1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım? Instagram’ın Özellikleri
Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım? Instagram’ın Özellikleri

Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım? Instagram’ın Özellikleri

Çoğu Instagram kullanıcılarının en merak ettiği hususlardan biride "Instagramda engellenip engellenmediğimi nasıl anlarım" sorusu olmuştur. Bizde sizler için "Instagram engelleme" hakkında önemli konulara değindik.

A+A-

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri Instagram’dır. Dünyada hızla yayılan bu uygulama Türkiye’de de çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Bu kadar yaygın olarak kullanılmasının sebebi hem çok kişi tarafından kullanılıyor olması hem de özellikleri açısından birçok avantajı içinde barındırıyor olmasıdır. Çok işlevli bu uygulama sayesinde birçok kullanıcıya ulaşabilir istediğiniz fotoğraf ve video paylaşımlarını yapabilirsiniz. Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım sorusuna yanıt aramadan önce Instagram’ın en çok kullanılan özelliklerinden bahsederek konuyu biraz daha derinleştirmek daha faydalı olacaktır.

Instagramın En Çok Kullanılan Özellikleri

İnstagram en bilinen özelliği fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olmasıdır. Ancak bunun dışında da birçok özelliği vardır. Şimdi bu özelliklerinden en çok kullanılanları ve önemli olan özelliklerinden bahsedelim.

  • Instagram ile paylaşılan fotoğrafları beğenebilir ve yorumlarda bulunabilirsiniz. Beğeni Instagramın en temel özelliklerinden birini oluşturuyor.
  • Canlı yayın yapabilir ve birçok canlı yayına katılabilirsiniz.
  • Hikaye(story) özelliği ile günlük, anlık fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Mesajlaşma özelliği (DM) sayesinde birçok kullanıcıyla aktif iletişime geçebilirsiniz.
  • Gönderilerinizin kalıcı olarak silinmesini istemiyorsanız arşiv özelliği sayesinde arşive depolayabilir, istediğinizde arşivden çıkartabilirsiniz.
  • İstediğiniz fotoğraf ve videoları koleksiyon oluşturarak kaydedebilirsiniz.
  • IGTV’de yer alan videolar sayesinde sadece 1 saate kadar yüklenmiş olan videoları izleyebilirsiniz.
  • Takip etme/takipten çıkarma işlemleri ise istediğiniz kişileri silmenizi sağlıyor.
  • Rahatsız olduğunuz kullanıcıları engelleyebilir ve engelini kaldırabilirsiniz. Engellediğiniz kişi hiçbir şekilde sizin gönderilerinizi göremez, yorumda bulunamaz ve mesajda gönderemez.

Instagram birçok kullanıcıya ulaşmanın yanında bu kullanıcılara yönelik birtakım yaptırımlar da bulunmaktadır. Rahatsız olduğunuz bir içeriği paylaşan biri olabilir, sahte bir hesap olabilir. Bu gibi durumlarda kolaylıkla başa çıkabilirsiniz. Kullanıcıyı engellemek Instagram’da çok basit ve kolay bir yoldur. Günlük kullanımda sadece rahatsız eden kişileri engellemek için değil, sizin gönderilerinizi görmesini istemediğiniz ve size ulaşmak istemediğiniz bir kişiyi de engelleyebilirsiniz ki bu en çok kullanılan engelleme biçimidir. Bu noktada birçok insanın aklına kendisinin engellenip engellenmediği sorusu gelmektedir. Siz başkasını engelleyebildiğiniz gibi başkası da sizi engelleyebilir. Böyle bir durumu nasıl fark ederim, Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Bunun için gerekli öğrenme metodunu sizlerle paylaşıyor olacağız.

Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım

Şimdi Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım sorusunun yanıtlarını aramaya geçebiliriz. Instagram’ın hem mobil sürümü hem de web sürümü bulunmaktadır. Bunun için bu iki sürüm üzerinden engellendiğinizi nasıl anlayabileceğinizi ayrı ayrı ele alalım.

Mobil Cihazlar Üzerinden Engellendiğimi Nasıl Anlarım

  • Öncelikle engelleme işlemini anlayabilmeniz için Instagram uygulamasının mobil cihazınızda yüklü olması gerekir. İndirdikten sonra kurulumu yapmalısınız.
  • Instagram uygulamasını açın ve kullanıcı adı ve parolanızı girip hesabınıza ulaşın.
  • Sizi engelleyen kişinin kullanıcı adını, kullanıcı adı arama kısmına yazmalısınız.
  • Eğer kullanıcının hesabına erişebiliyorsanız ve hesabındaki gönderileri görebiliyorsanız sizi engellememiş demektir.
  • Burada önemli olan bir diğer husus da kullanıcıyla eskiden takipleşiyorsanız ancak baktığınızda takipten çıkmış görünüyorsanız sizi engelleyip engelinizi kaldırmış olabilir.
  • Son durumda ise kullanıcının hesabını bir türlü görüntüleyemiyorsanız bu kişi sizi engellemiştir.

Engellendiğinizi anlamanın mobil cihazlardan tek yolu budur. Kullanıcı adını girip aratmanızdır.

Bilgisayar Üzerinden Engellendiğimi Nasıl Anlarım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler