1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Dünyanın En Hızlı Büyüyen Muhteşem En İyi 9 İş Sektörü
Dünyanın En Hızlı Büyüyen Muhteşem En İyi 9 İş Sektörü

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Muhteşem En İyi 9 İş Sektörü

"Teknoloji" aracılığı ile devamlı değişim gösteren dünyamızda en hızlı gelişim gösteren ve büyüyen iş sektörlerini sizler için masaya yatırıyoruz.

A+A-

Dünya geliştikçe ve iletişim artış gösterdikçe yeni iş alanları meydana gelen talepleri karşılamak zorunda kalmaktadır. Bu yazıda özellikle de biyoteknolojiden yapay zekâya en hızlı gelişim gösteren sektörlerden bahsettik.

Seyahat Sektörü

Seyahat sektörü, hakikaten de çok ciddi bir sektör olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu alanda da çok fazla değişim ve gelişim meydana geliyor. Artan konfor, hız ve uzmanlaşmadan direkt tüm müşteriler istifade etmeye çalışıyor. Seyahat alanındaki en önemli tasarım ise genel itibariyle mobil cihazların daha yukarı çıkması ve telefondan uçak bileti alınıp satılması, yeni telefondan bulut şeklinde de yararlanma gibi pek çok gelişme yaşanıyor.

Perakende

Özellikle de son 15 sene içerisinde perakende sektörü büyük değişimler yaşadı. Elektronik ticaretin meydana gelmesi, mağazacılık sektörüne büyük bir darbe vurdu. Küçük büyük fark etmeksizin bütün firmalar yeni çözüm yolları aramaya başladı.

2016 senesinde online alışverişin yaratmış olduğu büyük dalga nihayetinde dinmeye başladı ve perakende pazarı tekrar nefes aldı. Elektronik ticaret sektörünün ana unsuru haline gelmeyi başardı. Mekanizmalar şeklinde faaliyet göstermekte olan perakendeciler açısından tıkla ve al uygulamaları trend olmaya başladı ve bu oldukça popüler bir hal almaya başlayan bu sektörde firmalar müşterilerine online alışveriş yapmaya da siparişleriniz verilmesi ve mağazalardan gelip alma imkânı sunmaktadır.

Uyku

Akıllı ev sistemlerine oranla uyku pazarı biraz sıkıcı ve ilkelmiş gibi gelebilir. Fakat hiçte öyle görünmemektedir. Uykuya dalma, uyanamama ya da dinç uyanma gibi insanlık halleri üzerine çok ciddi manada büyük teknolojik araştırmalar ve geliştirmeler yürütülmektedir. Gelecek birkaç sene içerisinde bu sektörün daha fazla gelişim göstereceği beklenmektedir.

Akıllı Ev Otomasyonu

En hızlı gelişim gösteren pazarlardan birini oluşturan akıllı ev otomasyon sistemleri, 2022 senesine kadar akıllı ev sistemleri uygulamalarının 78 milyar dolarlık bir hacme kavuşması beklenilen durumlar arasındadır. Bu da aslında bu sektörün büyüme oranının 2022 senesine kadar yıllık % 13 olması manasını gelmektedir.

Yapay Zekâ

Yapay zekâ denildiğinde akla Çin, Singapur ve Hong Kong gelmektedir. Yapay zekâ pazarı, hızlı bir şekilde gelişim gösteren sektörler arasındadır. Özellikle de hastalık durumlarını koklama algıları sayesinde bulunan Yapay zekâlardan insanların ne zaman öleceklerine kadar %95 oranında doğru tahminlerde bulunduğu da yapılan çeşitli tespitlerden biridir.

Sanal Gerçeklik

İlk olarak 1990’lı senelerin başında sanal gerçeklik karşımıza çıkmaya başladı ve bu pazar o senelerden itibaren devamlı güçlenerek daha çok ilerlediğim sanal gerçeklik yalnızca eğlence pazarında değil aynı zamanda askeri amaçlarla da ya da spor antrenman dalında ve hatta akıl sağlığı ile ilgili konularda dahi insanlığa yardımcı olabilmek amacıyla geliştirilmeye başlanmıştır.

Biyoteknoloji

Dünya nüfusunun devamlı artış göstermesi durumunun karşısında daha fazla hasat gerçekleştirilmesini sağlayabilecek çeşitli uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar arasında en trend olan bir teknolojidir. Günümüzde hayati önem taşıyan biyoteknoloji  gen tedavisi ile genetik hastalıkları tedavi amaçlarına yönelik çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır.

Siber Güvenlik

Kişilere de kurumlar, verilerini ya da bilgilerini saklayabilmek amacıyla çevrimiçi uygulamalara başvurmaya başladılar. O andan bu yana hırsızlar ya da siber saldırı gerçekleştirmek isteyen art niyetli kişiler ve kurumlar aynı yolu izlemeye başladı. 2017 senesinde artık yalnızca İngiltere’de 5 milyon siber suç işlendi ve bu sayı siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Aslında veri tabanları, ağlar, donanım, güvenlik duvarları gibi bütün bu mekanizmaların işleyişleri ile ilgili çeşitli çalışmalar ve teknolojik buluşlar yapılmaktadır. Birkaç sene içerisinde bu mesleğin en önemli meslek grupları arasında yerini alması bekleniyor.

Yenilenebilir Enerji

Son senelerde güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisinin elde edilebilmesi amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştirilmektedir.  Bu sebeple birçok ülke ya da firma açısından en uygun yöntem yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıdır. Büyük küresel markalardan biri olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleme sergileyen Samsung, 2020 senesine kadar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Çin gibi ve ekonomi devi ülkelerinde baştan sona kadar yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacağının sözünü verdi.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler