1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Nice Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler - Şehir Rehberi
Nice Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler - Şehir Rehberi

Nice Yapılacak Aktiviteler, Gezilecek Yerler - Şehir Rehberi

Nice'de gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler, şehir rehberi niteliğinde faydalı olacak bir makale hazırladık. Nice'ye seyahat etmeyi ve ya gezi için gitmeyi düşünüyorsanız bu haberimize mutlaka gözatın. Detaylar haberde...

A+A-

Nice kenti, Fransa’nın güney bölgesinde bulunan Cenova Kenti ile Marsilya Kenti arasında yer almaktadır. Fransa’nın en popüler kentleri arasında yerini alır. Avrupa’nın en gözde yerlerinden birisi olan Nice kenti gezilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Kent adını Yunan zafer tanrısı ‘’ Nike’’ ‘tan almıştır.

Orada yaşayan halk arasında ‘’ Nice la Belle’’ olarak ifade edilmektedir. ‘’ Nice la Belle’’ Güzel Nice anlamına gelir. Akdeniz’e kıyısı olan şehir, geçmiş yıllardan günümüze kadar birçok tarihi içinde barındırmaktadır. Fransa’nın güneyinde bulunan şehir Fransa’nın en büyük beşinci kentidir. Fransa denildiğinde akla ilk Paris gelmesine rağmen ikinci sırada Nice şehri yerini almaktadır. Turizm yoğunluğu sebebi ile Fransa’nın üçüncü büyük havalimanı olan Côte d’Azur Havalimanı ülkeye oldukça fazla gelir imkânı sunmaktadır. Yüzyıllardan beri aristokratların ve sanatçıların tatil yeri olarak bilinmektedir. Bu sebepten kaynaklı şehirde birden fazla müze bu eski üstatların eserlerini sergilemektedirler.

Fransızlar şehri emekli kenti olarak ansa da pek çok ünlü ve turist şehri sıklıkla ziyaret etmektedirler. Lüks mekanlardan oluşan yapısı ile sosyeteyi kendisine çekmektedir. Nice kenti mevsimsel kış aylarında aşırı soğuklar görülmez ve yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar görülmez. Gezmek için ve yaşamak için adeta biçilmiş bir kaftandır.

Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

  • Gece hayatı oldukça aktiftir. Sosyetenin sıklıkla ziyaret ettiği Nice şehrinde gece hayatını deneyimlemek isteyenler için çok fazla clup bulunmaktadır. Farklı ortam, içki ve müzik eşliğinde geceye renk katmak isteyenler için cazip bir seçenektir.
  • Alışveriş severler için oldukça popüler olan alışveriş mekanları bulunmaktadır. Hediyelik eşyadan, kıyafet, aksesuar dükkanlarına kadar birçok seçenek mevcuttur.
  • Adrenalin tutkunları için bungee jumping, hiking, rafting gibi sayısız adrenalini yüksek tutacak etkinlikler mevcuttur.
  • Sahil kenarında olması sayesinde su sporları için mükemmel bir yerdir.
  • Geçmiş ve günümüz kültürünü deneyimlemek için gezilip görülmesi gereken birden fazla müze ve sergi alanları bulunmaktadır.

Gezilecek Yerler Nelerdir?

  • Eski Nice (Vieux Nice): Kentin kale altındaki eski ve tarihi tarafı denilebilir. Eskiden burayı ziyarete gelen ve burada yaşayan aristokratların kaldığı bölgedir. Sıcak tonlardaki evler ve canlı sokaklar, yerel restoran-kafe gibi yerlerin bulunduğu yerdir. Akdeniz kasabalarını anımsatmaktadır.
  • Nice Kalesi: Bir diğer adı ile Collinen de Nice, zamanında olası kuşatmalardan korunmak amacı ile inşa edilmiştir. Fakat kentin kuşatılmasına engel olamamıştır. Kale günümüzde manzaranın keyfini çıkarmak isteyenler için bir olanak sağlamaktadır. Bütün sahil şeridinin görüntüsü ile orada olanları mest etmektedir. Kalede oturup içecek içmek için bir kafe bulunmaktadır.
  • Massena Meydanı: Fountaine du Soleil çeşmesinin bulunduğu bu meydanda Apollon tanrısının dev bir heykeli ve onun etrafında dönen gezegenleri ile görenleri büyülemektedir. Kent meydanının yer döşemeleri de oldukça ilginçtir. Siyah ve beyaz olan yer döşemesi değişik bir illüzyon yaratmaktadır. Massena meydanında zaman zaman sokak sanatçılarının gösterileri sergilenmektedir.
  • Negresco Oteli: Otel tarihi bir yapıdır. Beyaz ve pembe kubbeleri ile gözleri büyülemektedir. Otel konaklama ve konaklama harici kafelerde oturmak mümkündür.
  • Nice Karnavalı: Her sene şubat ayında gerçekleşmektedir. Gün boyu devam etmektedir. Rengarenk görsel bir şölen sunmaktadır. Festival ilk olarak 1294 yılında yapılmış ve 1873 yılında ise sürekli yapılması kararı alınmıştır. Akdeniz sahilinde mükemmel partiler eşliğinde sınırsız eğlence için tercih edilmektedir. Amacı Hristiyan inancındaki büyük perhiz öncesi dilediğini yemek ve içmektir. Zamanla eğlenceli bir etkinliğe dönüşmüştür.
  • Musee Matisse: Henri Matisse adlı ünlü ressamın 1917(doğum) ve 1954(ölüm) arasında yaşadığı ev daha sonradan müzeye çevrilmiştir. Bu müze evde ressamın ilk dönemlerinde yaptığı çalışmalar, eskizler, heykeller ve kişisel eşyaları sergilenmektedir.
  • Promanade des Anglais: Nice kalesinden bakıldığında görülen sahil şeridinin adıdır. Türkçe karşılığı, İngiliz Gezinti Yolu’dur. Yedi kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Sahil şeridi boyunca lüks otellerden kafe ve restoranlara kadar bir sürü seçenek mevcuttur. Sahilde yapılabilecek aktiviteler oldukça fazladır. Akdeniz’i seyretmek için ve denize girmek için en güzel sahil şeritlerinden biridir.
  • Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi: 1960 yılları ile günümüz modern Avrupa ve Amerika sanatına adanmıştır. Modern ve çağdaş alanda genç yeteneklerin eserlerinin sergilenmesini hedef almıştır. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
  • Marc Chagall Müzesi: 1887 ve 1985 yılları arasında kırktan fazla eserinin sergilendiği Marc Chagall adlı sanatçının müzesidir. Müze de ayrıca Marc Chagall tarafından tasarlanmış camlı bir amfi tiyatro bulunmaktadır.
  • Denize Girmek: Promenade des Anglais sahil şeridinde sadece etraftaki kafe ve müzelerin otellerin gezilmesinden ziyade denizine de girmek gerekir. Etrafta bulunan birçok özel işletme bulunmaktadır. Herhangi birinden içecek alınıp sahilde gün batımını izlemek, turistler tarafından en çok yapılan aktivitelerden bir tanesidir.
  • Geleneksel Sokak Lezzeti: Nice kentine özgü Socca İtalyanların mayasız nohut unu ile yapılan bir ekmektir. Eski Nice’te yöresel lezzetlerin satıldığı yerde bulunur. Kesinlikle tavsiye edilenler arasında yerini almaktadır.
Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.