1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Foursquare'de Rota Nasıl Oluşturulur?
Foursquare'de Rota Nasıl Oluşturulur?

Foursquare'de Rota Nasıl Oluşturulur?

Geçmişte telefon sadece bir iletişim aracıyken, günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle akıllı telefon olarak hayatımıza girmiş bulunmakta.

A+A-

Akıllı telefon kullanımının artmasıyla hayatımızı kolaylaştıran birçok uygulamayı da bu sayede kullanmış oluyoruz. Mobil uygulamalardan en çok kullanıcı sayısına sahip kuşkusuz sosyalleşme sağladığımız uygulamalar oluyor.

Bunların başında popüler sosyal ağ hizmeti sunan Foursquare uygulaması geliyor. Mobil hizmet sunan Foursquare, gün geçtikçe güncellenerek kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Kullanıcı sayısı oldukça fazla olan uygulama, güncellemeleriyle de tercih edilmeye devam ediyor.

Foursquare Nedir?

Foursquare, 2009 yılında hizmet vermeye başlayan popüler mekan keşif uygulamasıdır. Çok fazla kullanıcı sayısına sahip olan uygulama ile konum paylaşabilme, check-in yapabilme, arkadaş listesinin konumunu görebilme gibi bir çok bilgi sağlanabiliyor. Yakın zamanda Swarm ve Foursquare olarak ikiye ayrılan uygulama, güncellemelerine bir yenisini ekleyerek yoluna devam etmeyi amaçlıyor.

Foursquare Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonların GPS bilgisini kullanan Foursquare uygulaması ile çevrenizdeki mekanların hizmet değerlendirmelerini okuyabilir, yorum yapabilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz. Kullanımı oldukça sade ve anlaşılır olan Foursquare'da, restoran, bar, cafe gibi bir çok mekan kategorisi bulundurmakta.

Arkadaş listesi sayesinde, arkadaşlarınızın check-in paylaşımlarını görebilirsiniz. Keşfet özelliği ile çevrenizde listelenen mekanları bulabilirsiniz. Uygulamanın listeler bölümünde, gitmeyi planladığınız mekanları kaydedebilir, diğer kullanıcılar tarafından yapılan yorumları okuyabilirsiniz.

Foursquare'de Rota Nasıl Oluşturulur?

Foursquare'nin rota özelliği, son derece kolay bir kullanım sağlıyor. Bu özelliği kullanmak için Foursquare'nin son güncellemesini indirmiş olmanız gerekir. Eğer uygulama güncel değil ise, rota özelliği kullanılamaz. Foursquare rota özelliğini kullanmak için öncelikle arama bölümüne gelip harita görünümüne geçmeniz gerekiyor. Harita görünümü yüklendikten sonra ekranın sağ üst kısmında yer alan çiz butonuna tıklayın.

Bu butona dokunduktan sonra gideceğiniz yeri çizerek daire içerisine alıp rotanızı belirleyebilirsiniz. Foursquare'nin rota özelliği sayesinde gideceğiniz yerdeki mekanları daha kolay bulabilirsiniz. Listelenen mekanları filtreleme özelliği sayesinde mekana uzaklık, değerlendirme ve fiyat gibi kategorilerde filtreleme yapabilirsiniz. Ayrıca kullanıcı yorumları ve değerlendirmelerine göz atmanız halinde gideceğiniz yer hakkında kısa bir ön bilgi edinmiş olursunuz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.