1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kişiye Özel Diyet Listeleri Nasıl Hazırlanır?
Kişiye Özel Diyet Listeleri Nasıl Hazırlanır?

Kişiye Özel Diyet Listeleri Nasıl Hazırlanır?

Bu yazımızda "kişiye özel diyet listesi" konusunu ele aldık. Zayıf ve fit olmak birçok kişinin hayalidir. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler olsun vücudunun olduğundan daha fit gözükmesini isteyen insanlar olsun hepsi mutlaka "diyet listesi" dener.

A+A-

Fakat bu diyet listelerinden bazıları zararlıdır. Bu zararlı diyet listeleri genelde kısa sürede fazla kilo vermeyi hedefler. Fakat kısa sürede fazla kilo verirken bu kilonun dengeli şekilde gitmesi oldukça önemlidir. Maalesef çoğumuz bu zararlı diyet listelerini deneriz. Zararlı diyet listeleri yerine kişiye özel diyet listeleri oldukça sağlıklıdır. Bu genelde doktor tarafından yapılır fakat kendinizde yapabilirisiniz. Biz de sizlere kişiye özel diyet listesi nasıl yapılır anlattık.

Kişiye Özel Diyet Listesinin Hazırlanmasında İlk Adım

Doktorunuz ilk olarak sizin yağ, su, kas oranınızı ve kilonuzu ölçer. Gerekli olan testler var ise yapılır.

Kişiye Özel Diyet Listesinin Hazırlanmasında İkinci Adım
 

Bu adımda doktorunuz sizin vücudunuzda bulunan yağ ve kas oranınıza göre nasıl zayıflamanız gerektiğini söyler. Eğer yağlardan kurtulmak için bir diyet listesi yapılacak ise ona göre besinler yazılır. Genelde zaten hep ilk olarak yağ oranını azaltma hedeflenir. Diyet listesinde genelde karbonhidrat az protein fazladır. Bu adımda vücudunuzda fazla su var ise doktorunuz ona göre de yemeniz gereken besileri yazar.

Kişiye Özel Diyet Listesi Hazırlanırken Dikkat Edilen İlk Husus

Zararlı diyet listelerinde genelde az öğün vardır. Hatta bazı diyet listelerinde gün içinde sadece çorba tüketimi yapılır. Fakat kişiye özel olan bir diyet listesinde fazla ama az miktarda öğün vardır. Vücudunuzun gün içinde kullanacağı ve ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri almanızı sağlayacak besinler yer alır.

Kişiye Özel Diyet Listesinde Hazırlanırken Dikkat Edilen İkinci Husus
 

Kişinin gün içinde aldığı ve verdiği kalori diyet listelerinde oldukça önemlidir. Doktorunuz gün içinde neler yaptığınızı sorar tahmini ne kadar kalori verdiğinizi hesaplar. Bu hesap sonucu ne kadar kalori almanız gerektiğine göre bir liste yapar.

Kişiye Özel Diyet Listesinin İlerleyen Zamanlarda Hazırlanması

Doktorunuza kontrole gittiğiniz zaman kilonuza, kas oranınıza, yağ oranınıza ve su oranınıza bakar. Çıkan sonuçlar doğrultusunda diyet listesini değiştirir ya da yapılan listeden devam eder. Bu durum istenilen kiloya ulaşana kadar devam eder.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.