1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Seslendirme Yaparak Para Kazanmak
Seslendirme Yaparak Para Kazanmak

Seslendirme Yaparak Para Kazanmak

Ülkemiz iş olanakları bakımından o kadar zengin bir ülke ki aslında çalışmak isteyen hiçte tahmin edemeyeceği kadar iş imkanı doğuyor.

A+A-

Bunlardan biri de seslendirme yapmaktır. Bazen hiç bir eğitimin yoktur ve ağır iş imkanlarında çalışmak zorunda kalırsın. Halbuki ses tonun senin kazancın burada der. Ancak farkında olamadığın için bunu değerlendiremezsin. İnsan bazen kendini tanıyamadığı için ne iş yapacağını bilemez, bazen de onu doğru bir iş sektörüne yönlendirebilecek kimse yoktur. Bu nedenle burada sizlere seslendirme yaparak bir kaç iş sektörü hakkında bilgi vermek istiyoruz. Eminim bu iş sektörleri sizinde ilginizi çekecektir.

Sinema Filmi Seslendirme

Türk sinemalarında bazı oyuncular için seslendirme talep edilir. Aslında oyuncuda bu işi yapabilir ancak iş yoğunluğu stüdyo’ ya gitmeye engel olduğundan başka birinden yardım almak isterler. Ya da oyuncunun sesi o filme uygun değildir. Bu nedenle sizin ses tonunuz Türk filmleri için tercih edilebilir. Bununla birlikte eğer İngilizce bilginiz varsa yabancı filmlere de seslendirme yapabilirsiniz. Bu iş sektörü her zaman çalışabileceği güvenilir insanlar ister. Bu nedenle işinizin hakkını vererek uyumlu bir insan olursanız bu iş bulunmaz bir fırsat olabilir.

Çizgi Film Seslendirme

Bazen evlerde komiklik olsun  diye seslerimizi değiştirip çocuklaşabiliyoruz. Bazılarımız o kadar güzel ses değiştiriyor ki sanki başka bir karakter varmış izlenimi uyandırıyor. Bu komik ses tonu neden size kârlı bir iş imkanı olmasın? Bu iş imkanıyla sizde çizgi film karakteri olabilirsiniz. Yapmanız gereken çizgi film yapımcılarına gidip sesinizi dinletmek olmalıdır. Birde tutulan bir çizgi film serisi karakteriyseniz mutlaka çok para kazanacaksınız diyebiliriz.

Siri İçin Seslendirme

Bir çoklarımız belki adını bilmiyor ama örneğin internette birşey sormak için sesli sorduğunuzda size cevap veren kişi siri. Eğer gerçekten güzel bir tonunuz varsa mutlaka buradan iş imkânı elde edebilirsiniz. Burada size önce harfler okutuluyor ve milyonlarca kelime okutulup ses kaydı alınıyor. Tabi hepsini aynı ses tonuyla yapmalısınız. Bu kadar basit. Bu iş sektörü size göre olabilir.

Haber ve Belgesel Seslendirme

Belki de en iyi ve eğitici seslendirme diyebiliriz. Bir haber sunulurken seslendiren kişiyi genelde görmeyiz. Sadece olaylar ve spiker görünür. Ancak o haberi anlatan bir kişi daha vardır. O kişi siz olabilirsiniz. Bununla birlikte birçok sanatçının da yaptığı belgesel sunumları oldukça kolay ve eğlenceli bir seslendirmedir. Belgeseller ne tür bir belgesel olursa olsun mutlaka seslendiren bir kişiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle sizi sesiniz belgesellere çok uygun olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir yapım şirketine bununla ilgili başvuru yapmalısınız. Belki de aranan o ses siz olabilirsiniz.

Seslendirmede Dikkat Edilmesi Gereken

Seslendirmeler ilk etapta çok para kazandıran sektörlerden değildir. Gerçek anlamda para kazanabilmek için bir kaç yapımcıyla birlikte çalışmalısınız. Bu sayede boşta kalmamış olacaksınız. Bunun yanında her zaman işi vaktinde bitirmek, güvenilir olmak ve samimi olmak iş veren tarafından olumlu karşılanır ve seslendirme ile ilgili iş çıktığında sizinle birlikte çalışmak isterler.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler