1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir? En Güzel Plajlar...
Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir? En Güzel Plajlar...

Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir? En Güzel Plajlar...

Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Sakız Adası, Yunanistan'ın 5. büyük adasıdır. "Damla Sakızı Adası" lakabı, onu adanın sakız ihracatından almıştır. Sizler için Yunanistan'da bulunan "Sakız Adası gezi rehberi" düzenledik. Detaylar haberde....

A+A-
Ama tabii ki burada görebileceğiniz tek şey sakız değil. Neolitik Çağ'a, Yunan Devrimi sırasındaki Türk saldırısına dayanan tarihî ve Saracene korsanlarının maceraları, bu adayı ziyaret ederek öğrenebileceğiniz önemli olaylardan bazıları. Ayrıca Sakız Adası'nın İlyada ve Odysseia kitabının yazarı Homeros'un doğum yeri olduğuna inanılıyor.
 
Tamamen rahatlama ve mahremiyet için mükemmel olan birçok tenha ve organize olmayan Sakız Adası plajları bulacaklar. Aşağıda Sakız adasının en iyi plajlarının bir listesini bulacaksınız.

Pyrgi...

Hareketli bir meydanı olan pitoresk ve estetik bir köy. Pyrgi, Sakız Adası'nın güney köylerinin en büyük ve en kalabalık olanıdır. Adanın merkezine yaklaşık 30 dakika uzaklıkta güzel bir köydür. Sevimli ve güzel motifli evlerin ve sıcakkanlı zanaatkârların tadına varabileceğiniz meydanda güzel bir kahve içebileceğiniz bir mekân.

Mavra Volia...

Mavra Volia köyü yanında volkanik oluşum sayesinde siyah taşlarla kâplı güzel bir denize sahip doğal bir plaj. Plaj koruma altında olduğu için içinde tesis yok ama kendi şemsiyeni getirebilirsin. Taşların üzerinde çıplak ayakla yürümek zordur, bu nedenle terlik veya sandalet giyilmesi önerilir.

Nea Moni Manastırı...

Adanın merkezinde eşsiz bir cazibe. Bir Dünya Mirası Alanı. Nea Moni Manastırı, surlarla çevrili etkileyici bir manastır kompleksidir. Bizans sanatının eşsiz bir örneği olan çarpıcı mozaik ve hagiografilere sahip muhteşem bir manastır. Sakız Adası saldırısı sırasında Türkler tarafından öldürülenlerin kafatasları özel bir alanda tutulmaktadır.

Anavatos...

Çok güzel korunmuş, birbirine yapıştırılmış taş evleriyle terk edilmiş bir orta çağ köyü. Sakız Adası'ndaki orta çağ köylerinin nasıl olduğunu görmek için görülmeye değer. Sakız Adası ziyaretinizden eşsiz deneyimler arayan bir gezgin iseniz, Anavatos'a doğru yola çıkın. 19. yüzyıl katliamlarıyla adaletsiz ve vahşice terk edilmiş, Sakız Adası'nın batı ucundaki bu ölü kale kenti görülmeye değer.

Vroulidia...

Sakız adasının güney ucunda, sakız ağaçlarıyla dolu yamaçları geçerek adanın en iyi plajlarından biri olan Vroulidia plajına ulaşabilirsiniz. Burada çakıllı plaj, turkuaz ve kristal berraklığında su görülebilir. Ancak erişim biraz zor ama faydalıdır.

Sakız Kalesi...

Etkileyici bir girişe sahip limanın yanında Sakız Adası kalesidir. Sakız limanının hemen arkasında yer alır ve kuzeye doğru uzanır. Bizans, Cenova ve Osmanlı dönemlerinde eklemeler ile günümüze ulaşmıştır.

Olympoi Köyü...

Olympoi, ilginç sokakları, bazen boyalı kapıları ve pencereleri ve küçük güzel bir meydanı olan bir sakız köyüdür. Diğer 2 köyden (Mesta ve Pyrgi) öğelerle güzel köy-kale atmosferinin tüm unsurlarına sahiptir, ancak aynı zamanda otantik, bakir alan hissini de korur.

Chios Damla Sakızı Müzesi...

Sakızın tüm tarihinin anlatıldığı güzel, modern bir bina. Çok güzel mimariyi ve Sakız Ağaçlarının muhteşem manzaralarını görün! Sakız Adasının tarihini ve sakızını bilmeyenler burayı ziyaret etmelidir. Ama bilseniz bile, geleneğin ve mastik ürünün modern gösterimi son derece ilginç ve kimsenin kaçırmaması gereken harika bir deneyim sunuyor.

Polychoros Agio Galas...

Agio Galas, yalnızca 20 kalıcı nüfusu olan eski, harap bir köydür. Köyün sonundaki kilise çok eski ve bu nedenle de paha biçilemez. Oradan, sizi Polychoros Agio Galas'a götüren merdivenlerden inebilir ve vadinin inanılmaz güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Oradaki mağaraları ziyaret edebilir veya sadece soğuk bir içecek eşliğinde gevezelik deresinin yanında huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Karfaz Plajı...

Adanın üç kumsalından sadece biri Karfas'ta. Sakız, merkeze arabayla 10-15 dakika uzaklıktadır. Çocuklara uygun sığ suları ile uzun, geniş, rahat bir kum plajdır. Sahilin çevresinde bir şeyler yemek ya da içmek için uğrayabileceğiniz kafe ve restoranlar da bulunmaktadır.

Bizans Müzesi...

Sakız Adası'nın merkez meydanındaki 19. yüzyıl Osmanlı camiinde yer alan bu müze, 1980 yılında kurulmuş ve adada keşfedilen ve özel koleksiyonlardan bağışlanan bir dizi eşya ve buluntu içermektedir. Sergileri erken Hristiyanlık döneminden 17. yüzyıla kadar uzanıyor.

Kilise Müzesi...

Bu küçük müze, Nea Moni Manastırı'ndaki eski bir hücrede yer almaktadır. Güzel Bizans sonrası ikonalara, gümüş dini eserlere, işlemelere ve dokuma kumaşlara ev sahipliği yapmaktadır.

Justinian Müzesi...

Jüstinyen Müzesi (veya Palataki), MS 15. yüzyıldan kalma tarihî bir binada yer almaktadır. Bizans ikonları ve freskleri ile Venedik döneminden dini eşyalar barındırıyor.

Dotia Kulesi...

Kule, 15. yüzyılın başlarında (1410-1415) Cenevizliler tarafından adanın genel tahkimatı sırasında inşa edilmiştir. Açık gri kireçtaşından inşa edilen bu üç katlı yapı, güney duvarı dışında dört duvarı korunarak harabe durumdadır.

Gözetleme kuleleri...

Sakız adası gözetleme kuleleri, bir düşman saldırısı durumunda sakinleri zamanında haberdar etmek için denizi izlemek amacıyla adanın burunlarına ve kıyılarına inşa edilmiş orta çağdan kalma silindirik kulelerdir. İyi Yolculuklar...
Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.