1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Eskişehir’de Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi
Eskişehir’de Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi

Eskişehir’de Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi

Gençlerin ve öğrencilerin şehri olarak bilinen Eskişehir’de genç nüfus oldukça yoğun. Bu "gezi rehberi" yazımızda sizler için "Eskişehir gezisi" için rehber niteliğinde faydalı olacak bir makale hazırladık. Buyurun Eskişehir gezi rehberi haber detayda...

A+A-

Türkiye’nin en hareketli ve öğrenci dostu şehirlerinden olan Eskişehir son yıllarda önemli ölçüde turist çekmeyi de başarıyor. Şehrin gelişmesi ile ziyaretlerin artması bu gelişimi daha da destekler nitelikte.

Büyük bir şehir olmasına rağmen son derece sakin kalmayı ve ziyaretçileri yormamayı başaran Eskişehir gezilecek birçok yer sunuyor. Şehirde tarihi önemi olan yerler son derece fazla. Aynı zamanda şehrin sembollerinden biri haline gelmiş porsuk çayı da hem şehir halkının hem de turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden biri.

Eskişehir Otelleri

Eskişehir’de uygun fiyatlı ve pratik otellerden başlayarak son derece lüks ama bir o kadar da pahalı oteller bulmak mümkün. Bu durum kişinin isteklerine ve tercihine göre değişse de Eskişehir’e gelen bir turistin konaklama konusunda sıkıntı yaşaması pek muhtemel değil.

Nostaljik ve pek çok yerde denk gelinmeyecek bir konaklama seçeneği arayanlar Odunpazarı evlerinin restore edilmiş hallerinde kalabilirler. Bu şekilde hizmet veren pek çok ev hali hazırda bulunuyor.

Bunun yerine Porsuk çayı etrafında sıralanmış merkeze yakın pek çok otelden birini tercih etmek isteyenler ise hemen her şehirde bulunan ancak biraz yüksek ücretli olabilen Hilton Garden Inn ya da Merlot otel gibi mekanları düşünebilirler.

Buna ek olarak daha uygun fiyatlı konaklamalar bakanlar küçük çaplı otelleri ya da Airbnb konaklamalarını deneyebilirler.

Eskişehir Gezilecek Yerler

İster büyük bir şehir gezmek için gelmiş olun ister tarihi mekan gezmek için. Eskişehir ziyaretçilerine ikisinin de birleşiminden oluşan bir gezi paketi öneriyor. Bu sayede birden fazla noktada birbirinden farklı deneyimler elde ediliyor.

1. Porsuk Çayı

Eskişehir denince ilk akla gelen mekanlardan biri Porsuk Çayı’dır. Şehir fotoğraflarında sık sık yer alan bu çay Sakarya Nehri’nin en uzun kolu konumunda. Şehir sakinleri tarafından Porsuk Çayı o kadar benimsenmiş ki etrafında pek çok yapı ve faaliyet kurulmuş.

Şehir sakinlerinin günlük aktivitelerinin başında Porsuk Çayı’na gitmek ve çevresinde oturmak geliyor. Güzel bir peyzaj çalışması ile bu duruma uygun hale getirilmiş olan mekan etrafında muhabbet ederken temiz havanın keyfini çıkarmak ve bir şeyler atıştırmak mümkün.

Bunun dışında çayın ortasında bulunan küçük bir adanın üzerinde bir de otel bulunuyor. Bu otelde konaklamak tahmin edilebileceği üzere biraz maliyetli olsa da son derece harika bir manzara sunduğu için bu parayı ödemeye değer.

2. Odunpazarı Evleri

Eskişehir’in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı bölgesinde bulunan bu tarihi evler kesinlikle görülmesi gereken nitelikte. Eski sokak tiplerinde kurulmuş olan dar sokaklar Osmanlı dönemlerini andırmaktadır. Kültürü ve mimarisi ile bu dönemde yapılan evlerin restore edildiği bölge şehrin nereden geldiğini ve kültürünü gösteren son derece eşsiz bir yer.

Birbirinden farklı renklerde tasarlanmış bu evler tarihi sokaklara renk katarak son derece harika bir atmosfer oluşturmaktadır. Bölgede restore edildikten sonra konuk evine dönüştürülmüş ve bir otel gibi faaliyet gösteren evlerin bazıların kalmak da mümkün. Bu şekilde son derece farklı ve eşsiz bir deneyim yaşamak isteyenler kolayca bir konuk evi bulabilirler.

3. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Eskişehir’de ilk şehir merkezinde bulunan Kurşunlu Camii ve Külliyesi döneminde ibadethanesi olarak sıklıkla kullanılmış. Dönemin vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında yaptırılmış olan yapı uzun yıllar en önemli ibadet merkezi olarak kullanılmış.

Cami içinde iki adet de kervansaray bulunmaktadır. Bu kervansaraylar çok büyük bir ihtimalle Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Kurşunlu adını kubbesinde bulunan kurşun kaplamasından almıştır. Bölgeye gelip de Odunpazarı’nı ziyaret eden herkes tarafından görülmesi gereken harika bir yapı konumundadır.

4. Lüle Taşı Müzesi

Bölgenin en çok bilinen ürünlerinin başında lüle taşı gelmektedir. Tüm Türkiye’ye lüle taşı gönderecek kadar zengin kaynaklara sahip olan Eskişehir bu alanda bir ilke imza atmıştır.

Dünyanın ilk Lüle Taşı Müzesi Eskişehir’de kurulmuştur. Müzenin kuruluş amacı bölgenin en büyük değerlerinden olan lüle taşının tanıtılmasıdır. Maden hakkında son derece geniş bir bilgi yelpazesi bulunmaktadır. Müze için belirli dönemlerde ve gecelerde ney konserleri de düzenlenmektedir. 1989 yılında faaliyete geçen müzenin içinde daha önce görmediğiniz son derece ilginç nesneler bulabilirsiniz. Kurşunlu Camii yanında yer alan müze daha çok ziyaretçi çekme amacıyla ücretsiz olarak ziyaretçi kabul etmektedir.

Eskişehir’e Ne Zaman Gidilir?

Eskişehir kış aylarında görülen ayazları ile meşhurdur. Bu ayazları son derece soğuk olduğu için pek çok kişi kış aylarında bölgeye gitmeyi önermemektedir. Kış aylarında özellikle dış mekanlarda oturmak ve dolaşmak zorlayıcı olacaktır.

Bahar aylarından itibaren bölgede havalar yumuşamaya başlar. Yaz aylarında da bunaltıcı bir sıcak olmamasıyla birlikte gezinti için son derece uygun bir iklim oluşmaktadır. Bu nedenle bölgeyi gezecek turistlerin bahar aylarından başlayarak yaz aylarını da içine alacak şekilde bir planlama yapması önerilmektedir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.