1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Messengeri Kimler Kullanabilir? 
Hashtag Nedir?

Hashtag Nedir?

Hashtag kullanımını birçok kullanıcı yapmaktadır. Özellikle 2007 yılından itibaren Twitter uygulamasının kurulmasıyla birlikte çok sayıda kullanıcı bunu kullanmaya başlamıştır.

A+A-

Sosyal medya üzerinde yer alan gençler fenomen olarak yayılan tüm etiketlere kullanmaktaydı. Günümüzde çok sayıda kişi sosyal medya platformlarında bunu kullanmaktadır. Özellikle # sembolü artık bir Hashtag sembolü olarak kabul edilmektedir. Günümüzde Facebook, İnstagram ve daha birçok sosyal medya kanalında Hashtag yani etiket kullanılmaktadır. Yazılı ve görsel medyada etkili olan tüm etiketler artık sosyal medya için vazgeçilmez bir duruma dönüşmüştür. Sosyal medya üzerinde yer alan kullanıcılar etkili bir etkileşim oranını yakalamak için etiketleri kullanmaktadır. Gönderilerde çeşitli etiketleri görmek mümkün olmaktadır.

Kurumsal şirketler de dahil olma üzere çok sayıda kişi Hashtagi kullanmaktadır.  Önceden bakıldığında karışık bir yapı olarak görünebilir. Ancak kullanımı son derece kolaydır. Özellikle Sosyal medya üzerinde reklam yapmak ve daha fazla kişiye ulaşmak için Hashtag kullanımı sıklıkla yapılmaktadır. Yeni ürünlerin ve haberlerin tanıtılması için onunla alakalı etiketler oluşturularak gönderilere konulmaktadır. Gönderilerin açıklama metinlerinde etiketleri görmek mümkündür.

Hahstag Nasıl Kullanılır?

Hashtag kullanabilmek için paylaşılan içeriğe uygun olan etiketleri kullanmak gerekir. Paylaşımlarınıza özel olan etiketleri etkilediğiniz zaman onunla ilgilenen kişileri kendi gönderinize çekmeniz mümkün hale gelebilir. Hashtag oluşturabilmek için # sembolünü kullanmanız gerekmektedir. Bu sembolün önüne kullanmak istediğiniz etiketi yazabilirsiniz. Etiketler aynı zamanda sizin ilgilendiğiniz alanı gösterebilir. Örnek olarak iPhone 12 telefonuyla ilgileniyorsanız #iphone12 etiketiyle arama yaparak bununla alakalı yapılan tüm paylaşımlara bakabilirsiniz. Bu şekilde sosyal medya platformunda paylaşılan teknik özellikler, fiyatlar ve nerede satıldığı gibi birçok konuda bilgi sahibi olabilmeniz mümkündür. Bilgi sahibi olabilmek için bu adla uzun süren saatler arama yapmanıza gerek yoktur. Sosyal medya adreslerinde bununla alakalı çözümler uzun zaman önce getirilmiştir. Sosyal medya platformlarında etiketlerin cazibesini arttırmak için çok uzun etiketleri kullanmamak gerekir. Bunun için #fazlasıylauzunetiketleriaslakullanmayın kuralını benimsemeniz gerekir. Daha sade ve özüyle hitap edebilecek etiketleri kullanmak daha iyi olacaktır. Akılda kalıcı olması ve kısa bir cümle olması yeterlidir. Bu şekilde ayrıca karakter sınırlamasına da takılmanız mümkün olmaz. Eğer kullanacağınız etiket gerçekten çok uzunsa yalnızca baş harflerini kullanarak bir etiket oluşturabilirsiniz. Bu şekilde istediğinizi elde ederek sosyal medya platformu üzerinde istenileni elde edebilirsiniz. Kullanacağınız etiket için daha önceden araştırma yapabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz etiketin sosyal medya platformunda yasaklı olmadığından emin olmalısınız. Bazı etiketler sosyal medya içerisinde sakıncalı olduğu için yasaklı bir durumda olabilmektedir.

Neden Hashtag Kullanılmalı?

Sosyal medya üzerinde en çok etkileşimi alabilmek ve etkili bir iletişim kurabilmek için etiketleri kullanmak gerekir. Özellikle dijital pazarlama için Hashtah kullanımı adeta bir zorunluluk haline geldi. Çok sayıda kullanıcı fazla kullanıcıya erişebilmek için en iyi etiketleri kullanmak istediğini söylemektedir. Günümüzde sosyal medya kullanıcılarının %71’i Hashtag kullanmaktadır. Hashtag kullanan kullanıcılar özellikle bunun çok faydalı olduğunu söylemektedir. Etiketleri kullanan kullanıcıların hesapları bir işletme hesabı olabilir. Bir hizmet veya ürün satmak üzere hesap açan bir kullanıcı kendi sayfasını ön plana çıkarmak için etiketleri kullanmak zorundadır. Rakip sayfalardan daha fazla trafik alabilmek için etiketleri nokta atışı tespit edebilmeli ve bunu gönderilere eklemelidir. Özellikle İnstagram uygulaması içinde bir hesabınız varsa gönderilerinizle alakalı olan etiketleri gönderilerinizin açıklama kısmına koyunuz. O etikette dolaşan veya gezinen kullanıcılar sizin gönderinizi görerek gelebilir. Bu sayede kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmış olursunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler