1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Marmaris'te En İyi Ücretsiz Kamp Alanları
Marmaris'te En İyi Ücretsiz Kamp Alanları

Marmaris'te En İyi Ücretsiz Kamp Alanları

Muğla’da, Bodrum’dan sonra en çok turist kabul eden ve en fazla nüfusa sahip olan ilçe Marmaris’tir. Marmaris Ege’nin hemen bitişiğinde Akdeniz’in başlamış olduğu yerden itibaren devam etmektedir.

A+A-

Dalaman havaalanından yaklaşık olarak 1 saatlik mesafede bulunan Marmaris’e ulaşmak mümkündür. Türkiye’nin en gelişmiş turizm alanlarından bir tanesi olma özelliğini taşıyan Marmaris, çok sayıda plaj ve koy’a ev sahibi yapmaktadır.

Hisarönü Evcan Kamp Alanı

Hisarönü Evcan Kamp Alanı adından da anlaşılacağı gibi Marmaris’in Hisarönü bölgesinde bulunmaktadır. 24 saat boyunca sıcak su hizmetini veren Hisarönü Ercan Kamp Alanı, suyu güneş enerjisinden almaktadır. Bu sebeple temizlik ve hijyen konularında oldukça güzel bir alandır. Duş yerleri ve tuvaletleri kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı dizayn edilmiştir. Çocuklar düşünülmüş ve onlar açısından çeşitli oyun parkları ve aktivite yerleri yapılmıştır.

Çabucak Tabiat Parkı

Piknik ve doğa fotoğrafçılığı yapmak isteyen özellikle de genç kuşakların gezinti yapmak amacıyla tercih ettikleri Çabucak Tabiat Parkı Marmaris ilçesinde bulunur. Marmaris ile Datça arasında yer alır. 23 kilometrelik bir mesafededir. Marmaris, önemli bir bölge olmasına rağmen burası diğer yerlere oranla daha az nemli bir alan olma özelliğini taşımaktadır. Bu sefer de sıcaktan bunalan bireylere de burayı tercih etmesi önerilmektedir.

İnbükü Mesire Yeri

Muğla’da sakin, huzurlu, sessiz bir yer aranıldığında akla ilk gelen alanlardan bir tanesi inbükü mesire yeri gelmektedir. Doğa sevenler açısından burası oldukça olumlu yorumlar getirmektedir. Kamp yapmak amacıyla çok uygun bir yerdir. Kamp Alanı yaklaşık olarak 10 hektarlık bir alana yayılmıştır. Oldukça büyük bir alandır. 3 tane koy bulunmaktadır. Burada her biri de çok güzel ve deniz kumsal ve plajlara sahiptir.

Altınkum Çadır Kamp Alanı

2 değişik seçenek ile ziyaretçilerin karşısına çıkan Altınkum çadır kampı daha çok kafasını dinlemek isteyen, kalabalığa karışmak istemeyen kişilerin sırtlarına çadırlarını alıp kafalarını dinleyecekleri ve rahat edecekleri bir alan sunmaktadır. Diğer bir alternatif ise özellikle de kalabalık ortamlara akıp daha fazla eğlence daha fazla adrenalin isteyen genç kesimlere hitap eden Altınkum çadır kamp alanı tam da sizin hayallerinizi süsleyecektir.

Boncuk Kamp Alanı

Genel itibarıyla konuya bakıldığında ücretli kamp alanları belki de ziyaretçilerin bütçelerini aşbilir fakat unutulmamalıdır ki en güzel şeylerin değeri daima yüksek olmaktadır. Kaldı ki Marmaris kamp alanları tüketicilerden ya da ziyaretçilerden büyük paralar da istememektedir. Tam da bu tip kamp alanlarından bir tanesi de boncuk camping olmaktadır. Boncuk koy'un harika durgunluğu ve güzelliği, tatiliniz ile birleştirme fırsatı tanıyan bu alan sizin gerek yalnız başınıza gerekse de diğer arkadaşlarınızla mükemmel vakitler geçirmenize olanak tanıyan harika bir alandır.

Günnücek Orman Kampı

Genel itibariyle konuya bakıldığında günnücek mevkiinde Marmaris’e yaklaşık olarak 1 kilometre mesafede olan güllücek Orman Kampı katılımcıların ve diğer ziyaretçilerin gözde mekânlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Kamp alanının içerisinde yaklaşık olarak ve 400 dönümlük bir park alanı bulunmaktadır ve bu Park, tam 50 çeşit kuş türüne de ayrıca ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle de fotoğraf çekmeyi isteyen ziyaretçilerin buraya geldiklerinde hem çadırlarını açıp arkadaş grubu ortamında aktif olmaları hem de hep fotoğraf çekip ve buradaki kuşlardan bir sergi ya da panel oluşturmaları mümkündür. Günnücek Orman Kampı, özellikle de üniversite öğrencileri arasında fotoğrafçılığı bir meslek haline edilmiş olan bireyler arasında daha mükemmel bir ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Çetibeli Orman Kampı

Marmaris’in Kuzey tarafında Muğla yolu üzerine denk gelen çetibeli Orman Kampı, yemyeşil bir doğa içerisinde denize sıfır ve ücretsiz kamp yapmak isteyen ziyaretçiler arasında oldukça tercih edilen ideal bir yer olma özelliğini taşımaktadır. Yerleşim yerlerinden ve gürültüden oldukça uzak ve kafa dinlemek amacıyla rahat bir yer olan çetibeli Orman Kampı geniş bir düzlük alanda daha fazla insanın buraya gelebileceği, çadırlarını kurabileceği, birlikte çeşitli müzik, resim, dinlenme ya da muhabbet sohbet etmek gibi aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri harika bir alan olma özelliğini taşımaktadır. Bölgede gereksinimlerini karşılayabilecek wc, duş yeri ve elektrik gibi olanaklar da vardır. Ayrıca yeme içme gibi gereksinimleri karşılamak amacıyla alanına sadece 2 kilometre uzaklıkta restaurantlar ve alışveriş merkezleri bulunmaktadır.

İçmeler Maliye Kampı

İçmeler Plajına yürüyerek de ulaşılabilen Maliye Kampı öncesinde bir işletme aracılığı ile işletiliyormuş fakat şimdilerde ise başıboş atıl bir yer olarak durmaktadır. Çadır ve karavanda zaman geçirip kamp keyfini doruklarda yaşamak isteyen genç kesiminin özellikle de son zamanlarda tercih ettiği bir kamp alanı olma özelliğini taşımaktadır. İçmeler Maliye Kampı Buraya gelen ziyaretçilerin bütün gereksinimlerini karşılayacak çeşitli duş yeri ve alışveriş merkezleri gibi bütün altyapı imkânlarına da sahiptir.

Marmaris’in bu harika cennet köşelerinin tadına bakmak amacıyla daha fazla vakit kaybetmeye gerek yok “Hadi toparlanın kamp vakti!”

Editör
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.