1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Britanya Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek En İyi 11 Yer!
Britanya Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek En İyi 11 Yer!

Britanya Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek En İyi 11 Yer!

Sizler için hazırladığımız "Britanya Gezi Rehberi" yazımızda, "Britanya'da gezilecek en İyi 11 yer" hakkında detaylı ve rehber niteliğinde makale hazırladık. Eğer "Britanya'da tatil" ve ya "Britanya gezisi" yapmayı düşünüyorsanız haberi mutlaka inceleyin.

A+A-

britanya-gezi-rehberi.jpg

İnsanlar Büyük Britanya'yı ziyaret etmeyi düşündüklerinde, genellikle ilk akla gelen Londra'dır, ancak bu ada aynı zamanda tek bir büyük şehirden çok daha fazlasına da ev sahipliği yapmaktadır. Bozulmamış plajları, pitoresk kasabaları, sık ormanlık ormanları ve sayısız önemli arkeolojik alanı vardır. Her biri ziyaretçilere tamamen benzersiz bir deneyim sunan bu yerlerden 14'ünde kısa bir turda bize katılın. Yakında Birleşik Krallık'ı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, müzeleri ve alışverişi bir kenara bırakın ve bu büyülü yerlerin bazılarına (veya tümüne) gidin:

Cockington...

İsim için kıkırdamak yok! Cockington gerçekten bir peri masalı kitabının sayfalarından çekilmiş gibi hissediyor. Köyün patikalarında attığınız her adım, güney İngiltere'ye özgü yemyeşil bitki örtüsüyle çevrilidir. Bu görkemli, geleneksel İngiliz köyünde ziyaretçilerin gelip gözlerini ziyafet çekmesini bekleyen yel değirmenleri, berrak doğal göletler ve rengârenk ağaçlar var.

Yeni Orman...

Londra'nın sadece birkaç saat dışında, turistlere 10 milyondan fazla insanın yaşadığı bir metropolle eş anlamlı olan sürekli koşuşturmadan kurtulmalarını sağlayan büyüleyici bir doğa koruma alanı olan "Yeni Orman" yatıyor. Rezervde, muhteşem parklar, çarpıcı botanik bahçeleri ve bölgede yaygın olan geyik gibi İngiltere'nin bazı vahşi yaşamını bulabilirsiniz. Gece konaklamak isteyenler için bölge harika butik oteller, kiralayabileceğiniz karavanlar ve hatta bazı kamp alanları ile dolu.

Bamburgh...

Üstündeki kayalıklara oturan kaleler, devasa kum tepeleri ve küçük taş evler sayesinde “Dramatik Plaj” olarak da bilinir. Bu kombinasyon, herkesin bir dönem dramasına adım atmış gibi hissetmesini sağlar. Ziyaretçiler, küçük, renkli kayalık adalara bakan antik kalelere, bozulmamış plajlara ve uzun kayalıklara gezileri birleştirebilirler. Bamburgh, İskoçya'nın başkenti ve başlı başına inanılmaz bir turizm merkezi olan Edinburgh'a yakın bir konumdadır.

Castletown...

Man Adası'nda bulunan mütevazı taş kulübelerle dolu bir nehir kıyısında, ziyaretçiler bir zaman portalından ve geçmişe adım atmış gibi hissedebilirler. Kasabanın şirin limanı ve antik taş evlerinin yanında, Avrupa'nın en büyük ve en etkileyici orta çağ kalelerinden biri olan Rushen Kalesi'ni bulabilir ve şehrin hikâyesini ve geleneklerini anlatan müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Keşfedebileceğiniz zengin bir gece hayatı da var.

Cardiff...

Londra epey bir süre önce uluslararası tanınırlığa kavuşurken, Galler'in başkenti Cardiff hâlâ uluslararası itibarını inşa ediyor. Özellikle gece hayatı ortamı, alışveriş merkezleri, tarihi binaları, harika kaleleri ve güzel plajıyla tanınır - hepsi tek bir yerde. Aynı zamanda, tiyatro gösterileri, gösteriler, restoranlar ve romantik bir seyir ya da at arabasıyla gezinti gibi bazı eğlenceli turist tuzakları da dahil olmak üzere çok sayıda kültürel deneyime sahiptir.

