1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Roma’da Nerede Kalınır Gezilecek Yerler Nelerdir?
Roma’da Nerede Kalınır Gezilecek Yerler Nelerdir?

Roma’da Nerede Kalınır Gezilecek Yerler Nelerdir?

Roma nispeten küçük bir şehirdir ve Tiber Nehri, Termini tren istasyonu, Piazza di Spagna ve Kolezyum arasında yer alan tüm konaklama yerleri... Sizler için "Roma gezi rehberi" hazırladık. Roma'da gezilecek yerler, nerede kalınır, nerelere gidilir.

A+A-

Roma'da kalınacak en iyi yerler...

Turistler Roma'nın en önemli turistik yerlerinin, müzelerinin ve anıtlarının çoğuna yürüyerek gidebilecekleri için harika bir seçimdir.

Çok fazla konaklamaya para harcamak istemiyorsanız, en ucuz oteller Termini Tren İstasyonu yakınlarında bulunur. Ayrıca, bu bölge Termini'de duran üç metro hattından ikisi ile son derece iyi bağlantılara sahiptir ve merkez otobüs istasyonu tren istasyonunun hemen önünde yer almaktadır. 

Roma'daki daireler; Zamanla, Günlük kiralık daireler gittikçe daha popüler hale geldi ve ailenizle veya büyük bir arkadaş grubuyla seyahat ediyorsanız veya Roma'da bir haftadan fazla kalmayı planlıyorsanız harika bir seçenektir.

Roma’da Gezilecek En İyi Yerler...

Roma bir kültür ve inanç şehridir ve buradaki ilgi çekici yerler o kadar fazladır ki, sadece listeye bakarak bayılacaksınız. Roma çok büyük olmayabilir, ancak ziyaret edilebilecek yerlerin sayısı çok fazla. Kendinize ait bir gündeminiz varsa ona bağlı kalabilirsiniz. Ancak, Kolezyum gibi tüm zaman noktalarına gitmek için zaman ayırmalısınız. Kendi gündeminiz olsa bile arka arkaya çok sayıda müzeyi ziyaret etmemeye özen gösterin. Bu, Roma'nın gerçek gezi deneyimini ortadan kaldıracak ve sizi sıkacak. Ciddi müzeler kadar çok sayıda turistik yeri ziyaret ettiğinizden emin olun.

Roma bir turistik bölgeden daha fazlasıdır. Karanlık geçitler ve kaldırım kafeleri ile kendi şehridir. Roma'yı tüm ihtişamıyla alın ve hayat değiştiren bir deneyim olacak.

1. Kolezyum...

Onu ilk gördüğünüzde hiçbir şey sizi Kolezyum'un saf yüzeyine hazırlayamaz. Eyfel Kulesi Paris için ebedî olduğu kadar Roma için de ikoniktir. Kolezyum, Roma mimari yöntem ve uygulamalarının yüksekliğini doğru bir şekilde tasvir eden devasa bir yapıdır. Bina MS 72'de Vespasian tarafından başlatılmış ve oğlu Titus'un dördüncü katını ekleyerek genişletmesinden sonra. MS 80 yılında bir dizi muhteşem oyunla açıldı. Kolezyum, tiyatro gösterileri, festivaller ve sirkler için yeterince büyük olacak şekilde inşa edildi. Roma'nın yüksek rütbeli memurları Kolezyum'un alt seviyelerini işgal ederken, genel halkın daha yüksek seviyelerde oturmasına izin verildi.

2. Vatikan Şehri...

Vatikan bağımsız bir devlet dünyada. Yarım kilometrekareden daha küçük bir alanı vardır ve sınırlarında uzanan devasa bir duvarı vardır. Bu, Vatikan Şehri'ni neredeyse tamamen kapalı hale getirir. İçeride Vatikan sarayı ve bahçeleri, Aziz Petrus Bazilikası ve Aziz Petrus Meydanı vardır. Vatikan Şehri, Roma Katolik Kilisesi'nin en büyük lideri olan Papa tarafından yönetilmektedir. Vatikan'ın küçük boyutunun sizi yanıltmasına izin vermeyin, çünkü çevresine birkaç turist noktası var. Vatikan'daki uzun kuyrukları görünce paniğe kapılmayın, kolayca hızlı giriş bileti alabilir ve bilgili bir rehberle Vatikan'ı gezebilirsiniz.

3. Pantheon...

Pantheon, en eski Roma yapıları arasındadır. Yaklaşık 2000 yaşında ve büyük bir kısmı hâlâ sağlam. Bu, Romalıların mimariye geldiği zamanki beceri düzeyini gösteriyor. MS 80'de Pantheon bir yangında neredeyse tamamen yok edildi. Romalılar onu yeniden inşa etti ve bugün bile ayakta. Pantheon'un 43 metrelik kubbeyi tutmak için görünür bir desteği yok. Bunlar duvarların içine iyi gizlenmiştir ve klasik Roma mimarisinin bir örneğidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da binanın uyumlu doğasıdır. Bunun nedeni, yüksekliğin çapa eşit olmasıdır. Bu, dışarıdaki tüm yeni gelişen mimarlar için Roma'da mutlaka görülmesi gereken bir yer.

4. Trevi Çeşmesi...

Roma'nın en popüler cazibe merkezi Trevi çeşmesidir ve insanlar bir an olsun görmek için dünyanın her yerinden akın eder. Çeşmeye, tanınmış bir sanat hamisi olan Agrippa tarafından tasarlanan bir su kemerinden su verilir. Çeşmeye bozuk para atmanın Roma'ya dönüşünüzü sağlayacağı söyleniyor. Çeşme, Nicolo Salvi tarafından 1732 ve 1751 yılları arasında Papa Clement XII için yaratıldı. Deniz tanrısı Oceanus'u (Neptün) atlar, tritonlar ve deniz kabukları ile tasvir eder. Su, figürlerin ve yapay kayaların etrafında döner ve her zaman bozuk paralarla dolu büyük bir havuzda toplanır.

5. İspanyol Merdivenleri...

Fransız Trinità dei Monti kilisesine kadar uzanan bu merdivenler İspanyol Merdivenleri olarak adlandırılabilir, ancak aslında Fransızlar tarafından inşa edilmiştir. Fransız büyükelçisi bu oldukça düzensiz merdiven uçuşunun yapımını görevlendirdi ve ödedi. Turistik bir yer olarak oldukça popülerdir. Daha önce bahsedilen yerler kadar çok tarihi ve kültürü yoktur. Merdivenlerin kendisi harika bir takılma noktasıdır ve tembel yaz günlerinde dondurmanın tadını çıkaran birkaç turist ve yerliyi bulabilirsiniz. Merdivenlerin altında Pietro Bernini tarafından yapılan Barcaccia adı verilen tekne şeklinde bir heykel var. Merdivenlerin çıktığı Fransız kilisesi Gotik yapılarla dolu ve hatta bir tanesi de şanlı Michelangelo'nun öğrencisi Daniele da Volterra'ya ait.

Sayın okurlar şunu unutmayın ki hangi yerleri ziyaret etmeyi seçerseniz seçin, sadece bir şeyi unutmayın: Eğlenin. Sonuçta tatildesin!

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.