1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Paraguay Mate Çayının Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir?
Paraguay Mate Çayının Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

Paraguay Mate Çayının Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

"Paraguay mate" içmenin etkileyici "sağlık" yararları arasında artan enerji ve gelişmiş kilo kaybı bulunur.

A+A-

Mate, holly ailesine ait bir ağaç olan paraguay mate bitkisinin yapraklarından ve saplarından demlenen geleneksel bir Güney Amerika içeceğidir. Eş ağacının yerli olduğu Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Brezilya'da yaygın olarak tüketilmektedir.

Paraguay Mate Çayının Faydaları...

Ancak bu yeni mucize mayası için fazla heyecanlanmadan önce, atfedilen faydaların çoğu kafeinli içeceklerden elde edilebilir. Kafeinin sinir sistemini uyardığına şüphe yok, bu da büyük bir uyanıklığa ve yorgunluğun azalmasına neden oluyor. Eşin kilo ve yağ kaybı üzerindeki etkisi, özellikle yiyecek ve hareket tercihlerinizin etkisi ile karşılaştırıldığında, nispeten küçük olacaktır. Benzer şekilde, atletik performansınız üzerinde yalnızca artan etkiler bekleyin. Biraz daha uzağa gitmenize veya biraz daha hızlı hareket etmenize yardımcı olabilir, ancak mate hafta sonu koşucusunu Olimpiyat koşucusuna çevirmez.

Paraguay Mate Çayının Yan Etkileri...

Şu anda paraguay mate için uygun bir doz aralığı belirlemek için yeterli bilimsel bilgi yok, bu nedenle uzmanlar ölçülü içmeyi tavsiye ediyor. ABD Tıp Kütüphanesine göre, kafeinin özellikle diğer uyarıcılarla çok sayıda ilaç etkileşimi vardır; kombinasyon sinir sistemi üzerindeki etkileri artırabilir. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve anksiyetesi olan kişiler çay veya ekstrakttan kaçınmalıdır.

Aşırı miktarda içmemenin bir başka nedeni: Çalışmalar, kronik mate tüketimini, alışkanlıkla içen insanlar arasında mesane, yemek borusu, akciğer ve baş ve boyun kanseri riskinin artmasıyla ilişkilendirmiştir.  Artan kanser riskinin olası bir nedeni, kanserojen olduğu bilinen polisiklik aromatik hidrokarbonlar içermesidir. 2008 yılında yapılan bir çalışmada, bunların paraguay mate yapraklarında ve hem sıcak hem de soğuk infüzyonlarında çok yüksek konsantrasyonları bulundu. Kanserojen bileşiklerin emilmesini destekleyebileceğine dair kanıtlar da var.

Paraguay mate takviyelerini denemeyi tercih ederseniz, takviyelerin güvenlik açısından test edilmediğini ve diyet takviyeleri büyük ölçüde düzenlenmemiş olduğundan bazı çayların içinde üründe belirtilenden değişik olma ihtimali vardır. Paraguay mate kullanmayı düşünüyorsanız, önce birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşun.
 

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.