1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kız Çocuklarında Erken Ergenlik Nasıl Anlaşılır?
Kilo Almamızın En Önemli Sebepleri İşte Bunlar!

Kilo Almamızın En Önemli Sebepleri İşte Bunlar!

Obezite dünya sağlık örgütlerince de onaylanan bir salgın hastalık kategorisinde yer alıyor. Türklerin o enfes yemeklerine hayır demek pek mümkün olmasa gerek.

A+A-

Bir kere kültürümüzde bulundurduğumuz tüm yemeklerin yağdan ve karbonhidrattan oluştuğunu biliyoruz. Açıkçası o enfes baharatlar, yağlar etler gerçekten de  çok lezzetliler. Eskiden beri günümüze kadar gelen yemekler neden eskiye göre bize kilo yapıyor? Ve neden zarar görüyoruz? Aslında cevabı çok basit. Evde yeme kültürümüz yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Bununla birlikte sağlıklı tere yağları ve zeytin yağlar yerine bizlere margarinin ve rafineli yağların daha sağlıklı olduğu empoze edildi. Bu nedenle tereyağı, zeytin yağını bıraktık. Daha küresel bir düzene geçerek hazır ve paket ürünleri tercih eder olduk. Bundan dolayısıyla da daha az hareket etmeye başladık.

Kilo Alımına Etki Eden Besinler

Burada en önemlisi sağlıksız beslenmektir. Sağlıksız beslenmeden kastımız hazır yiyecekler diyebilir. Örneğin fastfood gibi. Kilo alımında ve bedenin sistemi bozan en büyük ilk etken gluten diyebiliriz. Gluten zor hazmedilen bir proteindir. Fazla kullanımı hem alerjene, hem de obeziteye neden olur. Günümüzde hazır paket ürünlerinde, hamur işlerinde, ekmekte çok fazla gluten vardır. Bu nedenle daha az glutene sahip olan Siyez ürünleri tercih edilmelidir. Gluten aynı zamanda sindirimi zorlaştırır kabızlığa yol açar. Buda kilo almamıza neden olur. İkinci etken olarak karbonhidrat diyebiliriz. Genelde hamur işlerinde bulunan karbonhidrat bedenimizde yağ oluşumuna neden olur. Diğer etkenlerimiz ise tuz ve şekerdir. Tuz ve şeker bedenimizin su toplamasına neden olur. Buda ödem olarak vücudumuzda birikir.

Gluten Neden Zararlı?

Protein olmasına rağmen bedene zararı vardır. Çünkü bilindiği gibi fazla proteinde kabızlığa neden olabiliyor. Bunun yanında örneğin unda kendiliğinden zaten %44 oranında gluten bulunur. Bununla ekmek yapılır. Ve ekmeğe kıvam ve elastikiyet kazanması için ek gluten daha eklenir. Dolayısıyla bu yüzde çıkar. Yüzdesi daha çok çıkan gluten ise sindirimi zor ve bedenin sistemini bozmaya neden olur. Aslında bu saydıklarımız besinlere dikkat edilse kendiliğinden kilo vermeniz mümkün olacaktır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.