1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Paris’te Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi
Paris’te Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi

Paris’te Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler... Şehir Rehberi

Paris - Fransa'nın başkenti ve Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri. Bu gezi rehberi yazımızda "Paris" hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Paris gezisi, Paris’te gezilecek yerler, Paris tatili, Paris’te nerelere gidilir? Hepsi haberde...

A+A-

İki buçuk bin yıldan daha uzun bir süre önce, modern uygarlığın şafağında kurulan bu zaman, küçük bir yerleşim yerinden, yıldan yıla özenle topladığı çok çeşitli cazibe merkezleriyle büyük bir modern şehre dönüşmüştür.

1. Louve...

Paris'te merkezi bir konumda bulunan Louvre, yılda 8 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen en büyük müze ve tarihi anıtlardan biridir ve dünyanın en çok ziyaret edilen müzesidir. 

1793'te kurulan Louvre, oldukça kalabalık olan çok ünlü Mona Lisa da dahil olmak üzere dünyanın en ünlü resim ve sanat eserlerinden bazılarını barındırıyor. Louvre, sanatla ilgilenmeseniz bile, Paris’li turistler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir, sadece dış piramit şeklinin mimarisini görmek için bir ziyarette bulunmak bir zorunluluktur.

Louvre, 18 yaşın altındakiler için ücretsizdir ve Louvre'a tam gün erişim için yetişkin başına yaklaşık 12 Euro'dur. Müzeye giriş oldukça hızlı ve kolay olduğu için ön rezervasyona gerek yok.

2. Eyfel Kulesi...

Eyfel Kulesi'nin üçüncü katına çıkıp geceleri şehri aydınlatana kadar Paris'e hiçbir gezi tamamlanmış sayılmaz. 31 Mart 1889'da açıldı Milyonlarca ziyaretçi, yıl boyunca Paris'in en ikonik cazibesine çekildi. 324 metre yüksekliği ile kendine has yapısı ve; Eyfel Kulesi her kış birinci katta bir buz pateni pistine ev sahipliği yapar. Eyfel Kulesi'ndeki birinci ve ikinci katta bulunan iki restorandan birinde yemek yiyebilirsiniz.

Eyfel Kulesi'ni ziyaret etmeden önce internetten bilet satın almak çok faydalı olabilir, bu yüzden kulenin altında toplanan ve özellikle yazın ve kışın çok kalabalık olabilen kalabalık kuyrukları atlayabilirsiniz; Eyfel Kulesi web sitesinde biletlerinizi satın alabilir ve saatlerinizi ayırtabilirsiniz. Eyfel Kulesi'nden şehrin manzarasını hem gündüz ışığında hem de gece almak önemlidir; bu nedenle, akşam karanlığından hemen önce yalnızca bir geziye çıktığınızda, gündüz görünümlerinin yukarı çıkmasını ve şehri gören gece manzaralarının tamamını kaplayacaksınız.

3. Arc de Triomphe...

Champs-Élysées'de bulunan Arc de Triomphe, en ünlü Paris anıtlarından biridir ve 50 metre yüksekliğindeki Arc de Triomphe, Napolyon Savaşlarında ve Fransız Devrimi'nde Fransa için savaşan ve ölenleri onurlandırır. 29 Temmuz 1836'da açılan otel, yıl boyunca milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edildi ve 17 yaşına kadar çocuklar ve öğrenciler ücretsiz olarak giriyor. Arc de Triomphe'nin tepesine, Paris'in birçok manzarasını görebileceğiniz zirveye çıkan 50 merdiven çıkılarak ulaşılabilir.

Paris'in en ünlü caddesinde yer alan anıtın kendisi, etrafını saran kaotik trafik nedeniyle çok zor olabilir, bu yüzden yolları geçmek için en iyi zamanı beklemeniz gerekir. Arc'ı ziyaret ederken Champs-Élysées'de yürümek bir zorunluluktur! Paris'in en lüks mağazalarından bazılarında alışveriş yapabilir veya belki bir film izleyebilir ve birçok kafeden birinde öğle yemeği yiyebilirsiniz! 17 kişiye kadar ön rezervasyona ihtiyaç duyulmasa da, günün doğru saatini seçmek zor olabilir, çünkü gün ışığında şehir güzel aydınlatılmış görünse bile geceleri sadece ışık olacak birçok şey görülebilir. Eyfel kulesi gibi, akşam karanlığında yukarı çıkıp hem gündüz hem de gece manzarasını izlemeniz önerilir; her akşam Ebedî Alev' yandığında 18: 30'da orada olmayı unutmadan!

4. Notre-Dame Katedrali...

Notre-Dame Katedrali, Paris'in en kültürel ve dini olarak ziyaret edilen yeridir ve her yıl, onlarca ülkeden milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen dünyanın en büyük ve tanınmış kilise binalarından biridir. Katedral, Noel civarında Paris'teyken en popüler etkinliklerden biri olan Noel Arifesi ayini de dahil olmak üzere birçok hizmet ve kitleye ev sahipliği yapıyor.

Notre-Dame'in tüm halka girişi ücretsizdir ancak katedral kuleleri ve hazinenin giriş ücreti vardır. Katedralin güney kulesine doğru, kilisenin sağlam kalması için asansör eklenmediği için yukarı çıkmak isterseniz tırmanacağınız 387 basamak var. Ön rezervasyona gerek yoktur. Katedrale girmek oldukça hızlı ve basittir, ancak Noel ve yaz gibi yoğun sezonlarda küçük bir bekleme olabilir, bu nedenle gitmeden önce açılış saatlerini kontrol edin ve çok meşgulse yedek bir plan yapın, her zaman yapacak başka bir şey vardır. Birçok kafe ve restoran da dahil olmak üzere etrafta dolaşın!

5. Pont Des Arts...

Son olarak Pont Des Arts; normalde birçok Paris turist güzergâhında olmasa da, öyle olmalı! Seine Nehri'ni geçen güzel yaya kemeri köprüsü mutlaka görülmeli, 155 metrelik uzun köprünün çelik ağın her iki yanında asma kilitlerle kâplı olması nedeni, başkasını sevenler köprüye asma kilit koyabilir ve orada kalacaktır, insanların birbirlerine olan sevgisinin bir sembolüdür.

Birçok turist çift, köprüye kilitlemeden önce asma kilide isimlerini kazıyor ve ardından romantik bir jest olarak aşağıdaki Seine nehrine anahtarlarını atmaya götürülüyor, ancak şimdi polis devriye gezerek yapmak isteyenleri durdurduğu biliniyor. Köprü, birçok. TV ve film gösteriminde görülür ve aynı zamanda yıl boyunca bazı sanat sergilerinin yeridir. Köprü yaya kullanımı içindir, bu nedenle giriş ücreti yoktur ve kalabalık olabilir ancak genellikle hızlı hareket eder.

İyi yolculuklar!

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.