1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Cilt Çatlaklarına 4 Adımda Çözüm Bulun
Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri

Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri

Çocuklar, özellikle büyüme çağındayken daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Bu da çocukların daha fazla yiyeceğe ve atıştırmalığa olan ihtiyacını arttırmaktadır.

A+A-

Çocuklar enerji ihtiyacını karşılamak için daha çok cips, kola, paketli gıdalar gibi sağlıksız yiyeceklere yönelmektedirler.

Paketli gıdalar çocuklara verilmek açısından pratik bir yöntem olarak görünse de son derece sağlıksız olan yiyeceklerdir. Bundan dolayı anneler çocuklarının bu gıdalarını tüketmesini istememekte ve daha sağlıklı atıştırmalıklar aramaktadırlar. Çocukların daha sağlıklı ve hazır gıdalardan uzak bir şekilde büyümesini sağlamak aslında oldukça kolaydır. Sağlıklı yiyecekler ve sağlıklı atıştırmalıklar ile çocuklara hazır gıdalardan uzak bir beslenme düzeni sağlanabilir.

Çocuklar İçin 10 Sağlıklı Atıştırmalık

Çocuklara yeterli enerjiyi sağlayabilecek ve uzmanların da en çok önerdiği 10 adet atıştırmalık önerisi şöyle sıralanabilir;

Yoğurt: Yoğurt, içerisinde bolca kalsiyum bulundurması sebebiyle çocukların kemik sağlığı için çok önemli bir besindir. Çocuklara abur cubur vermek yerine yoğurt verilerek daha sağlıklı ve zinde olmasına yardımcı olmak mümkündür. Yoğurdu dondurma külâhlarına koyarak veya evde üzerine meyveler doğrayarak çocukların ilgisini çekmek, yoğurdu sevdirmek ve yoğurdun tüketilmesini arttırmak çok daha kolay olacaktır.

Kuru Meyveler Ve Kuru Yemişler: Kuru meyveler içerisinde; lif, potasyum ve birçok vitamin bulundurmasıyla en sağlıklı yiyeceklerin başında gelmektedir. Çocuklara kuru meyveler tek başına verilebileceği gibi kuru meyveler ile kuru yemişleri beraber çeşitli tariflerle kullanılarak çocuklara verilebilir. Kuru meyveler ve kuru yemişler hem çok sağlıklı hem de çocukların cips, bisküvi tarzı yiyeceklerden uzak durmasını sağlamaktadır.

 

Meyve Püresi: Evde bulunan herhangi bir meyveyle ister blender ile güzel bir smoothie hazırlanabilir isterse de bütün meyveleri bir kasede meyve püresi haline getirerek güzel bir atıştırmalık tarifi de yapılabilir. Çocukların en çok sevdiği sağlıklı atıştırmalıkların başında gelmektedir. Meyvelerin lezzetti ve sağlıklı oluşu çocuklara vermek açısından meyve püresini favori yiyeceklerden yapmaktadır.

Sebzeden Kekler: Kekler gerek yetişkinlerin gerçekse çocukların sıklıkla tükettiği ve çok sevdiği yiyeceklerin başında gelir. Fakat içerisinde çok fazla seker, un, yağ gibi besinlerin bulunması sebebiyle anneler çocuklarına kek vermekte tereddüt etmektedir. Bunun için son yıllarda çok popüler olmuş tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerin başında da sebze ile yapılan kekler gelmektedir. Bu kekler normal keklerin aksine içerisinde bolca vitamin bulundurmaktadır. İnternette kolaylıkla tarifi bulunan bu kekler sebze ve meyve dengesi sayesinde hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir atıştırmalıktır.

Sebze Cipsleri: Tüm abur cuburları bırakan fakat cipsten bir türlü vazgeçemeyen çocuklar için altın değerinde bir öneri olan sebze cipsleri, hem sağlıklı hem de çocukların dışarda satılan cipslerden uzak tutan atıştırmalık çeşididir. Patates, kabak veya havuç istenilen her sebzeyi sağlıklı bir yağ ile yağlayıp fırında güzel ve sağlıklı cipsler elde edilebilmektedir.

Yulaflı Muzlu Waffle: Çocuğuna bir türlü sebze sevdiremeyen annelerin en gözde tarifi olabilecek bir tarif olan yulaflı muzlu waffle, çocukları bol çikolatalı ve şekerli waffle den uzak tutacak hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir tariftir.

Peynir: Peynir, protein ve enerji seviyesi çok yüksek olan sağlıklı bir besindir. Özellikle büyüme cağındaki çocuklar için çok faydalı olan peynir mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Peyniri çocuklara sevdirebilmek için değişik şekillerde kesilebilir şişe dizerek meyvelerle beraber güzel bir kebap hazırlanabilir veya peyniri değişik sebzeler ile zenginleştirilerek çocuklara sevdirilebilir.

 

Sağlıklı Sandviç: Sandviçler özellikle okul cağındaki çocukların en fazla tükettiği besinler arasındadır. Her çocuğun beslenme çantasında bulunan sandviçlerin sağlıklı olan birçok tarifi bulunmaktadır. Örneğin içerisinde zeytin, peynir ve marul gibi besinleri bulunduran birçok tarifle çocuklara çok sağlıklı sandviçler hazırlamak mümkündür.

Cevizli Hurma Topları: Hurma ve cevizin faydaları gerçekten çok fazladır. Sindirim sistemini düzenlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kemikleri güçlendirmek ve çeşitli vitaminleri içerisinde bulundurmak bunlardan sadece birkaçıdır. Bu kadar sağlıklı iki besini bir araya getirerek yapılan toplar ile hem sağlıklı hem de çok lezzetli atıştırmalık yapmak mümkündür.

Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi, lif yönünden en fazla zengin olan besinlerin başında gelmektedir. Çocuklar için özellikle kahvaltıda kullanılabilecek olan yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de tok tutan bir besindir. Ayrıca dışardan hazır almak yerine evde yapmak çok daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Sağlıklı Atıştırmalıkları Çocuklara Sevdirmenin Yolları

Sağlıklı atıştırmalıklar, çocukların daha sağlıklı büyümesini sağlayan besinlerdir. Biraz çaba ile bu atıştırmalıkları çocuklara sevdirmek ve oldukça güzel sonuçlar almak mümkündür. Yemeği çocuklar ile hazırlamak, yeni tarifler geliştirmek ve hazırlanan besinleri değişik şekillerde sunarak çocuğun dikkatini çekmek bunların başında gelmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.