1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Whatsapp Arşivleri Nerede Saklanır? Whatsapp arşivi ne demek?
Whatsapp Arşivleri Nerede Saklanır? Whatsapp arşivi ne demek?

Whatsapp Arşivleri Nerede Saklanır? Whatsapp arşivi ne demek?

Çoğu "Whatsapp" kullanıcılarının merak ettiği hususlardan ve çokça aradığı konulardan bazıları; "Whatsapp Arşivleri" Whatsapp arşivleri nerede? Whatsapp arşiv ne demek? Bizlerde sizler için Whatsapp hakkında merak edilenleri paylaştık

A+A-

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen akıllı telefonlar artık neredeyse hepimizin cebinde bulunuyor. Telefonlarımızın daha işlevsel ve teknolojik ürünler haline gelmesi haliyle birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Bu değişikliklerden biriside mesajlaşmalarımız oldu. Artık eski telefonlarımızda yer alan SMS’ler yerine çevrimiçi bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’i neredeyse hepimiz aktif şekilde kullanmaktayız. WhatsApp, kullanıcılarına birçok özellik sunmakta olan, oldukça işlevsel bir uygulama. Bu özelliklerden bir tanesi de sohbet arşivleme olarak karşımıza çıkıyor. Mesajlarımızı gizlemek istediğimiz zaman ya da silmek istemediğimiz, daha sonra tekrar görüntülemek istediğimiz mesajlarda bu özelliği kullanıyoruz.

Arşive eklediğiniz sohbetler silinmemekte, herhangi bir mesaj geldiği zaman arşivden otomatik olarak çıkmakta ve sohbetler ekranında görünür hale gelmektedir. Bu durum, WhatsApp arşivleri nerede saklanır sorusunu da beraberinde getiriyor.

WhatsApp Arşivleme Nedir?

WhatsApp’ta yer alan arşivleme özelliği sayesinde, ana ekranınızda görünmesini istemediğiniz mesajları saklayabilir ya da silmek istemediğiniz mesajları arşivleyebilirsiniz. Mesajlaşmalarımın ana ekranda kalabalık yapmasını istemiyorum ama silmek de istemiyorum diyenlerdenseniz arşivleme özelliği tam size göre bir özellik. Bu sayede sohbetleriniz silinmez hem de iCLoud gibi uygulamalara yedeklenmez.

iPhone’da Mesajlar Nasıl Arşivlenir?

iPhone telefonlarda mesajlarınızı oldukça kolay bir şekilde arşivleyebilirsiniz. İzlemeniz gereken yollar ise şu şekildedir;

  • WhatsApp’ta sohbetler sekmesinde yer alan kişi ya da grup sohbetlerinden, arşivlemek istediğinizi sola doğru kaydırın.
  • Sola kaydırdığınızda Diğer ve Arşivle olmak üzere iki farklı seçenek çıkacaktır. Buradan ‘arşivle’ seçeneğini seçin. Böylelikle mesajlarınız arşivlenmiş olacaktır.

Eğer tek bir sohbetinizi ya da grubu arşivlemek yerine tüm sohbetleri arşivlemek istiyorsanız, bunu yapmanın da kolay bir yolu mevcut. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan Ayarlar seçeneğine gidin ve ardından karşınıza çıkan seçenekler arasında yer alan ‘sohbetler’ seçeneğine dokunun. Karşınıza tüm sohbetleri arşivle seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneği seçmenizin ardından bütün sohbetleriniz arşive yollanır. Fakat unutmadan belirtmekte fayda var, eğer arşive atılan sohbetlerden yeni mesaj gelirse, sohbet otomatik olarak arşivden çıkacak ve ana ekranda görünür hale gelecektir.

Android’de Mesajlar Nasıl Arşivlenir?

Eğer Android işletim sistemi kullanmakta iseniz şu yolu izleyerek sohbetlerinizi arşivlemeniz mümkündür;

  • Arşivlemek istediğiniz grup ya da sohbete basılı tutun ve sağ üstte yer alan arşiv simgesine tıklayın.
  • Ardından ekranın alt tarafından sohbetin arşivlendiğine dair bir ibare çıkacaktır. Eğer bu ibare çıktıysa sohbetleriniz arşivlenmiş demektir.

Eğer tüm sohbetleri arşivlemek düşüncesindeyseniz tek tek uğraşmanıza gerek yoktur. Bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz için geliştirilen bir yol mevcuttur. WhatsApp’ta sağ üstte bulunan 3 noktaya dokunun ve ardından karşınıza gelen seçenekler arasından sohbetleri seçin. Karşınıza çıkacak ekrandan sohbet geçmişi seçeneğiyle devam edin ve bu ekrandan sonra karşınızda tüm sohbetleri arşivle seçeneğinin belirdiğini göreceksiniz. Bu sayede tüm sohbetleri hızlı bir şekilde arşive atmanız mümkün olacaktır.

WhatsApp Arşivlenen Mesajlar Nerede Görüntülenir?

Gelelim, whatsapp arşivleri nerede saklanır sorunun cevabını vermeye. Arşivlenmiş dendiği zaman, bu mesajları arşivden çıkartmanın ya da arşivde görüntülemenin uğraştırıcı olduğu yanılgısına kapılabilirsiniz. Fakat bu işlemleri yapmak, arşivlemek kadar hatta arşivlemekten daha da kolaydır. Bu işlemi iPhone telefonlarda yapmak için ana ekranda yer alan sohbetleri aşağı doğru kaydırın. Karşınıza ‘arşivlenmiş sohbetler’ çıkacaktır. Seçeneğe dokunduktan sonra arşivlemiş olduğunuz tüm sohbetleri görüntüleyebilirsiniz. Android’de arşivlemiş olduğunuz mesajları görüntülemek için ise WhatsApp ana ekranında, sohbetler kısmında en aşağıya kadar inin. En altta ‘arşivlenmiş’ yazısının yer aldığını göreceksiniz. Bu seçenek sayesinde arşivlediğiniz mesajlara kolaylıkla ulaşmanız da mümkündür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler