1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Batum’da Nerede Kalınır, Gezi Önerileri Nelerdir? Şehir Rehberi
Batum’da Nerede Kalınır, Gezi Önerileri Nelerdir? Şehir Rehberi

Batum’da Nerede Kalınır, Gezi Önerileri Nelerdir? Şehir Rehberi

Batum şehri, son zamanlarda muhteşem bir oluşum geçirmekte. Sizler için, Batum’da Nerede Kalınır? Batum Gezi Önerileri, Batum Şehir Rehberi, "Şehir Rehberi" hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Batum'a seyahat veya gezi yapmayı düşünüyorsanız detay haberde

A+A-
Bugün, bu modern şehri ziyaret edenler birçok turistik yerin, uluslararası otellerin, harika bir yemek ortamının ve yoğun gece hayatının tadını çıkarabilirler. Batum bugünlerde daha modern binalara sahip olsa da, çekiciliğini, zarafetini ve rahat atmosferini korumayı başarmıştır.

Ali ve Nino Heykeli...

Batum Körfezi'nde bulunan bu sonsuz aşk heykeli, Batum'da ikonik bir dönüm noktasıdır. Bu muhteşem heykeli yaratma fikri Kurban Said'in aynı adlı kitabından geldi. Kitap, Azerbaycanlı Müslüman Ali ile 1918'de Bakü'de bir asilzadenin Gürcü bir Hıristiyan kızı arasındaki romantik ilişkiyi konu alıyor.

Alfabetik Kule...

Batum gökdelenlerle dolu ve Alfabetik Kule böyle bir örnektir. Gürcü alfabesinin ve halkının benzersizliğini ifade eder. Ali ve Nino heykelinin yanında yer alan kule, şehrin bir başka önemli simgesi. 130 metre yüksekliğindeki (426.5 fit) bina, Gürcü alfabesinin 33 harfini tutan bir DNA dizisinin tasarımını birleştiriyor ve her bir alüminyum harf dört metre (13.1 fit) uzunluğunda. Asansör boşluğu, yapının panoramik manzaralar sağlayan en tepesine çıkar.

Chacha Kulesi...

Alfabetik Kule ile Ali ve Nino'nun çevresinde, aslında su yerine Gürcü millî ruhu olan bir chacha çeşmesine sahip olmak için inşa edilen Chacha Kulesi adlı etkileyici bir dönüm noktası var. Sözde, chacha haftada bir kez 15 dakika akıyor.

Argo Teleferiği...

2012 yılında inşa edilen Argo Teleferik, Batum'da bir kez yapılması gereken bir aktivite haline geldi. Sizi maksimum 252 metre (826,7 fit) yükseklikte 2,5 kilometrelik (1,5 mil) bir yolculuğa çıkaracaktır. Yolculuğun sonunda, şehrin panoramik manzaralarını görmek için bir görüntüleme platformu var.
Ek olarak, bir şeyler kapmak ve muhteşem manzaraların tadını çıkarmak isterseniz, bakış açısının yanında küçük bir kilise ve üst istasyonda bir kafe var.

Piazza Meydanı...

Butik oteller, kafeler ve benzersiz mimariye sahip Piazza Meydanı, birçok yerlinin bir şeyler içmek ya da yiyecek bir şeyler almak için uğrak yeridir.

Avrupa Meydanı...

Batum, yeni binalarının yanı sıra 19. yüzyıldan kalma en iyi binaları ayırdı; Avrupa Meydanı'na gidin ve astronomik saati ve ortasındaki Medea anıtını inceleyin. Medea, Jason'ın Gürcistan'ın Colchis eyaletinden Altın Post'u antik Yunanistan'a götürmesine yardım eden Argonauts mitinden bir Gürcü kadın.

Adjaruli Khachapuri'yi deneyin...

Gürcistan'ın bu bölgesine özgü olan bu tür haçapuri (peynir ve hamurdan yapılan pizza benzeri bir yemek) tekne şeklindedir ve tuğla fırında pişirilir. Şef yemeği fırından çıkardıktan sonra, servis yapmadan önce bir çiğ yumurta ve bir parça tereyağı ekler. Yemek için her şeyi karıştırmanız, hamurdan bir parça alıp peynir-yumurta-tereyağı karışımına batırmanız gerekir.
Farklı boyutlarda gelir ve oldukça doludur. Yerli halkın çoğu bir tane bile yiyemiyor, bu yüzden bazı kafeler artık "tsom gamotslili" sunuyor, bu da "teknenin" kenarlarındaki fazla hamurun çıkarıldığı anlamına geliyor.

Batum Botanik Bahçesi'ni ziyaret edin.

Batum Botanik Bahçesi 1912 yılında bir Rus botanikçi tarafından kurulan ve açılan, Mtsvane Kontskhi, 10 kilometre (6.2 mil) şehirden uzak küçük bir kasabada yatıyor. Eski Sovyetler Birliği'nin en büyük botanik bahçelerinden biri, daha da genişleyip geliştirildiği bir dönem. Bahçe, güzel flora ve faunanın yanı sıra sahil şeridinin harika manzaralarını sunmaktadır.

Bulvarda aşağı doğru yürüyün...

Bulvar aslen 1884'te inşa edildi, ancak her yıl ortaya çıkan yeni cazibe merkezleri ile zamanla değişti. Ziyaretçilere birçok heyecan verici cazibe merkezi sunan Batum Körfezi'nde yedi kilometrelik (4.3 mil) bir bulvar başlıyor. Yukarıda bahsedilen simge yapıların yanı sıra, çok sayıda bakış açısı, fotoğraf çekilecek yerler, çeşitli çeşmeler içeren eski Bulvar ve çok sayıda kafe var.

Eski Batum'un sokaklarında ve barlarında dolaşın...

Kendinizi bulvarla sınırlamayın. Batum çok büyük bir şehir değil. 19. yüzyıl tarzı evler ve güzel restoranlar ile pek çok alan var. Bunlardan biri, kendinizi Türk Karadeniz (Karadeniz) kısmında hissedebileceğiniz Kutaisi Caddesi. Eski bir Cami, Türk restoranları (lokantası), barlar, mağazalar, gece kulüpleri, kumarhaneler, ayrıca Alman birası için Münih ve HB barları ve Gürcü restoranı Shemoikhede Genatsvale var.

Yunuslarla oynayın...

Ziyaret Dolphinarium Batum için gezi sona erdirmek için mükemmel bir yoldur. Gürcistan'daki en popüler cazibe merkezlerinden biri olan mekân, sevimli türlerin şarkı söylediği, dans ettiği, öptüğü ve kucaklaştığı Gürcüce, Rusça ve İngilizce olarak heyecan verici bir gösteri sunuyor. Ve ek bir ücret karşılığında, gösteriden sonra yunuslarla oynayabilirsiniz.

Batum Balık Pazarı...

Söylemeyi unuttuğum bir Acara spesiyalitesi daha var: Deniz ürünleri. Tam su üzerinde olan balık, buradaki diyetin büyük bir parçasıdır - ve ne kadar taze olursa o kadar iyidir. Yerli halkın çok sevdiği eşsiz bir Batum deneyimi, Batum Balık Pazarı'nı ziyaret etmektir. İşleyiş şekli şöyledir: İlk olarak, arkadaki trollerden yeni çıkmış parlak renkli deniz balıkları, yengeçler ve diğer güzelliklerle dolu küçük bir oda olan pazar kısmına girersiniz. İstediğinizi seçin (barbunya popüler bir seçimdir) ve ölçeklendirilip temizlenmesini sağlayın.
Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.