Cornwall...

Dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından bazılarının yanı sıra evcilleştirilmemiş doğanın muhteşem birleşimi sayesinde arkeoloji ve doğa meraklıları Cornwall'da unutulmaz bir deneyim yaşayacaklar. Efsaneye göre, büyük Kral Arthur bölgede doğdu ve Tintagel'deki kale kalıntıları, Camelot kalesi için olası bir yer olarak lanse edildi. Cornwall aynı zamanda İngiliz halk tarihinin mihenk taşı olan Tristan ve Isolde'nin hikâyesinin de arka planıdır. Görünüşe göre buradaki her taşın anlatacak kendi hikâyesi var, sıraladıkları her yol sizi başka bir büyülü yere götürüyor. Bölgedeki en büyükşehir Truro'dur, ancak rahat kamp alanlarının yanı sıra ziyaret edebileceğiniz çok sayıda küçük köy vardır.

Dorset...

Bir mayo, güneş gözlüğü ve güneş kremi - muhtemelen İngiltere'ye tatilinizde getirmeyi düşünmediğiniz üç şey, ancak Dorset'i ziyaret ederseniz, yapmadığınız için pişman olacaksınız. İngiltere'nin güneyinde yer alan Dorset'in plajları birçok Akdeniz sahiliyle rekabet halindedir. Tatiliniz boyunca Weymouth kasabasında kalabilir ve birçok müze, gösteri, restoran ve barın tadını çıkarabilirsiniz. Vahşi doğayı tercih ederseniz bir karavan kiralayıp bölgenin muhteşem plajlarını gezebilirsiniz.

Drummore...

Drummore, İngiltere'nin kuzeyindeki küçük bir köy için biraz şaşırtıcı olabilecek önemli bir Fas etkisine sahiptir. Köyde geleneksel bir Anglikan topluluğu varken, evlerin, balıkçı teknelerinin ve pitoresk sokakların dekorasyonu, eski bir Arap köyünde yürüyormuşsunuz hissî verir. Küçük köy sade görünse de, turistler kırsal geziler, yerel kaleye ziyaretler, su sporları ve bölgedeki tarihi yapılara ziyaretler gibi birçok eğlenceli aktivite bulabilecekler.

Glencoe...

Her zaman Himalaya'ların dağlarını görmek istediyseniz ancak böyle bir gezinin ortaya çıkabileceği tehlikelerle yüzleşmekten çok korkuyorsanız, İskoçya'daki Glencoe'yi ziyaret etmek isteyeceksiniz. Bu küçük, turistik köy, hem gerçek hem de efsanevi olan bölgenin tarihi hakkında sayısız hikâyenin yanı sıra, yakındaki dağlardan, kırsal göllerin ve güzel şelalelerin manzaralarından bolca turlar sunuyor. Bölge her yeni sezonda tamamen değişir ve yılın hangi döneminde olursa olsun olağanüstü bir ziyaretinizin olması garantidir.

Brighton...

Eğlenceli plajların yanı sıra, Brighton yerel sanat ve tarih müzeleri ve sunduğu çeşitli gece hayatı seçenekleri sayesinde gerçekten mükemmel bir tatil sunuyor. Ve en iyi yanı, Brighton'ın Londra'dan arabayla sadece 50 dakika uzaklıkta olması.

Tenby...

Bu küçük kasaba size Britanya'ya ve onun tüm özelliklerine tek bir yerde kapsamlı bir bakış sağlayabilir. Göz alıcı binalar, sessiz plajlar ve etkileyici kaleler - hepsi size mükemmel bir tatil deneyimi sunmak için bir araya geliyor. Kasaba, "Galler'in Ötesinde Küçük İngiltere" takma adını bile kazandı ve İngilizler için popüler bir turizm merkezidir.
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler