1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Muhteşem Güzelliğe Sahip Yunan Adaları...
Muhteşem Güzelliğe Sahip Yunan Adaları...

Muhteşem Güzelliğe Sahip Yunan Adaları...

Yunanistan'da yaklaşık 227 ada vardır ve güzellik aralarında eşit olarak paylaşılmıştır. Hangisini ziyaret edeceğinize karar vermek gerçekten zor. Bu yüzden dolayı sizler için "Yunan adaları" hakkında "gezi rehberi" hazırladık. Detaylar haberde...

A+A-

Yunan adalarını seviyorum. Ve itiraf edeyim, birisinin Yunanistan'ı ziyaret ettiğini, ancak sadece Santorini ve / veya Mikonos'a gittiğini her duyduğumda kalbim biraz çöküyor. Bu adalar hak ettiği kadar popüler olsalar da, hiçbir şekilde şaşırtıcı derecede güzel Yunan adaları değiller. Yani yaz planlarınız için biraz daha fazla ilham arıyorsanız, işte size acı veren güzel manzaraları, dudak uçuklatan kumsalları ve pitoresk kasabalarıyla kalbinizi attıracak 10 ada.

GİRİT

Girit her şeye sahiptir: muhteşem antik yerler, büyüleyici liman kasabaları, vahşi dağ, muhteşem plajlar ve tartışmasız Yunanistan'daki en iyi yemek. Girit, Yunanistan'ın en büyük ve Akdeniz'in 5. büyük adası olarak kendinize bolca zaman tanıyın veya adanın bir tarafında kalın. Hanya ve Rethymnon'un güzel Venedik eski şehirlerini veya Samaria Gorge'da yürüyüş yapmayı kaçırmayın.

CORFU

Yeşil (ayrıca Kerkyra olarak da bilinir) Yunan Adaları'nın, Eski Korfu Kasabasının gezinti yerleri, koyu sarı binaları ve panjurlu pencereleri Kikladlardan çok Malta veya Sicilya'yı anımsatmaktadır. Venedik ve Bizans'tan İngiliz’lere kadar uzanan tarihî etkilere sahip Corfu Kasabası, belirgin bir kozmopolit havaya sahiptir. Her şeyden uzaklaşmaya hazır olduğunuzda, pırıl pırıl zümrüt koylar ve gizli koylarla donatılmış bu yemyeşil adanın geri kalanının kuzeyine gidin.

AMORGOS

Sade kayalık manzarası ve tipik beyaz badanalı mimarisi ile gizemli Amorgos, bir Kiklad adasından beklediğiniz her şeye sahiptir. Ancak en uzak Yunan adalarından biri olarak bağımsız gezginleri, hippileri ve özgür ruhları kendine çekiyor. Hatta Zakynthos'un ünlü Navagio'suna rakip olacak bir gemi enkazı sahili bile var.

RODOS

Popüler Ada Rodos adası, iyi korunmuş orta çağ kentinde Ege'nin gişe rekorları kıran manzaralarından birine sahiptir. Ancak UNESCO Dünya Mirası alanı, adadaki tek güzellik noktası değil: Lindos kesinlikle tüm Yunanistan'ın en güzel köylerinden biridir. Doğu kıyısı nefes kesen plajlarla dağılmışken, batı tarafı yoğun ormanlar, üzüm bağları ve gizli kiliselerle kâplıdır. Rodos, en güneydeki (dolayısıyla en sıcak) adalardan biridir ve bu nedenle, iyi havanın daha az garanti edildiği Nisan veya Ekim aylarında seyahat ediyorsanız iyi bir seçimdir.

NAXOS

Paros'un hemen karşısında, ancak farklı bir vibe sunan Naxos, Kiklad Adaları'ndaki diğer adalardan biraz farklıdır. Büyüleyici başkenti Venedik stillerini birleştirir ve şaşırtıcı derecede iyi bir kasaba plajına sahiptir. İç kesimlerde çok ilgi var; Zeus Dağı'ndan manzaralar, tarihî dağ köyleri, antik tapınaklar, yemyeşil yürüyüşler. Kumlu plajlar için en iyi Yunan adası olduğunu söyleyebilir miyiz? Naxos asla aşırı kalabalık hissetmez, bu nedenle yüksek sezonda bile kendinize bir plaj bulabilirsiniz.

PAROS

Pretty Paros, turkuaz denizleri, taze plajları ve yerel mermerden yapılmış pırıl pırıl beyaz binaları ile Kiklad adasının en güzel örneğine bakıyor. Yunanistan'ın en güzel sahil köylerinden bazılarına sahiptir. 'Yeni Mikonos' olarak ünü hız kazanıyor; dar sokaklar boho dükkânları, butik oteller ve soğuk gece hayatı ile hızla doluyor. Fiyatlar eşleşmeden hemen buraya gelin.

ANDROS

Atina'ya çarpıcı mesafedeki bir başka ada olan Andros, zengin toprak sahipleri tarafından kitle turizminden korunmuş durumda. Ancak düşük anahtarlı Kiklad adası, eko turizm, sağlık, yürüyüş ve sanat için yavaş yavaş kendine bir isim yapıyor. Yakışıklı neoklasik başkentinde aktif sanat galerileri ve adanın çevresinde çok sayıda fantastik plajlar için bir çapraz ada yürüyüş parkuru var. Karanlık yoğun bitki örtüsü, adanın birçok akarsu ve deresinin çınlaması gibi, Andros'ta ışığa özel bir kalite katar.

HİDRA

Atina'ya yakın ada muhteşemliği için Hydra'dan başkasına bakmayın. Argo-Saronic ada zincirlerinin bir parçası olan Hydra, onu günübirlik gezi mesafesinde yapmak için yeterince yakın. Ama bu adaya adım atar atmaz kazanacaksın. Hydra'da (Ydra olarak da yazılır) araçlara izin verilmez, bu da onu modern yaşamdan keyifli ve trafiksiz bir kaçış haline getirir. Liman, Yunanistan'ın en güzel limanlarından biridir.

Hydra, bohem dernekleriyle de bilinir; Ada, yıllar boyunca birçok yazar, şair, sanatçı ve film yapımcısına ev sahipliği yapmıştır. Yolların olmaması nedeniyle adanın geri kalanında görülecek veya yapılacak pek bir şey yok ama ana kasaba bir yat cenneti ve yazın partilerle canlanıyor.

MILOS

Kiklad Adaları'ndaki bir başka gelecek vaat eden yer Milos ve ay manzarası. Volkanik aktivitenin oluşturduğu ve görünüşünde oldukça benzersiz olan Milos, fotoğrafçılar için bir hazinedir. Buradaki plajlar, şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir şeye benzemiyor. Doğa harikalarını, kış aylarında balıkçı teknelerini saklamak için kullanılan assırmata bilinen deniz kenarındaki rengârenk küçük evler tamamlıyor.

FOLEGANDROS

Folegandros, kelime yayılsa da Yunanistan'ın en iyi saklanan sırrıdır. Kiklad Adaları'ndaki bu sessiz adada büyüleyici ve romantik bir şeyler var. Santorini'den sadece bir saat uzaklıktaki Folegandros, benzer yalın manzaraya ve çarpıcı gün batımına sahiptir. Ancak bu adada kalabalığı körfezde tutmaya yardımcı olacak bir havaalanı yok. Basit zevkler, inzivaya çekilme ve şık konaklama için buraya gelin.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum