1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Mersin’de Gezilip Görülecek Yerler - Mersin Gezi Rehberi
Mersin’de Gezilip Görülecek Yerler - Mersin Gezi Rehberi

Mersin’de Gezilip Görülecek Yerler - Mersin Gezi Rehberi

Türkiye’nin gezilip görülesi şehri arasında bulunan Mersin görülmesi gereken müzeler, katılması gereken etkinlikler, yerler açısından oldukça zengin bir menü sunmaktadır.

A+A-

Mersin, Akdeniz’in bütün güzelliklerini, güneşini siz değerli katılımcılara fazlasıyla gösterecektir. Mersin görülecek yerler Merkez ve Merkez dışı olmak üzere ikiye ayrılabilir.

Merkez açısından 2 günlük ya da Merkez dışı güzellikleri görmek amacıyla da 2 gün ayrılmasında fayda olacaktır. Başarılı bir mersin otellerinden birinde kalıp şehri doyasıya gezerek Mersin’de harika vakit geçirmek mümkündür.

Eski ismi ile İçel yeni ismi ile Mersin Türkiye’nin en büyük 11. şehri olarak Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Mersin Limanı bulunduğu coğrafi şartlar nedeniyle ilçeye önemli bir ekonomik kaynak sağlamaktadır. Çok geniş bir yelpazeye yayılmış olan Mersin ili, görülmesi gereken harika yerler ile ziyaretçilerini beklemektedir.

Mersin’de Görülmesi Gereken Sembolik Yapılar

Sembolik yapılar arasında öncelikli olarak kleopatra kapısı gelmektedir. Bizans İmparatorluğu döneminde kent surlarının Adana, Deniz ve dağ şeklinde 3 kapısı bulunurmuş. Evliya Çelebi de seyahatnamesinde Tarsus’tan bahsederken aslında burada bulunan kapı için İskele kapısı ismini kullanmıştır.

Kleopatra’nın Romalı sevgilisi General Antonius ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği Tarsus ilçesindeki gözlü kule de büyük bir şölen eşliğinde karşılanmıştır ve deniz kapısından şehir merkezine giriş yapmışlardır. Bundan böyle de ismi Kleopatra kapısı olarak kalmıştır.

Kız Kalesi

Diğer ismi Deniz Kalesi olarak da bilinen Kız Kalesi, aynı ismi taşıyan mahallenin sahilinde konumlanmakta olan bir adacık üzerinde yer alır. Kalenin üzerinde bulunan bir kitabeye göre de 1119 senesinde 1. Leon aracılığı ile yaptırılan kale, korikos antik kentinin içinde yer alır.

Kızkalesi ile ilgili dilden dile dolaşan bir efsaneye göre kral, çok sevdiği biricik kızının gelecekteki ömrünü ya da yaşantısını öğrenmek maksadıyla bir falcıya danışır. Bir yılan tarafından sokularak öldürüleceğini öğrenmesinden sonra kızı için bu kaleyi inşa ettirmiş. Prensesi bu şekilde koruyacağına inanmış ve günün birinde bir sepet üzümü kızına göndermiştir. Olacak ki o kişi sepetin içine gelen girer ve güzel prensesi sokarak öldürür.

Kırık Kaşık Bedesteni

Ramazanoğulları beyliğinden İbrahim Bey aracılığı ile 1579 senesinde inşa edilen ve desen inşa edildiği ilk zamanlarda medrese amacı ile kullanılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra Kapalı Çarşı şeklinde faaliyetlerini devam edilmiştir. Eski adı ile beyaz Çarşı olarak da bilinen Bedesten’de yöresel el sanatlarına ait bakır, ahşap, deri, gümüş gibi ürünler olmak üzere yöresel damak tatlarının tamamının bulunduğu yiyecek ve içeceklerin satışı gerçekleştirilmektedir.

Mersin Marina

Türkiye’de bulunan en büyük Marina olma özelliğini de Taşıyan Mersin Marina 2011 senesinden itibaren faaliyet göstermektedir. Toplamda 1000 adet olmak üzere, 500’ü kara, 500’ü Deniz yat bağlama kapasitesi bulunmaktadır. Burası Mersin halkının en önemli buluşma ve Ticaret alanlarından biri olma özelliğini taşımaktadır.

Mersin Deniz Müzesi

2010 senesinde faaliyetlerine başlayan müze ve Yenişehir ilçesinde bulunur. İçerisinde genel itibariyle koleksiyonlar nedeniyle dünyada bulunan müzeler üzerinde çok önemli bir konuma sahiptir. Türk Deniz harp geçmişini bütün detaylarıyla yansıtan Mersin Deniz müzesi 500’den fazla esere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca müze içerisinde 800 kitaplık ve bir kütüphane bulunur.

Mersin Atatürk Evi Müzesi

1897 senesinde Almanya Konsolosluğu chrisman tarafından yaptırılan Mersin Atatürk evi Müzesi’nde 1925 senesinde Atatürk ve Latife Hanım 11 gün kalmışlardır. Buranın kamusallaştırılması fikrinin kabul edilmesi üzerine ise restorasyon işlemlerine geçilerek 1992 senesinde Atatürk evi ve Müzesi olarak hizmete açılmıştır.

Yapraklı Koy

Mersin ilinin Silifke ilçesinin belki de en Güzide koylarından biri olan Yapraklı Koy Mersinlilerin ve turistlerin en çok tercih ettikleri alanlardan biridir.

Tisan Yarımadası

Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında bir albayın helikopter aracılığı ile buradan geçmesi ile bulunan ada, bölgenin keşfedilmeyi bekleyen gizli cennetlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır Tisan Yarımadası özellikle de sakin ve tertemiz havasıyla denizi ile keyfini yaşamak isteyen ziyaretçiler tarafından ve kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olma özelliğini taşımaktadır.

Yeşilovacık

Yeşilovacık halk Plajı, Mersin’in Silifke ilçesinde halka hizmet vermektedir. Uzun ve geniş bir alana sahip olan bu plaj, aynı zamanda kumluk alanları ile meşhurdur. Sakin olduğu için çok fazla eksik olma özelliği taşımaktadır. Bu sebeple şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunmamaktadır.

Kızlar Hamamı Koyu

Efsaneye göre Zeus’un kızlarının banyo yaptıkları rivayet edilen koy, kızlar hamamı ismini buradan almaktadır. İçme suyunun deniz ile birleştiği nokta tam olarak bu alanda yer alıyor. Bu nedenle her zaman buz gibi soğuk ve berrak bir su sizleri karşılamaktadır.

Anamur Sahili

Anamur’un 17 kilometre uzunluğundaki sahili ile Antik Kenti kalıntıları üzerinde denize girmek ayrı bir zevk yaşatacaktır. Pullu orman içi milli parkının da içerisinde yer aldığı koy kamp açısından da uygun bir alana sahip olma özelliğini taşımaktadır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.