1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. İşinizi Büyütmenin En İyi 10 Yolu
İşinizi Büyütmenin En İyi 10 Yolu

İşinizi Büyütmenin En İyi 10 Yolu

Mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren bir firmanın büyütülmesi oldukça zordur. Bu iş büyük çaba gerektirmektedir. Başlama aşamasında değişik ve çok işle aynı anda ilgilenmek gerekir.

A+A-

Günlük yaşamda veya iş hayatında insanlar ektiklerini muhakkak biçerler. Bu nedenle insanların çalışmış oldukları işleri büyütmelerinin çeşitli yol ve yöntemleri muhakkak ki vardır. İşte bizler de sizler için bu makalede işinizi büyütmenin 10 yolu nedir? Şeklinde bilgiler hazırladık.

Müşteri Yönetim Sisteminin Kullanılması

Firmada gerçekleştirilen işlemler manuel bir şekilde takip edildiğinde çok zorluk ortaya çıkar. Hiç kimse bununla elbette ki uğraşmayı istemeyecektir. Üstelik mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firma, gelişim gösterdikçe bu işin daha zorlu bir hal alması kaçınılmazdır. Hızlı bir şekilde ölçeklendirme gerçekleştirmek istiyorsanız eğer bir müşteri yönetim sistemi kullanılabilir, bu konuya ilişkin pek çok alternatif vardır. Fakat asıl ölçüt işletmenin bulunduğu iş kolu olmalıdır. Tabii ki gibi bulut tabanlı yazılımlar her zaman geçerli olacak seçeneklerin başında gelmektedir.

Rekabet Oranlarının Araştırılması

İşletmenin pazar hedefi sunulacak hizmeti geniş kitlelere ulaştırmaktır. Hal böyle olunca sektörde bulunan rekabet oranının araştırılması gereken uzmanlar böyle araştırmaları üretmek açısından iki çeşit Platform oluşturmuşlardır. Birincisi similarweb diğeri ise adı B6 yani her ikisi de rekabet ortamına ilişkin veri aktarımını düzenli bir şekilde sağlamaktadır. Böylelikle benzer firmalara ait bütün iş akışlarını sayfalarına, reklam metinlerini ya da satışlarını diğer bir aşamalarını mercek altına alma imkanı sunmaktadır.

Müşteri Sadakati Programının Geliştirilmesi

Evet yanlış duymadınız. Sadakat programları satışları artırmak amacıyla kullanılabilecek en uygun yöntemlerden biridir. Yeni müşteriler kazanmanın firmaya katacağı maliyeti var olan müşteriyi e-postaya bir şeyler satmaktan 3 kat daha fazladır. Bu maliyetin 5 ile 11 kat arasında değişebileceğini iddia edenler bile mevcut olmuştur. Hangisi kabul edilirse edilsin gerçek asla değişmeyecektir. Yeni müşteri edinmek her zaman daha masraflı bir hal alacaktır. Uzmanlar, böylelikle müşteriyi sadakat programının oluşturulmasının müşteri kitlelerinin korunmaya yardımcı olacağını düşünmektedir.

Yeni Fırsatların Tanımlanması

Nüfus ile ilgili bilgi ya da verileri daha iyi anlamlandırarak çalışılan sektöre ilişkin yeni iş fırsatlarının analiz edilmesi mümkündür. Dağıtım kanallarından diğer rakiplere kadar hemen her şeyi hatta bütün dış pazarların ve diğer potansiyel pazarlarının çeşitli analizlerini gerçekleştirmek, firmalara çok daha büyük olanaklar yakalama avantajını sunacaktır.

Elektronik Posta Listesinin Oluşturulması

İşin büyütülmesi, hızlı bir şekilde birbirinden etkili ve verimli yollarından bir tanesi de elektronik posta listesinin oluşturmasıyla mümkündür. Bir başka deyimiyle satış mıknatıs ona sahip olmak gerekir. Pazarlama dilinde bu kavram insanların iş ile ilgili bir sürü verir. Ya da bilgileri çok ara bir şekilde birbirleriyle paylaşması anlama gelmektedir.

Yeni Şirketlerin Bünyeye Katılması

Piyasada hemen her gün konkordato ilanında bulunan şirketler vardır. Bu şirketler, iflasın eşiğindedir. Bu nedenle az bir sermaye ile bu şirketlerin bünyeye katılması ile işinizi daha da büyütebilirsiniz.

Sosyal Medya Uygulamalarının Aktif Bir Şekilde Kullanılması

Mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren büyük firmanın sosyal medya uygulamalarını aktif bir şekilde kullanılmasının sonucunda müşteri portföyünün girişim gösterecektir. Bu durum, şirketin otomatikman büyümesini sağlayacaktır.

Pazarlama Kanallarının İyi Analiz Edilmesi

Bir firma her ne kadar iyi bir ürün üretirse üretsin Bu ürünü dış pazarlara ya da iç pazarlarla sağlam bir şekilde tanıtmazsa, pazarlamasını yapmaz ise o zaman firma yerinde saymaya mahkum olacaktır. Bu nedenle özellikle de pazarlama kanallarının iyi analiz edilmesi ve üretilmiş mal ve hizmetlerin iyi sunulması gerekir.

Müşteri Ağının Oluşturulması

Müşteri ağı ile arz ve talep dengesinin oluşturulması ve böylelikle nifo, lifo gibi stok yönetimlerinin kontrol altına alınması mümkündür.

Yatırımların Değişik Ürünlere Yapılması

En az 2 değişik ürünün alınıp satılması yada üretilmesi daha avantajlıdır.

Çünkü bir üründen zarar edilse dahi diğer üründen kâr edilebilir.

İş ile ilgili yeni pazarlara derhal erişim sağlanmalı ve Pazar payından katkı payı, kar payı, temettü gibi çeşitli kazançlar elde edilmek suretiyle bütün bu fırsatların şirketin büyümesi amacıyla kullanılması gerekir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler