1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. En İyi Yatırım Yöntemleri Nelerdir?
İngilizce Bilgisi ile Para Kazanmak

İngilizce Bilgisi ile Para Kazanmak

Sizlere "İngilizce ile nasıl para kazanırım? Hakkında en iyi tavsiyelerde bulunacağız. Bazı insanlar bilgisi olan işten nasıl para kazanabileceğini bilemez. Bazısı ise sadece bir işle yetinir. O işte İngilizcesini kullanır ve maaşını alır.

A+A-

Halbuki bir kaç saatte ek para kazanmakta elindedir. Özellikle  Covid- 19 dan dolayı dışarı fazla çıkmamamız gerekiyor. Evden işe, işten eve. Peki bu döngü içinde nasıl ek iş yapabiliriz? Aslında normal işler sekteye uğradığında bile İngilizceniz şirketinizde aldığınız maaşın daha fazlasını bile kazanabilirsiniz. Sadece biraz merak, biraz azim ve atılganlık istiyor. Burada İngilizce bilginizle yorulmadan nasıl para kazanabileceğinizden biraz bahsetmek istiyoruz.

Evde Öğrencilere İngilizce Öğretmek

Evde İngilizce dersi vermek sanılandan daha kolay bir iş imkanı. Üstelik bunun için başkasının evine gitmenize ve ya onların size gelmesine ihtiyacınız bile yok. Teknolojinin ilerlediği bir dönemdeyiz. Şuan özellikle pandemi sebebiyle de herkesin evinde internet var ve vereceğiniz İngilizce eğitimine çok ihtiyaçları var. Bu ihtiyaç sizin daha çok tercih edilmenize vesile olacaktır. Öncelikle yapmanız gereken varsa öğrencileriniz onlar vasıtasıyla derse başlamak. Ya da internette iş arama yerlerinde, kendi sayfanızda özel ders verdiğinizi içeren yazı paylaşmak olmalıdır. 1 kişi bile gelse zamanla bu sayı artacak ve hem eğitime hem de kendinize kattı sağlamış olacaksınız.

İngilizce Çevirmenlik

Eskiler çeviri yapan kimselere “ mütercim” derlermiş. İngilizce bilginiz var ise çevirmenlik sizin için çok basit ve kazançlı bir iş olabilir. Yapmanız gereken özel şirketlere ve ya iş başvuru sayfalarına CV bırakmak olmalıdır. Bu sayede iş yerleri ve kurumlar sizi arayacak ve verdikleri metinleri tercüme etmenizi ve ya yazılı çevirmenizi isteyeceklerdir. Bazı kimseler sadece telefonla bile yabancı biriyle iş toplantısına katılarak tercüme yapmanızı isteyebilir. Bazıları ise yabancı iş arkadaşlarıyla sizin konuşup onların iş hakkında ne düşündüklerini sizin vasıtanızla öğrenmek isterler. Bu nedenle sadece İngilizce bilginizle kârlı bir iş kapısı size açılabilir.

Yabancılara Gezi Rehberliği

Turist söz konusu olduğunda ne kadar kârlı bir iş sektörü olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Yabancılar özellikle ülkemiz gibi zengin gezilecek yerleri görmek için can atıyorlar ve mutlaka yanlarında rehber olmasını istiyorlar. Bunun için turizm şirketlerine gidip CV bırakmalı ve her gün o işi elde edene kadar peşini bırakmamalısınız. Aynı şekilde iş başvuru sayfalarından da turizm şirketlerine CV gönderebilirsiniz.

Sinema Çevirisi Yapmak

İşin en eğlenceli olan kısımlarındandır. Hem film seyrediyorsunuz, hem de çeviri yaparak para kazanıyorsunuz. Örneğin size sadece İngilizce konuşulan bir film veriliyor. Sizde o filmi at yazı olarak çeviriyorsunuz. Bu sayede diğer insanların istifadesine de sunmuş oluyorsunuz. Oldukça kârlı ve eğlenceli bir iş olan sinema çevirmenliği için yapımcıların şirketine CV bırakarak bu işe başlamanız mümkün olabilir. Kârlı bir iş sizi bekliyor olabilir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler