1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kızıl Saçlar İçin En İyi Bakım Önerileri
Kızıl Saçlar İçin En İyi Bakım Önerileri

Kızıl Saçlar İçin En İyi Bakım Önerileri

"Kızıl saçlar", güzel göründüğü kadar bu güzelliğin korunması için emek isteyen saçlardan biridir. Çünkü kızıl rengini korumak diğer renklere nazaran hiç kolay değildir.

A+A-

Kızıl rengi, diğer renklere göre daha hızlı deformasyonlara (akma, parlaklığını kaybetme, kırık oluşumu, yıpranma vb.) uğrar. Peki, kızıl renkli saçlar için bakım önerileri nelerdir? İşte, kızıl saçlara ömür katan harika bakım önerileri

  1. Uygun Saç Bakım Ürünleri Seçilmeli.

Piyasada boyalı saçlar için pek çok şampuan, saç kremi vb. ürünler bulunmakta. Bu ürünlerden saç için en uygun olanı seçilmeli ve bu ürünler düzenli olarak kullanılmalıdır. Ayrıca piyasada bulunan renk sabitleyici spreylerle kızıl saçların daha canlı görünmesi sağlanabilir.
pexels-athena-1758143.jpg

  1. Deniz Tuzu ve Klor İçeren Sulara Karşı Dikkatli Olunmalı.

Deniz tuzu ya da klor içeren sular, kızıl saçlara temas edildiğinde bu saçlar yeşil rengini alır. Bu yüzden yüzme öncesi mutlaka saç bonesi takılmalıdır. Eğer saç bonesi yoksa bu tür sulara karşı koruyucu saç kremleri de kullanılabilir.

  1. Sert Havlu Kullanımından Kaçınılmalı.

Sert havlu kullanımı, saç kırıklarının oluşumuna zemin hazırlar. Saç kırıkları, kızıl saçlarda oldukça olumsuz bir görünüm yaratır. Bu yüzden sert havlular yerine yumuşak bir havlu ya da eski bir tişört kullanılabilir. Saçlar havluyla sımsıkı değil, gevşek bir şekilde sarılmalıdır.
pexels-gabby-k-5303010.jpg

  1. Isıtıcı Cihazlardan Olabildiğince Uzak Durulmalı.

Isıtıcı cihazlar saçlarda kırık oluşumuna neden olur. Kızıl saçlarda kırık oluşumu kendini oldukça belli ettirir. Ayrıca ısıtıcı cihazlar, kızıl saçın ilk günkü canlılığını yitirmesine neden olur. Piyasada satılan bigudi ya da daha farklı ısı içermeyen saç şekillendirme ürünleri kullanılarak harika görünümlü kızıl saçlara ulaşılabilir.

  1. Haftalık Bakım İhmal Edilmemeli.

Saçlara haftalık olarak bakım yağı, keratin takviyesi ya da çeşitli maskelerin haftalık bakımda kullanımı eksik edilmemeli. Banyo öncesi saçlara bakım yağı sürülebilir. Ya da saç bakım maskelerinin içerisine bakım yağları eklenerek de uygulama yapılabilir. Bu tür bakım çeşitlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; bakım ürünlerinin kızıl saçlara uygun olmasıdır. Aksi takdirde kızıl saçlar tüm canlılığını kaybedebilir.


pexels-gabby-k-5302992.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.