1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kulakçık Kasılması Rahatsızlığı Nedir ve Tedavisi Nedir?
Kulakçık Kasılması Rahatsızlığı Nedir ve Tedavisi Nedir?

Kulakçık Kasılması Rahatsızlığı Nedir ve Tedavisi Nedir?

Kalp aynı anda çalışan iki odacıktan oluşmaktadır. Kalp geri dönen kanı bu iki odacığa yönlendiren iki küçük odacık daha bulunmaktadır.

A+A-

Sağ tarafta iki odacık, sol tarafta iki odacıktan oluşmaktadır. Kalbin üst kısmında bulunan küçük odacıklara ‘’atriyum’’ yani kulakçık denilmektedir.

Alt kısmında bulunan büyük odacıklara da ‘’ ventrikül’’ yani karıncık denilmektedir. Kalbin pompalama işlevini ventriküller sağlamaktadır. Bu kulakçıklara sağlanan pompa işlevinin çoğunu ise sol ventrikül gerçekleştirmektedir. Her bir ventrikülde kanın kaçmasını önlemek amacı ile giriş ve çıkış kısmında birer kapak bulunmaktadır.

Kalp odacıklarının duvarları kalp kasından oluşmaktadır. Kalbin atışında ilk olarak atriyumlar kasılır ve kulakçıklara kanı iter ardından kulakçıklardaki kasların kasılması ile kan önce akciğere sonra vücuda doğru aktarım sağlar. Ve bu her kalp atışında gerçekleşir.

Ventrikül (Kulakçık) Kasılması Rahatsızlığı

Kalbin yetersiz çalışmasına bağlı olarak akciğere vücuda pompalanan kan yetersiz olur. Ve belirli komplikasyonların gelişmesine sebebiyet verir. Kalp kasılma ve pompalama işlevinin bir kısmını yitirdiği zaman kalpten vücuda aktarılan kanın da miktarı azalmış olur. Organ ve dokulara yeterli kan gitmemesine bağlı olarak yorgunluk, hareket edince çabuk yorulma, kalp ve kalp çevresinde sıvı birikimi, nefes darlığı ve vücutta ödem oluşmasına neden olur.

Kalp yetersizliği birçok yaşta kendisini göstermektedir. Kalıtımsal olarak aktarılan kalp hastalıkları bebeklerde görülür. İlerleyen yaşlara bakıldığında altmış beş yaş ve üstü bireylerde kalp ve damar hastalıkları görülme sıklığı diğer yaşlara oranla daha fazladır.

Kulakçık Kasılması Rahatsızlığı Tedavisi

Kalp rahatsızlığı yaşayan kişilerin direkt bir uzman hekime görünmeleri önerilmektedir. Uzman hekim kontrolünde yapılan tetkikler ve tedaviler çoğu hastayı rahatsızlığına rağmen ameliyat süreci geçirmeden atlatmasına neden olmaktadır. Fakat gerekli tedavi sürecinde kişinin kilo oranını koruması, eğer fazla kilosu var ise kilo vermesi gerekmektedir. Aşırı kilo vücudun kapasitesini artırmakla beraber kalbin daha çok çalışmasına ve yorulmasına sebep olmaktadır. Düzenli beslenmek, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerekmektedir. Vücudun su tutmasının yani ödem oluşmasının önüne geçilmesi için tuzu çok fazla tüketilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.