1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Bozcaada’da Nerede Kalınır? Ege Gezilecek Yerler
Bozcaada’da Nerede Kalınır? Ege Gezilecek Yerler

Bozcaada’da Nerede Kalınır? Ege Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en büyük üçüncü adası konumundaki Bozcaada her yıl binlerce turist çekmektedir. Sizler için "ege gezi rehberi" hazırladık. Egede nereye gidilir? Egede kalınacak oteller hepsi haber detayda...

A+A-

Doğal güzellikleri ve temiz havasına ek olarak tarihi değerleri de gezilmeye değer olan Bozcaada ziyareti sırasında farklı konaklama seçenekleri ve farklı gezi rotaları mevcut.

İstanbul, İzmir ve Bursa şehirlerinden kısa sürede ulaşılan Bozcaada eski dönemlerde Rum halkının yoğunluğuna sahipti. Nüfus değişimi sonrasında durum değişse de bu Rum halkının izleri hala bölgede gözlenmektedir.

Sakin bir hafta sonu tatili ya da yıllık izin geçirmek ve kafa dinlemek isteyenler için Bozcaada harika bir mekan. Güzelce gezmek ancak gezerken de yorulmamak isteyenler sıklıkla Bozcaada’yı tercih etmektedir.

Bozcaada Otelleri

Bozcaada’da konaklama imkanları son derece geniş bir yelpazeye sahip. Birden fazla konaklama seçeneği bulunduğu için bunlardan bazıları daha lüks konaklama seçenekleri sunarken bazıları da daha ekonomik imkanlar sunmaktadır.

Kişinin ihtiyacına ve tercihlerine göre 150 Türk Lirasından başlayarak 1000 Türk lirasının üstüne kadar pek çok fiyatta konaklama imkanı bulmak mümkündür. Bu fiyatlar 1 oda için tek gecelik fiyat olarak belirtilmektedir.

Ada içinde konaklama seçenekleri merkez etrafından yoğunlaşıyor. Ada büyük olduğu ve toplu ulaşım seçenekleri kısıtlı olduğu için bazı kişiler adaya kendi araçları ile geliyorlar. Bölgede bulunan otellerde konaklamak isteyenler ise merkez bölgelere doğru yol almaya başlıyorlar.

Bozcaada’da faaliyet gösteren otellerin hemen hepsi aile işletmesi konumunda. Burada hayatını sürdüren ailelerin butik otel tarzında mekanlar açarak çalıştırmaya başlaması ile oluşan oteller müşterilere farklı bir ortam sunuyor. Bu şekilde son derece samimi ve büyük şehirlerde bulunamayacak bir konaklama ortamı yakalamak mümkün oluyor.

Küçük bir araştırma ile bölgede konaklama hizmeti veren butik oteller, bağ evleri ve çiftlik evlerini bulmak mümkün.

Bozcaada’da Ev Kiralamak

Bozcaada’da birkaç günden birkaç haftaya kadar yapılacak tüm tatillerde ev kiralamak mümkün. Bölgede bu şekilde ev kiralayarak gelir elde eden kişi sayısı oldukça fazla. Bu şekilde imkanlarda yararlanmak ise çok kolay. Airbnb uygulaması sayesinde evlerini kiralayan ev sahiplerine ulaşmak ve anlaşmak çok kolay.

Airbnb üzerinden yapılan kiralamalarda müşteri ödemeyi uygulamaya yapıyor ve ödeme ev sahibine site üzerinden iletiliyor. Bu şekilde ev sahibiyle görüşmeye bile gerek kalmadan güvenli bir şekilde ev ya da oda kiralama imkanı bulunmuş oluyor. Tüm bütçelere ve tercihlere uygun şekilde ev bulmak için Airbnb uygulaması son derece ideal.

Bozcaada'da Gezilecek Yerler

Bölge her ne kadar sakin olduğu için kafa dinlemeye uygun olsa da gezmek için de pek çok mekan sunuyor. Bölgede birbirinden güzel turistik noktaları gezmek mümkün.

1. Bozcaada Kalesi

Bozcaada denince ilk akla gelen yapılardan biri olan Bozcaada kalesi son derece büyük ve görkemli bir görünüme sahip. Adanın fotoğraflarında bile ilk dikkat çeken yapı olan bu kalenin ilk olarak ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor.

1815 yılında II: Mahmut döneminde adanın harabe halinden alınarak baştan inşa edildiği bilinmektedir. İç kale ve dış kale olarak ikiye ayrılan kalenin dış bölümü eski dönemlerde cephanelik olarak kullanılmaktaydı. Aynı zamanda bu bölgede eğitimler verilirdi ve bazı evler de bulunurdu.

2. Şarap Fabrikaları

Bölgede çok eski dönemlerden beri faaliyet gösteren şarap fabrikalarının en köklü olanları merkezde bulunuyor. Bu fabrikalar senelerdir şarap üretimi yapıyorlar ve yılın belirli dönemlerinde yüksek talep olması durumunda fabrika içine gezi de düzenliyorlar. Geziler daha çok turistlerin yoğun olduğu dönemlerde düzenlenmektedir.

Fabrikaların en çok turist çeken özelliği ise üretimden sonra fabrikanın kendi bünyesinde bulunan “wine bar” sayesinde ziyaretçilerin tadım yapabilmeleridir. Bu tadım faaliyetleri pek çok fabrikanın sunduğu hizmetlerden biridir.

3. Ayazma Manastırı

Rum Ortodoks halka ait olan bu manastır adını kutsal su kaynağından almaktadır. Eski dönemlerden beri temiz su kaynaklarının bulunduğu bölgelere benzeri isimler verildiği sıklıkla görülmektedir.

1734 yılında yapılmış olan manastır sürekli olarak hizmet vermiyor. Sadece belirli özel günlerde açılan ve ibadet yapılan bu manastır son derece küçük bir yer. Büyük çınar ağaçlarının gölgesine sahip manastırın önünde oturmak ve doğayı izlemek mümkün.

4. Mitos Plajı

Sıcak bir iklime sahi olan adada bahar ayları da dahil olmak üzere yılın büyük bir bölümünde denize girmek mümkün. Havaların sıcak gittiği aylarda pek çok turistin denize girmek üzere geldiği adada en çok tercih edilen plaj pırıl kumları ile Mitos plajı.

Plajda havlunuzu atıp güneşlenmek ya da şezlong kiralayıp güneşlenmek mümkün.

Bozcaada’ya Ne Zaman Gidilir?

Bozcaada Ege bölgesinde olduğu için iklim olarak da Ege bölgesine son derece yakın. Yaz ayları sıcak geçen bölgenin bahar ayları da çok soğuk geçmiyor. Bunun dışında kış ayları serin olsa da çok soğuk geçmiyor.

Adayı ilkbahar aylarından başlayarak tüm yaz boyunca ve kasım ayında havanın soğumaya başladığı dönemlere kadar her gün ziyaret etmek mümkün.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.