1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Anakart Modelimi Nasıl Öğrenebilirim?
Anakart Modelimi Nasıl Öğrenebilirim?

Anakart Modelimi Nasıl Öğrenebilirim?

Sıkça aranan konuların başında, anakart modelini öğrenme, anakart modelini nasıl öğrenirim, anakart modeli nerde yazar, anakart modeli öğrenme gibi çözümleri sizler için derleyip haber yaptık.

A+A-

Yaşadığımız çağ nedeniyle gerek iş hayatı gerek ise normal hayatımızda teknoloji ile iç içe bir hayat sürmekteyiz. Bilgisayarlar işlerimizi kolayca ve sistemli bir şekilde yürütebileceğimiz bir teknoloji harikasıdır. Gelişen çalışmalar sayesinde de yeni özellikler ve aplikasyonlarla hayatımıza iyice yerleşen bilgisayar aslında oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Herhangi bir bilgisayarın kasasını açtığınız zaman dahi bu karmaşık yapıyla karşılaşıyorsunuz. Oldukça şaşırtan bu karmaşık sistemi yöneten şey ise anakarttır. Yani buradan anlaşılacağı üzere anakart bilgisayar sistemi için oldukça önem teşkil etmektedir çünkü anakart bilgisayarın beyni konumundadır.

Bilgisayarı genellikle basit işlemlerini yapmak için kullanan kişilerin yani standart kullanıcıların bilgisayarın anakart modeli bilmelerine gerek yoktur. Ancak daha önemli işlerinizi bilgisayar üzerinden yöneten bir kişiyseniz ve yeni bir bilgisayar alıp daha iyi bir sistem kurmak isteyenler için anakart modelinin bilinmesi oldukça önemlidir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki daha iyi ve her ihtiyaca kolaylıkla cevap verecek bir bilgisayar sistemi kurmak istiyorsanız sadece anakart modelinizi değil diğer temel sistem bilgilerinizi de bilmeniz kaliteli bir sistem kurmanız için oldukça önemlidir. Anakart modelimi nasıl öğrenebilirim sorusu son zamanlarda oldukça çok sorulmaktadır. Bu soruyu daha çok yeni bir bilgisayar almak için araştırma yapanlar ve elinde mevcut bulunan bilgisayarı daha güçlü hale getirmek isteyen kişiler sıklıkla sormaktadır.

Sistem Bilgisi İle Anakart Modeli Öğrenme

Anakart model bilgisini öğrenmenin birden fazla yolu bulunmaktadır. Bu bilgiye ulaşmanın en basit yolu sistem bilgisi ekranına girerek öğrenmek olacaktır. Sistem bilgisine girerek anakart modelini öğrenmek için uygulayacağınız birkaç adım vardır. İlk olarak başlat menüsüne girerek çalıştır ekranına girin ve açılan ekrana msinfo32.exe yazarak enter tuşuna basın. Bundan sonra sistem bilgisi ekranı açılacak. Açılan bu bilgi sayfasından sistem özeti sayfasına tıklayarak ekrana gelen sayfadan sistem modeli satırını bulun. İşte sıklıkla sorulan anakart modelimi nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabı o satır içerisinde yer almaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki açtığınız sistem bilgisi ekranından sadece anakart bilgilerine değil bilgisayarınız için temel olan diğer bütün sistem bilgilerine de kolaylıkla erişebilirsiniz.

Komut İstemi İle Anakart Modeli Öğrenme

Bu yöntemi Windows’un tüm sürümlerinde kullanarak anakart modelinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu yöntem genel itibari ile kullanıcıların oldukça tereddüt ettiği bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanırken endişeleri olan kullanıcılar olsa da doğru komutları öğrendikten sonra tüm endişeler son bulacaktır. Ve bu sistemi doğru bir şekilde uygulayan ve buna alışan kullanıcılar bu tür bilgilere ulaşmak için farklı bir yöntem aramayacaklar. İlk olarak başlat menüsünden çalıştır ekranına girin ve açılan ekrana cmd yazarak enter tuşuna basın. Bunun sonucunda komut istemi sayfası açılacaktır. Açılan bu ekrana wmiç csproduct get name, identifyingnumber, uuid ifadelerini yazın ve aratın. Anakarat modeliniz açılan bu sayfada yazıyor olacaktır.

Programlar İle Anakart Modeli Öğrenme

Anakart modelinize ait bilgileri birden fazla program yardımıyla da öğrenmeniz mümkündür.

CPU-Z ile: bu yazılımı kullanarak bilgisayar donanımınıza ait tüm bilgileri rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca CPU-Z boyutu oldukça küçük bir yazılım olduğu için bilgisayarınızda fazla bir yer kaplamayacaktır. Öncelikle CPU-Z programını indirin ve programın kurulumunu tamamlayın. Programı başlattıktan sonra mainbord kısmını açın ve acılan sayfadan model kısmını bulun. Anakart modeliniz o satır içerisinde yer alıyor olacaktır.

Ayrıca Belarc Advisor, System Spec gibi programları da kullanarak anakart modelimi nasıl öğrenebilirim sorusunu rahatlıkla giderebilirsiniz.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler