1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. E- Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?
E- Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?

E- Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?

E- ticaret herhangi bir ürünü internet ortamında satışını yapmaya diyoruz. 2020 deyince sanırım aklımıza evde kaldığımız zamanlar gelecek. Çünkü Covid-19 la beraber daha önce hiç deneyimlemediğimiz bir sürece girmiş olduk.

A+A-

8 ay geçmesine rağmen etkisi hâlâ devam ediyor olsa da yavaş yavaş normalleşme dönemine doğru adım atıyoruz. Tabi bu süreç bize birçok şey öğretti ve yeni kararlar alındı. Bunlardan biride iş sektörü. Salgın süresince memur grubu devlet desteğiyle işinde kalsa da bireysel iş yeri sahipleri kepenkleri indirmek zorunda kaldı. Buda yeni iş arama fikirlerini gündeme getirdi. Birçokları evde bir şeyler yaparak da geçimini sağlamayı başarsa da ev geçindirmek hiçte kolay değil. Teknoloji çağında olmamız birçok kişinin acaba e- ticaret yaparak para kazanabilir miyim? Diye düşünceler sarmaya başladı. E- ticaretten birçok kişi para kazanabiliyor. Ama nasıl? Bunun hakkında sizin için birkaç araştırma yaptık.

E- Ticarette Nasıl Para Kazanırım?

İnternetten para kazanmanın birçok yolları var. Ancak sadece ticaret maksatlı yapılan işlere örnek vermek gerekirse bunların başında ünlü e- ticaret sayfalarına abone olmaktan başlayabilirsiniz. Aslında en iyisi kendi web sitenizi açıp ticaret yapmak ama eğer satışa uygun bir ürününüz varsa veya kendi mesleğinizin hâli hazırda olan bir ürününü bu sitelerde satabilirsiniz. Bu siteler letgo, dolap gibi sitelerdir. Örneğin ikinci el ürünler burada satılabilir. Yada kendi mesleğinizde olan ürünleri buradan satmanız mümkün. Çünkü bu gibi yerlere hergün milyonlarca kişi girip çıkıyor. Bunun yanında sosyal medyada sayfa açarakta ürünlerini satan insan sayısı hiçte azımsanmayacak durumda.

Kendi Web Sitenizi Açarak Para Kazanmak

Dediğimiz gibi internette satış yapmanın birçok yolu var. Ama ciddi para kazanabilmek için en uygunu web sitesi açmak olacaktır. Bunun için web sitesi açabilecek profesyonel kişilere ihtiyacınız var. Bu kişi sizin için belirli bir ücret karşılığında istediğiniz şekilde site açarlar. Bunun yanında resmi olarak bazı prosedürleri de onaylatmanız gerekiyor. Çünkü kopya bir siteyle daha sonra mahkemelik bile olma ihtimaliniz olabilir. Resmi işi de hallettikten sonra yapmanız gereken sitenizin reklamını yapmak olacak. Bunu Google de veya diğer arama butonlarında yapmanız mümkün. İlk zamanlar biraz bekleme aşamasında kalsada insanların sizin sitenizi tanımaya başlamasıyla artık gelsin paralar diyebilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.