledi. Öyleki daha önce hiç tanık olmadığımız sokağa çıkma yasaklarıyla evde yaşam başladı. Tabi bu durum ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi. Çünkü paranın akımını sağlayan en önemli kaynak insan çalışmaz duruma geldi. Çünkü insan varsa ticaret ve satış vardır. İnsan varsa siz bir ürünü alıp satabilir veya alabilirsiniz.

Bu devinim içinde devlette kazanır, sizde. İlk önce Çin’ in aylarca çalışamamazlık durumu altının yükselişini başlattı. Çeyrek 400 tl olarak seyrederken birden yükselmeye başladı ve 500 tl’ ye kadar ulaştı. İnsanların çoğu büyük bir şok yaşasa da daha yükselmez diyerek pek dikkate almadılar. Ama hâli hazırda altını olanlar kazanmaya devam etti.

Altın Daha Fazla Yükselir mi?

Aslında herkesin sorduğu ve merakla cevabını beklediği soru bu. Altın yükselir mi? Burada sizlere şu şekilde açıklamak daha doğru olacaktır. Çeyrek altın 500 tl’ yi gördüğünde kimse daha yükseleceğine ihtimal bile vermiyordu. Halbuki doğru bilgilendirme burada çok önemli.

Olaya mantıkla bakarsak Covid-19’ la birlikte yükselmeye başlayan altın, ancak yine Covid-19’ un bitmesiyle son bulacaktır. Görünüşe göre ekim ayına girmemize rağmen salgın devam edeceğe benziyor. Çeyreğin 700 tl’ yi gördüğü şu günlerde salgın devam ettiği müddetçe yükselişine devam edecektir.

Altın Bundan Sonra Kazandırır mı?

700tl’ yi aşan çeyrek altında 8 aylık Covid- 19 bekleyişinde altın alan veya altını olanlar altınlarını ikiye katladılar. Covid ’in devam etmesiyle de kazanmaya devam edecekler. Açık konuşmak gerekirse aşı bulunana kadar altın almaya devam edebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın aşıyı bulduk söylevi bile ekonomide büyük bir gerilemeye sebep olmuştu. Halbuki bulunmadı. Buradan da anlaşılacağı gibi şuan için altının önü açık, yükselme hızı ancak aşı bulununca duracaktır. Aşının bulunması da en az 2021 ortaları gibi mümkün olacağa benziyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler