1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. İbiza Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi
Maldivler'de Gezilecek Yerler Nelerdir? Maldivler Gezi Rehberi

Maldivler'de Gezilecek Yerler Nelerdir? Maldivler Gezi Rehberi

Hint Okyanusu'nda bulunan Maldivler, pek çok insanın sessiz sakinliğinin tadını çıkarmak için defalarca geri döndüğü tropikal bir cennettir. Maldivler gezilecek yerler, Maldivler gezi rehberi... Haber detayında

A+A-

Burada tadını çıkarabileceğiniz diğer şeylerin yanı sıra, harika tüplü dalış deneyimleri ve muhteşem gün batımları sunan, yumuşak beyaz kumları ve kristal berraklığında suları ile muhteşem plajlardır.

Uzun zamandır romantik bir balayı kaçamağı olarak lanse edilen Maldivler, güzel pitoresk ortamlarını, lezzetli yemeklerini ve sörf ve şnorkelli yüzme gibi su aktivitelerini seven herkes için kendini bir tatil destinasyonu haline getirdi.

Adalar, ılık sular ve neredeyse mükemmel görüş alanı ve çok çeşitli deniz yaşamı nedeniyle dalış ve şnorkelli yüzme için en popüler olanıdır. Maldivler'de gezilecek yerlerin çoğu tekne veya deniz uçağı ile ulaşılabilen diğer adalardır. Turistlere, adalıların hayatının bir iç görüntüsünü sunan, misafirhanelerin ve aile yanında konaklama yerlerinin bulunduğu küçük balıkçı köyleri vardır. Tatilinizde görmeye çalışmanız gereken birkaç Maldivler turistik yeri var ve işte bunlardan bazıları.

Male Atolü...

Nâr İzlanda olarak bilinen bu, Maldivler'deki bir grup doğal atol (halka şeklindeki mercan resifi). Nâr İzlanda iki ayrı atole bölünebilir - Kuzey Erkek Atolü ve Güney Male Atolü. Male Atolü'ne (Kaafu Atolü olarak da bilinir) yapılacak bir gezi, tüplü dalış, şnorkelli yüzme, adalardaki miras niteliğindeki binaları ziyaret etme, plaj günleri, pazarlarda alışveriş ve daha fazlası gibi Maldivler'de yapılacak tüm görkemli şeylerden oluşur.

Meeru Adası...

Muhtemelen ziyaret etmek istediğiniz Maldivler turistik yerleri hakkında bir fikriniz var ve Meeru Adası'na bir gezi planınızın bir parçası olmalı. Bu ada denizde, karada ve havada yapılacak sayısız şey sunuyor. Dalış, golf, bisiklet, yüzme, kano ve harika müzik ve eğlence, bunu pişman olmayacağınız bir durak haline getiriyor.  

Hulhumale...  

Kuzey Male Atolü'nde bulunan bu ıslah edilmiş ada, neredeyse inanılmaz bir güzelliğe sahiptir. Kumlu plajlar, şnorkelli yüzme, lüks tatil köyleri, su sporları ve yerel halkın sıcak misafirperverliği bu ziyareti dinlendirici ve canlandırıcı hale getirecektir. Kültürel bir tur atmayı, gün batımı yunus gezisi için rezervasyon yaptırmayı veya güzel bir mercan resifinde denizaltı gezisi yapmayı unutmayın.

Ari Mercan Adası...

Bu, Maldivler'in ziyaret edilebilecek en popüler yerlerinden biridir - Kuzey ve Güney'e bölünmesi gereken çok büyük doğal bir atol. Mercan adasındaki 20'den fazla ada turistler tarafından ziyaret edilebilir, her birinde inanılmaz tesisler, aktiviteler ve eğlenceler mevcuttur. Müzeleri, camileri, beyaz kumlu plajları ziyaret edin ve atol boyunca güzel dalış noktalarını keşfedin.

Hukuru Muskiy...

Maldivler gezinizin önemli bir parçası, miras niteliğindeki binalar, simge yapılar ve ibadethanelerdir. Hukuru Muskiy tüm bu kriterleri yerine getiriyor. Eski Cuma Cami, Male'deki en eski ve güzel camilerden biridir. Mercan kayalarından yapılan bina, türünün en güzel yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

Nalaguraidhoo...

Ayaklarınızı Maldivler'in değerli bir adası olan Nalaguraidhoo'ya doğru yönlendirelim. Adanın güzelliği fotoğraf albümlerinizi doldururken şnorkelli yüzme, plajlar, lüks tatil köyleri ve çevredeki mercan kayalıkları balina köpek balıkları ve manta vatozlarıyla büyülenecek. Bu, Maldivler gündeminize kolay bir ektir.

Kuramathi...

Ari Mercan Adası'nın kuzeyinde bulunan bu güzel adada güneşin ve muhteşem manzaranın tadını çıkarın. Burada deneyimleriniz rahatlatıcı spa ziyaretlerinden inanılmaz yemek deneyimleri (çeşitli dünya mutfaklarından lezzetlerle) ve kristal berraklığındaki sular üzerine inşa edilmiş tenha tatil yerlerine kadar uzanmaktadır. Bir deniz uçağıyla veya sürat teknesiyle yerinizi ayırtın ve Maldivler'de ziyaret edilecek en güzel yerlerden birine gidin.

Rasdhoo...

Dalış yapmayı planlıyorsanız, Maldivler'in gezilecek yerlerinden biri Rasdhoo'dur. Alif Alif Atolü'nde bulunan bu küçük ada, güzel plajlara ve keşfedilecek inanılmaz bir resife sahiptir. Ayrıca bölgedeki en ünlü şnorkelli yüzme noktalarında bir tur (rehber eşliğinde) yapabilirsiniz. Kaplumbağalar, manta vatozları, yunuslar, köpek balıkları ve parlak balık sürüleri su altında sizi beklerken, geceleri parlayan planktonlar kumsalları aydınlatıyor.

Güney Male Atolü...

Büyük Male Atolü'nün yarısı olan Güney Male Atolü, yapılacak çok çeşitli şeyler ve ziyaret edilecek yerler sunar. Maafushi'nin turkuaz sularında bir muz ve tüp gezintisine çıkın. Uçurtma sörfü, dalga sörfü ve rüzgâr sörfü, uyanık sörf, su kayağı, tüplü dalış, deniz paraşütü ve daha fazlasını yapın. Farklı adaları, mavi lagünü keşfedin ve lüks bir tesiste dinlenerek yoğun bir gün geçirin. 

Vaadhoo...

Vaadhoo Adası'nın büyüleyici kıyılarında bir yıldız denizinde yüzün. Hepsi geceleri parlayan akkor mavi planktonla aydınlatılan parlayan dalgalar sayesinde. Tek yapmanız gereken, Male'deki ana uluslararası havaalanından 15 dakikalık hızlı bir sürat teknesi yolculuğu yapmaktır. Bu kesinlikle kaçırmamanız gereken bir gezi.

Vilamendhoo...

Küçük bir 'vitamin denizi' için yemyeşil Vilamendhoo adasına bir gezi şarttır. Eskiden ıssız olan bu ada, Vilamendhoo Island Resort & Spa adlı 184 adet 4 yıldızlı bir tatil beldesi olarak geliştirilmiştir. Kristal berraklığında bir lagün, zengin bir resif, 50'den fazla dalış alanı ve çeşitli su sporları, bu muhteşem ada tesisinin sunduğu şeylerdir. Kültürel danslar, disko geceleri, karaoke ve canlı grup deneyimleri geceleri günler kadar eğlenceli hale getiriyor.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.