1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Sağlıklı Diyet Listeleri Nasıl Olur?
Sağlıklı Diyet Listeleri Nasıl Olur?

Sağlıklı Diyet Listeleri Nasıl Olur?

Fazla kilolardan kurtulup zayıflamak ya da zayıflayarak daha fit olmak birçok kişinin hayalidir. Sizler için "sağlıklı diyet listesi" hakkında önemli bilgilere yer verdik. "Diyet listesi" haber detayında..

A+A-

Bu hayal doğrultusunda diyetler yapılır ve sonuç alınır. Bu sonuçlardan çoğu olumsuz ya da kısa süreli olumludur. Bunun sebebi yanlış diyet listesi yani sağlıksız diyet listesi kullanmaktır. Bu sağlıksız diyet listeleri kilo verdirse bile orantılı kilo verilmez bunun sonucunda birçok sorun baş gösterir. Eğer diyet yapmak istiyorsanız size sağlıklı bir diyet listesi nasıl olur detaylıca anlattık. Haydi, gelin şimdi sizler ile beraber sağlıklı diyet listesi nasıl olur bir bakalım.

Sağlıklı Diyet Listesinde Öğün Sayısı

Öğünü az tutmak zayıflamak için mantıklı değildir. Zayıflamak vücudun her bölgesi için orantılı olmalıdır. Bunun için öğünlerinizi sabah, ara öğün, öğlen, ara öğün ve akşam öğünü olarak kullanın. Ya da sabah, öğlen, ara öğün, akşam öğünü olarak kullanın. Aksi taktirde az öğün tercih edilmesi diğer öğünde daha fazla yemek yemenize sebep olur. Ara öğünlerinizi kendi isteğinize göre de belirleyebilirsiniz. Fakat ara öğün demek bolca yemek tüketmek değildir. Aperatif besinler tüketmektir. Bir adet meyve ya da salata, kuruyemiş gibi besinler ara öğüde tercih edilmelidir.

Sağlıklı Diyet Listesinde Besin Seçimi

Kilo verirken kas oranınızı artırıp yağ oranını azaltmaya özen gösterin. Besinlerinizi protein ağırlıklı olarak tercih edin. Hamur işleri ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Bu durumu tamamen kendi vücudunuzu düşünerek yapın. Fazla kilodan nasıl kurtulurum, neyin azalması lazım diye düşünün.

Sağlıklı Diyet Listesinde Öğünler Arası Kaç Saat Olmalıdır?

Öğünlerinizi sabit tutmak için mutlaka düzenli yatın kalkın. Sabah öğününden yaklaşık 3 ila 4 saat sonra ara öğün yapın. Fakat öğünlerinizden sonra fazla kalori yakacak faaliyet yaparsanız ara öğünü öne çekebilirsiniz.

Sağlıklı Diyet Listelerinde Besin Kalorileri Nasıl Olmalı?

Yediğiniz besinlerin kalorilerini bir yere not edin. Aldığınız kalorinin fazlasını harcamaya çalışın. Ama bu konuda asla aşırıya kaçmayın. Dengeli bir oran tutturun. Mesela 500 kalori aldıysanız ona göre kalori yakın ve diğer öğünde mutlaka daha az kalori içeren besin tüketin. Aldığınız kaloriyi spor yaparak vermeye çalışın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.