1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Ordu’da Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi
Ordu’da Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi

Ordu’da Gezilecek Yerler Nelerdir? Gezi Rehberi

Bu "gezi rehberi" yazımızda sizler için "Ordu gezilecek yerler" rehber niteliğinde bir içerik hazırladık. Seyahat ve ya gezi yapmayı düşünenler için tavsiye ettiğimiz Ordu'da gidilecek en güzel yerleri sizler için derledik.

A+A-

Genel itibarıyla konuya bakıldığında Giresun’u ile Samsun arasında konumlanmış Ordu şehrini 2 ila 3 gün arasında tamamen gezmek mümkündür. Özellikle de Ordu'yu yaz ve bahar aylarında ziyaret etmek, oldukça keyifli olacaktır. Müze kartları yani kültür Bakanlığı’na bağlı bütün Müzeler de ücretsiz giriş yapma imkânı tanıyan Müzeler ile ilgili kartlar Ordu’daki müzelere de geçerlidir. Havalimanı ile ulaşımı oldukça kolaydır. Bu konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi açısından ulaşım rehberi ile ilgili yazıların okunması faydalı olacaktır. Ordu’da yöresel yemeklerin tadına bakmadan dönmek Ordu’ya yapılmış büyük bir yanlışlık olacaktır.

Ablak Taşı

Ablak taşı kabadüz ilçesinde bulunur. Doğal bir teras görünümünde olan bu alan, yaylaya gelen kişilerin kesinlikle ziyaret etmeleri gereken yerlerin başında gelmektedir. Orman içerisinde mükemmel noktalardan biri olma özelliğini taşımaktadır. Etrafı, ladin ormanları ile çevrilidir. Bu yer yüksekliği ile resmen insanı büyüleyen bir güzelliğe sahiptir.

Kurul Kalesi

Kurul Kalesi, Ordu şehir merkezine yaklaşık olarak 14 kilometrelik bir uzaklığa sahiptir. Sivri bir alanın üzerine kurulmuş olan bu alan antik bir yerleşme şeklinde olup 1. Derece bir arkeolojik ve doğal sit alanı olma özelliğini taşımaktadır.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkıları ile gerçekleştirilen kazı çalışmaları, 2016 senesine kadar devam etmiş ve bu tarihte meydana gelen kazı çalışmalarında kalenin kapısında mermerden yapılmış bir kibele heykeli bulunmuştur. Bu heykel, yapılan çeşitli araştırmalara göre helenistik zamanlarında kibele heykelleri arasında ilk in situ örneği olması ile büyük önem taşımaktadır.
 

Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi

Eski çağlara ışık tutan bütün eserlerin sergilenmiş olduğu Ünye yaşayan kültürel Miras Müzesi’nde birbirinden kıymetli eserler sergilenmektedir. Müzeyi ziyaret eden kişileri ilk etapta çocukluk dönemlerine döndürecek bir nostalji havası oluşacaktır. Somut ve soyut olmayan bütün kültürel mirasların araştırdıktan sonra gelecek kuşaklara aktarılması açısından sürdürülen bu faaliyetler herkesin hoşuna gidecektir.

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Erkoçak sokağa ile taş Ocaklı Caddesi’nin bitişiğinde Selimiye Mahallesinde bulunan Paşaoğlu Konağı, 1896 senesinde Paşaoğlu Hüseyin Efendi aracılığı ile yaptırılmıştır. Konak’ın taşları genel itibari ile Ünye’den, ahşap malzemeleri ise Romanya’dan getirilmiştir. Paşaoğlu Konağı 1982 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü aracılığı ile kamu malı haline getirilmiş ve hemen bir sene sonra da onarılmaya başlanmıştır.

Bilal Köyden Açıkhava Basın Müzesi

Bilinmelidir ki merhum Bilal köyden, Türkiye’nin ilk köy gazetesini çıkaran kişidir. Kendisinin anısına açık hava basın müzesi Altınordu ilçesinin düz Mahallesi’nde inşa edilmiştir. Müzede 1929 senesinde güzel ordu ismi ile ordunun kendi üretmiş olduğu el yapımı tahta makinesi ile Türkiye’nin ilk köy gazetesini çıkaran köyde ve kentte görev yapan bütün gazetecilerin fotoğrafları ve anıları sergilenmektedir.

Ters Ev

Aynen Antalya’da olduğu gibi Ordu’da da ters ev yerli ya da yabancı bir sürü misafirin dikkatini çekmektedir. 2019 senesinde açılan ters ev Ordu’nun Altınordu ilçesinde 150 metrelik bir alan üzerine inşa edilmiştir. Boztepe'ye gelişi açısından kullanılmakta olan teleferik hattının alt istasyonunun hemen yanı başında bulunmaktadır.

Teleferik Ve Boztepe

Panoramik manzarasına sahip Ordu’nun eşsiz güzelliğini seyretmek amacıyla mükemmel bir alan özelliği oluşturan Boztepe’de Özellikle de akşam vakitlerinde harika zamanlar geçirmek mümkündür. Buraya hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşımın sağlandığını unutmamak da fayda olacaktır. 2011 senesinde hizmete açılan teleferiğin kalkış noktasının genel itibariyle Atatürk Parkı olduğunu ve teleferik hattında ise 28 kabin bulunduğunu söylemekte yine ayrıca bir fayda olacaktır.

Kordon Tepe

Kordontepe, Ordu’nun Perşembe ilçesinin kozağzı Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Önemli mesire alanlarından biri olma özelliğini de taşıyan kordontepe aynı zamanda yamaç paraşütü yapmak amacıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Burada yamaç paraşütü hizmetlerinin verilmesi ile beraber Turizm sektöründe ciddi bir ekonomik kazanç elde edilmeye başlanmıştır.

Ordu Sahili

Genel itibariyle Ordu şehir merkezine bakıldığında deniz ile iç içe olduğu ve 6 kilometrelik bir yürüyüş alanının bulunduğu, sabah öğle ya da akşam fark etmeksizin günün hemen her saatinde yerli ya da yabancı turistlerin gerek tek başına gerekse de aileleriyle ya da arkadaşlarıyla beraber çok rahat bir şekilde gezintiye çıkacakları mükemmel bir alan olma özelliğini taşımaktadır.

Çaka Plajı

Perşembe ilçesine 10 dakikalık bir uzaklıkta bulunan çaka plaj genel itibarıyla bembeyaz kumsalı ile oldukça dikkat çekmeyi başarmaktadır ve bu sebeple beyaz kum plajı olarak da isimlendirilir. Karadeniz’in en güzel plajlarından biri olma özelliğini de Taşıyan Çaka Plajına, Ordu Merkez’den ya da Perşembe içerisinden Kalkan dolmuşlar ile ulaşmak mümkündür.

Ordu Kadınlar Plajı

Kadınlar plajı, Ordu’nun Perşembe ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bir diğer ismi ile de bilinen efirli kadınlar plajı isminden de anlaşılacağı üzere yalnızca kadınlara özel bir plaj plajdır. İçerisinde genel itibariyle danışma, güvenlik ofisi, otopark, restorant, açık oturma ve çocuk oyun alanları, büfe ve güneşlenme terasları ile soyunma kabinleri, duş, tuvalet gibi bütün ihtiyaçları gideren yapı ya da alanlar mevcuttur.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.