1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Mor Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Mor Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Mor Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Gözlerinizi Hazırlayın... Her zaman temiz bir yüz ve hazır gözlerle başlayın. Astar, makyajın daha uzun süre devam etmesine yardımcı olur, kırışmayı önler ve ayrıca renklerinizin daha canlı görünmesine yardımcı olur.

A+A-

Parlak Pembe Renk Uygulayın...

Çok pırıltılı parlak pembe bir renk alın ve göz kapağınızın iç yarısına dikkatlice uygulayın. Gözünüzün doğal şeklini takip edin. Kaş kemiğinize kadar gitmeyin.

Herhangi bir rengi uygulamak için yöntem, fırçanın bir tarafındaki rengi seçmek ve rengi bırakmak için rengi nazikçe kapaklara vurmaktır. Fırçanızı göz kapaklarınızın üzerinde sürüklemeyin.

Mor Gölgeyi Uygulayın...

Koyu mor bir gölge alın, ışıltı daha iyidir ve pembenizi uyguladığınız gibi göz kapağınızın dış yarısına uygulayın.
pexels-kate-photo-2813995.jpg

Moru Pembeye Karıştırın...

Moru pembeyle iyice karıştırın, böylece hiçbir tanımlı çizgi görünmez. Renkler sorunsuz bir şekilde birbirine akmalıdır.

Mavi Gölgeyi Uygulayın...

Mor gölgeyi derinleştirmek için koyu mavi bir renk alın çünkü bu dumanlı bir etki yaratır. Maviyi, gözünüzün dış köşesinden kıvrımınıza ve gözünüzün dış köşesinden içe doğru üst kirpik çizginize boğucu bir smoshape uygulayın. Yine rengi göz kapağınıza hafifçe vurun. Fırçayı sürüklemeyin. Rengi yine de karıştıracağımız için işin düzgün olması gerekmez.

Mavi Gölgeyi Karıştırın...

Mavi gölgeyi kıvrımınıza ve ayrıca göz kapağınızın dış yarısına kadar karıştırın. Bu, daha önce uyguladığımız moru derinleştirir ve boğucu bir görünüm yaratır.

Burada mavinin pembeyle karışmamasına ve her yerde tek tip bir görünüm oluşturmamasına dikkat etmeliyiz. Pembenin de öne çıkmasını istiyoruz.

Üst Kirpik Çizginizi Çizin...

Üst kirpik çizginizi siyah bir göz kalemi ile hizalayın ve çarpıcı bir etki için gözlerinizin dış köşesinden dışa doğru bir kanat oluşturun. Astarımız için temel bir şekil oluşturmamız gerekiyor. Kanadı, alt kirpik çizgimizin dörtte biri kadar içe doğru uzatın. Su hattınızı siyaha bağlamayın. Ve alt kirpik çizginizin sadece dörtte birini sıraladığınızdan emin olun.
pexels-marlon-schmeiski-3151296.jpg

Bir Balık Kuyruğu Oluşturun...

Tamamen parti görünümü için gittiğimizden, gözlerimize biraz dramatik bir hava katacağız. Kanadı aşağı doğru da hizalayarak gözlerinizin dış köşesinde bir balık kuyruğu oluşturun. Ayrıca, astarınızın şeklinden memnun olduğunuzda, astarı istediğiniz kalınlığa kadar kalınlaştırabilirsiniz. Parti görünümü olduğu için daha cesur görünüyor.

Kırışıklığın Üstüne Pembe Ekleyin...

Gözlerimizin kocaman görünmesini istediğimiz için, daha önce karıştırdığımız siyah kırışıklığın üzerindeki kırışıklığın üstüne biraz pembe ekleyebiliriz.

Saten Son İşlemde Parlak Mor Göz Farı uygulayın...

Şimdi, saten yüzeyli parlak mor bir göz farı seçin. Tüm göz kapağı bölgesine uygulayın. Göz farı lekeli tabanın hemen üstüne yerleştirin. Olağan süpürme hareketini kullanmak yerine, maksimum renk yoğunluğu oluşturmak için göz farı yerine hafifçe vurun.

Son Bakış...

Ardından, tekrar bir karıştırma fırçası seçin ve kusursuz bir yüzey için tüm renkleri yavaşça dağıtın. Göz makyajında denge oluşturmak için daha önce kullandığımız parlak moru alt kirpik çizgisine uygulayın. Dumanlı bir görünüm yaratmak istediğim için alt kirpik çizgimin dıştaki üçte birlik kısımlarına yumuşak bir mat siyah göz farı dokunuşu ekledim. Yumuşak ve zarif bir görünüm elde edecekseniz, onu indigo rengiyle değiştirebilirsiniz.

kadin-haber.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler