1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Pc Performans Testi Nedir, Nasıl Yapılır
Pc Performans Testi Nedir, Nasıl Yapılır

Pc Performans Testi Nedir, Nasıl Yapılır

Pc performans testi nedir? Pc performans testi nasıl yapılır? pc performansları, "Pc Performansı Arttırılması" Gibi çok önemli konuları kaleme alarak sizlere aktardık. En iyi Pc performans testi nasıl yapılır? Haber detayında..

A+A-

Yaşadığımız teknoloji çağında en önemli olgu bilgisayarlar oldu. Bilgisayarların kullanımının sıklığı nedeniyle pc performansları oldukça önem kazandı. İşlerinizle ilgili işlemleri yaparken, oyun oynarken pc performansı çok önemli bir hale geliyor. Bilgisayarınızın performansı neden önemli sorusunun cevabı hızlı gelişen dünyada hızlı bilgisayar kullanımıdır. Pc performansı, bilgisayarınızın direkt hızıyla alakalıdır. Performansı ne kadar iyiyse hızı da o ölçüde iyi olacaktır. Bilgisayarınızın performansının nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi değilseniz bununla ilgili bazı yöntemlerini izlemeniz ve performansınızı iyileştirmeniz mümkündür. Pc performans testi yaparak bilgisayarınızı daha hızlı bir konuma getirebilirsiniz. Bu yazımızda buna ilişkin birtakım açıklamalarda bulunacağız.

Pc Performans Testi Nasıl Yapılır
pexels-sora-shimazaki-5926389.jpg

Bilgisayarınız hangi parçalarında sıkıntı olduğunu ya da hangi parçaların iyi çalıştığınız tespit etmeniz bilgisayarınız için çok önemlidir. Pc performansı testi bilgisayarınızın ömrünü uzatabilmeniz için önemli bir uygulamadır.  Pc performans testi yapmanın en yaygın yolu UserBenchmark’tır. Bunun için UserBenchmark.com sitesi ile bilgisayarınızı hız denetimine sokabilmeniz mümkündür. Pc performans testine sokarak bilgisayarınızı diğer teste sokulan bilgisayarlarla karşılaştırabilmeniz mümkündür. Şimdi sizlere benchmark ile bilgisayarınızı pc performans testine sokabilirsiniz onları adım adım anlatalım. Teste başlamak için birkaç adımı yerine getirmeniz gerekiyor. Bu adımları yerine getirdiğiniz takdirde bilgisayarınızın hız performansını öğrenip daha hızlı hale getirmek için kullanacağınız yöntemleri sonrasında araştırıp uygulayabilirsiniz.

  1. Önce www.userbenchmark.com sitesini bilgisayarınızda açın.
  2. Sitede karşınıza çıkacak olan Benchmark uygulamasını indirin.
  3. Son adımımız ise programı çalıştırmak. “Run” butonuna tıklayıp uygulamayı çalıştırın.

Tüm bunları yaptıktan sonra program test sonuçlarınızı göstermek için sitesine bir yönlendirme sağlayacak. Artık bilgisayarınızın tüm bileşenlerini görme imkanına eriştiniz. Dilerseniz diğer kullanıcıların bilgisayarlarıyla kıyaslamayı da deneyebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde bilgisayarınıza ait olan tüm donanımları keşfedebilirsiniz. Böylelikle bilgisayarınızı daha yakından tanımış olacaksınız. Ayrıca pc performans test sonucunuzda göreceğiniz gibi bilgisayarınız 3 farklı kategoride test edilmiş olacak. Bunlar: Gaming, Desktop ve Workstation’dır. Bilgisayarınızda hangi bölümde sıkıntılar var, hangi bölümde iyi çalışma performansı sergiliyor görebileceksiniz.

Pc Performansı Arttırılması İçin Yöntemler
pexels-hitesh-choudhary-340152.jpg

  • Yeni bir bilgisayar almış olabilirsiniz veya bilgisayarınızın hızından, performansından memnun olmayabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken yollardan ilki denetim masasından yapacağınız güç ve uyku ayarlarıdır. Güç ve uyku ayarlarında eğer bilgisayarınız düşük güç modunda çalışıyorsa bunu yüksek performans moduna ayarlayabilirsiniz.
  • Masaüstündeki dosyalar için yapacağız azaltmalar da pc performansınıza etki edecek yöntemlerden biridir. Gereksiz uygulamaları silerek de bunu yapabilirsiniz veya dosyaları bir klasör içinde de toplayabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızı ilk açtığınızda bilgisayarınız bazı uygulamaları otomatik olarak açmaktadır. Bu da bilgisayarınızın kendine gelmesini zorlaştırır. Bunun için Shift+Alt+Delete yaptığınızda karşınıza çıkacak olan görev yöneticisini çalıştırabilirsiniz. Başlatma kısmından ayarları düzenleyebilirsiniz.
  • NVIDIA ekran kartına sahip bir bilgisayarınız varsa, INVIDIA denetim masası ile performans ayarları ile yüksek kalite yapabilir, yine hızınızı arttırabilirsiniz.
  • Bilgisayar depolama alanı kısmı çok önemli bir konudur. Bilgisayarınızda gereksiz dosyaların depolandığı yerlerden biridir. Fazlasıyla yavaşlatabilen bir bölümdür. Kullandığınız Harddisk ne kadar doluysa pc performansınızı daha yavaş hissedebilirsiniz. Genel kullanımında bir yavaşlamaya sebep oluyor. Bunun için basit yol kullanmadığınız uygulamaları bilgisayardan kaldırmaktır. Denetim masasından program kaldır kısmından rahatlıkla kaldırabilirsiniz.
  • Temp dosyaları gereksiz dosyaların oluşturduğu bir alandır. Bilgisayarınızda çalıştır dosyasına girerek temp yazıp aratın. Daha sonra karşınıza çıkacak dosyaları silin. Böylelikle gereksiz yer kaplayan dosyalardan kurtulmuş olursunuz ve bilgisayar hızını arttırmış olursunuz.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler