Salzburg’da Nerede Kalınır? Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi

Salzburg’da Nerede Kalınır? Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi

Salzburg, güzel barok mimariyle dolu, muhtemelen en iyi korunmuş eskişehir merkezine sahiptir. Salzburg’da Nerede Kalınır? Gezilecek Yerler Nelerdir? Şehir Rehberi... Sizler için derledik. Detaylar Haberde..

A+A-

Bu büyüleyici Avusturya kasabası, ancak tarihî yerler ve eğlenceli yerler açısından çok daha fazlasına sahiptir.

Salzburg Kalesi...

Aksi takdirde Hohensalzburg Kalesi olarak bilinen bu heybetli Kale, Festungsberg Tepesi'nin tepesinde hâkim bir konumda yer alır ve 1000'lerden beri Salzburg hükümdarları için büyük bir güç kovanı olmuştur.

Başlangıcından bu yana kale, turistler için kolay erişim sağlayan Tepenin dibinden çıkan bir Füniküler Teleferiği dahil olmak üzere birçok dönüşüm, ekleme ve genişletme geçirdi.

Binanın çarpıcı beyaz dış cephesi öne çıkarken, Salzburg şehrine yukarıdan bakabileceğiniz çok sayıda avlu ve duvar var.

İçeride, çeşitli eserler ve geleneksel dekor içeren keşfedilecek birçok oda ve kanat vardır; Büyük bir Aerophon (Organ) toz odasında otururken, Altın Salon birçok mermer sütun içerir ve Şapel Stuccos ve Süslü büstlerle dekore edilmiştir.

Kale, şüphesiz Salzburg'daki bir numaralı cazibe merkezi ve harika bir tarih parçasıdır.

Salzburg Eski Kenti...

Bölgeye göre en büyük UNESCO Dünya Mirası yerlerinden biri olan Salzburg Eski Kenti veya Altstadt, Şehrin başlıca turistik yerlerinin çoğunu kapsar ve tarihî binalar, güzel tasarlanmış meydanlar ve unutulmuş köşelere açılan şirin küçük yan sokaklarla doludur.

Bina tarzı esas olarak Orta Çağ ve Barok mimarisinden oluşur ve eskişehir, yürümek için harika bir yerdir.

Eskişehir, Salzburg'da geçireceğiniz zaman için mükemmel bir başlangıç noktasıdır ve bir günü sokaklarda kaybolup, manzaralara hayran kalarak, bir kahve içerek veya belki biraz alışveriş yaparak geçirebilirsiniz.

Mirabell Sarayı...

Salzburg, tarihî binalar ve bahçeler konusunda kısa değil, ancak Mirabell Sarayı olağanüstü ve Avusturya'nın en iyilerinden biri.

Kültürel miras anıtı olarak listelenen Saray, 1606 yılında inşa edilmiş ve çoğunlukla bir zevk sarayı olarak kullanılmıştır.

Saray Konserleri için bir mekân olan çarpıcı Mermer Salonun yanı sıra, Saray ayrıca boş zamanlarınızda keşfedilebilecek harika bir bahçeye sahiptir.

Bahçe, Salzburg Katedrali'ne harika manzaralar sunar şık bahçeler dahil mitolojiye vurgu yapan simetrik bir tasarıma sahiptir.

Bakımlı bahçelerden ve açık havada olmaktan hoşlanıyorsanız, saray ziyaret etmek için harika bir yerdir.

Mozart'ın Evi...

Salzburg'da nereye giderseniz gidin, Mozart'ın etkisi ve şöhreti belirgindir - Aslen küçük bir evde doğan aile, Makartplatz'daki "Mozarts Wohnhaus" olarak bilinen yere taşındı.

Bina, II.Dünya Savaşı sırasında yıkıldıktan sonra orijinal tasarımına olabildiğince yakın bir şekilde yeniden inşa edildi ve şimdi bir müze olarak açık.

Bu fantastik müze, aile üyelerinin biyografileri ile birlikte günlük yaşamlarını ve nasıl yaşayacaklarını sergiliyor.

Hellbrunn Kalesi / Sarayı...

Salzburg'un güney Morgz bölgesinde yer alan Hellbrunn Kalesi veya Sarayı güzel bir parkla çevrilidir ve ayrıca Salzburg Hayvanat Bahçesi de yakındadır.

1600'lerde Mirabell Sarayı gibi bir konut villası olarak yaratılan Hellbrunn, canlı sarı bir görünüme sahiptir ve ön cephesi tamamen simetriktir.

Hellbrunn Sarayı'nın ana cazibe merkezi ise bahçeler ve hünerli çeşmelerdir.

Bahçeler sadece büyülüdür ve birçok farklı Grotto, Fıskiye ve Su Otomatı içerir.

İnsanların en çok sevdiği şey, oturduğunuzda şüphelenmeyen konuğa su fışkırtan delikli koltuklar gibi sizi kandırmaya çalışan su özellikleridir - Çok eğlenceli ve yaz aylarında tadını çıkarmak için harika bir açık alan.

Salzburg Katedrali...

Barok Katedrali'nin güzel bir örneği olan Salzburg Katedrali, Salzburg Residenz ve St.Petersburg'un yanındaki kapalı bir meydanda yer almaktadır.

Bu Katedral, 774'teki ilk yaratılışından beri birkaç kez yıkılmış ve yeniden inşa edilmiştir ve şimdi çarpıcı bir mimari yapı olarak duruyor; ön cephede çift çan kulesi vardır ve dışarıda “Domplatz” ın ortasında Marian Sütunu bulunur. Nispeten basit bir tasarım olmasına rağmen, iç mekânı muhteşem olsa da yine de dikkat çekicidir.

İç kısım da oldukça basittir ve kubbede birçok sütun, budak, güzel bir org ve detaylı freskler vardır.

Oyuncak Müzesi...

Bir Oyuncak Müzesi'nin sadece çocuklar için olduğunu düşünebilirsiniz, Salzburg Oyuncak Müzesi tam tersini düşünüyor.

Mozartplatz ve Mirabell Sarayı'nın yakınında bulunan bu fantastik mekân, hem çocuklar hem de yetişkinler için saatlerce eğlence ve mucize sağlayacaktır.

İki bölüme ayrılmıştır - "Müze" bölümü, eski oyuncakların ve oyunların çeşitli tarihi sergilerini içerirken, "uygulamalı" bölüm, misket pisti, mini yarış pisti ve bir taklit dükkânı gibi farklı etkileşimli sürüşler ve etkinlikler içerir. Çocukların eski bir dükkânın nasıl göründüğünü ve çalıştığını öğrenebilecekleri yer.

Mevsimsel ve özel temalı etkinliklerle de bu muhteşem müzede her zaman farklı ve eğlenceli bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Mozartplatz Meydanı...

Eski Kent'in tam ortasında gömülü olan Mozartplatz, 1800'lerde oğullarının huzurunda ortaya çıkarılan meydanın adaşının süslü bir Bronz heykelinin hâkim olduğu huzurlu bir meydandır.

Heykelin yanı sıra, Salzburg Müzesi, Traklhaus ve Salzburg Noel Müzesi dahil olmak üzere doğrudan meydanda birçok müze ve ilgi çekici yer bulunmaktadır.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.