1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bronzer Nedir Nasıl Kullanılır?
En Hızlı Kilo Verdiren Meyveler Hangileri?

En Hızlı Kilo Verdiren Meyveler Hangileri?

Kilo vermek için düşük kalorili bir beslenme programı hazırlamak önemlidir. Bu süreci metabolizmayı hızlandıran ve düşük kaloriye sahip olan meyveler ile takviye etmek ise son derece mantıklı bir seçenektir.

A+A-

Kilo Verme Aşamasında Meyve Tüketiminin Önemi

Kilo verme aşamasında dikkat edilmesi gereken 2 husus vardır. bunlar düşük kalorili beslenme ve metabolizma hızını arttırma olarak belirtilebilir. Belirli meyve çeşitlerinde düşük kalori bulunmasına rağmen yüksek lif oranı sayesinde doyurucu özellik bulunmaktadır.

Bunlar farklı olarak bazı meyve türlerinde ise metabolizmayı hızlandırma özelliği bulunmaktadır. Bu şekilde metabolizmayı hızlandıran meyveler sayesinde gün içinde daha fazla kalori harcayarak daha kısa sürede kilo vermek mümkündür. Bu şekilde beslenmede önce bu diyetlerin nasıl yapılması gerektiği bilinmelidir.

Tok Tutan Meyveler

Tok tutan meyveler özellikle ara öğünlerde tüketilerek kişinin ana öğünlerde daha az ve daha düşük kalorili beslenmesini sağlamaktadır. Bu meyveler özellikle sabah kahvaltısı ve öğle yemeği gibi iki ana öğün arasında tüketilen ara öğünlerin vazgeçilmezidir. Bu şekilde kişi tok tutarak daha az yemek yemesini sağlayan meyvelere örnek olarak:

  • Elma
  • Armut
  • Ayva
  • Muz

gibi meyveler örnek verilebilir. Bu liste basit bir araştırma ile  kişinin de tercihleri göz önünde bulundurularak çok daha uzun ve lezzetli bir hale getirilebilir. 

Metabolizma Hızlandıran Meyveler

Metabolizma hızlandıran meyvelerden biri olarak kivi örnek verilebilir. Son derece lezzetli olan kivi pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Buna ek olarak yüksek c vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini de destekler.

Metabolizmayı hızlandıran bir diğer meyve ise greyfurt. Herkes tarafından sevilmeyen biraz ekşi bir meyve olsa da faydaları saymakla bitmez. Vitamin açısından da son derece zengin olan bu meyve tüketildiğinde kişinin metabolizmasını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Yine metabolizmayı hızlandıran bir diğer meyve ise pek çok kişi tarafından son derece sevilen portakaldır. C vitamini deposu olan bu meyve tüketildiğinde kişinin metabolizmasının hızlandığı görülmektedir. Portakal ile birlikte mandalina ve limon gibi meyveler de metabolizmayı hızlandırmaya yönelik faaliyet gösterdiği için diyet listelerinde dengeli bir şekilde yer almalıdır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.