1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İTO Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? İTO Borç Sorgula
İTO Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? İTO Borç Sorgula

İTO Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? İTO Borç Sorgula

İTO borç sorgulama nasıl yapılır? İTO borç sorgula, İTO borç, İTO Online Borç Sorgulama... İTO hakkında yani " İstanbul ticaret odası" hakkında en çok merak edilen ve araştırılan konulara değindik.

A+A-

İstanbul’da ticari hizmet veren tüm kişilerin ve kurumların faaliyetlerini düzenleyen kuruluş olan İTO, İstanbul’da yer alır. İstanbul ticaret odasında yer alan tüm şirketler belirli bir aidat ödemekle sorumludur. Bu aidatı ödemek günümüzde oldukça basittir. Aidatların ödeme gününün geçmemesi ve zamanında ödemek için gereken adımların atılması gerekmektedir. İstanbul ticaret odasına kayıtlı olan tüm firmalar ve şirketler belirli aylarda ödemelerini yapar. Bu ödemeler Haziran ve Ekim ayları olmak üzere iki eşit taksitte ödenmektedir. İTO üyeleri kendi sermayelerine göre derecelendirdiği için bir tarife baz alınır ve buna göre bir aidat ödemesi oluşturulur. Aidat ödemelerinde belirli dereceler eşliğinde ödemeler yapılır;

  • Y Derecesi 310 TL
  • 4.Derece 300 TL
  • 3.Derece 310 TL
  • 2.Derece 340 TL
  • 1.Derece 465 TL
  • Fevkalade Derecesinde 550 TL

Aidat ödemesi bulunmaktadır. Bu dereceler sermaye ve varlığa göre derecelendirilir. Örnek olarak 2.derecede olan bir şirketin kendi sermayesi 250.001 ile 1.000.000 lira arasındadır. Bu dereceler herkese göre değişiklik gösterebilir. İTO ödemelerini yapmak için internet üzerinden, bankalar üzerinden ve diğer araçlar üzerinden ödemeler yapılabilir.

İTO Online Borç Sorgulama

İTO üyelerinin tümü kendi sermayelerine göre bir tarife esas alınarak ücretlendirilmektedir. Bu borç durumlarını öğrenmek için kişilerin İTO Aidat borç sorgulama ekranına giriş yapması gerekmektedir. Bunun en kolay yolu kişilerin internet sitesine giriş yapmasıdır. Kolay ve hızlı bir şekilde internet sitesi üzerinden aramalar yapılabilir. İstanbul ticaret odası tarafından bizzat sağlanan bu sistemle birlikte kişiler borç sorgulamanın yanı sıra aynı anda borcunu da ödeyebilir. Borç sorgulama işlemleri için şu adımları yerine getirebilirsiniz.

  • İTO’nun resmi internet adresinde yer alan borç sorgulama bölümüne giriniz.
  • Karşınızda sizden T.C. Kimlik numaranız istenir.
  • Kimlik numarasını girdikten sonra doğum tarihinizi ilgili alana giriniz.
  • Bu adımda bilgileriniz eşleşir ve sonraki adıma geçersiniz.
  • Bu alanda Bilgilerim Doğru Devam Et butonuna tıklamalısınız.
  • Bu adımdan sonra kendi sicil numaranızla devam etmeniz gerekir.

Borç sorgulama ve borç ödeme işlemlerini bu adımları takip ederek yapabilirsiniz. Bu adımları takip ettikten sonra size ait olan sicil numaranızı ilgili alana girmeniz gerekmektedir. Sicil NO yazan yere bilgiyi girdikten sonra sağ kısımda yer alan Borç sorgula yazısına tıklamalısınız. Karşınıza gelen borç varsa bunu hemen ödeyebilirsiniz. İTO Borç sorgulama işlemleri için aynı zamanda direk İTO Merkez binasına giderek bunun sorgulamasını ve ödemesini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Aidat Ödemeleri Başka Hangi Yolla Yapılabilir?

İTO üyeleri aidat borçlarını internet üzerinden yapabilir. Ancak yalnızca tek seçenek bu değildir. Üyeler bölge temsilcilikleri üzerinden ödemelerini her zaman yapabilir. Bunun yanı sıra bankaların mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak ödemelerini yapabilir. IBAN ile direk Havale yaparak dahi ödemeler yapılabilir. Borç sorgulama işlemleriyle aynı zamanda ödemeler de yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra ödeme işlemlerini kredi kartınızla da yapabilirsiniz. Borç ödeme sayfasında bu seçenekler karşınıza gelir.

İTO Borç Cezası

İstanbul Ticaret Odasında olan borcun ödenmemesi halinde para cezası ve icra takibi uygulanabilir. Bu konuda açıklamalar net olarak belirtilmiştir. Eğer borç zamanında ödenmezse bunun için gecikme zammı uygulanır. Gecikme zammı %2 oranında olarak işler. Gecikme zammı her gün işlemektedir. Geçmiş yıllara ait bir borç bulunuyorsa buna yönelik bir icra takibinin açılması söz konusu olabilir. Bu durumları engellemek için İstanbul Ticaret Odası sitesine giriş yaparak borç sorgulayabilir ve borcu kuruma gitmeye gerek kalmadan ödeyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.