1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Tarımın Yeni Gözdesi Solucan Gübresi Üretimi
Altın Arayarak Para Kazanmak Altın Nasıl Bulunur?

Altın Arayarak Para Kazanmak Altın Nasıl Bulunur?

"Para Kazanma" yazımızda "Altın Arayarak Para Kazanmak Altın Nasıl Bulunur?" Konusuna değindik. Sizler için hazırladığımız Altın aramak adlı makalemize "haber" detaydan ulaşarak en iyi bilgilere ulaşabilirsiniz.

A+A-

Ülkemiz altın, bor, doğalgaz yatakları bakımından çok zengin bir ülke. Ancak eskiden yapılan bazı anlaşmalar sebebiyle bu yatakların aranması ve açılması yasaktı. Bununla birlikte son dönemde yani 2020 yılının girmesiyle birçok anlaşmanın bittiği görülüyor. Daha yakın bir zamanda Akdeniz de doğalgaz bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı araştırmalar ve bulgularda gösterdi ki Erzurum civarında yeni altın yatağı bulundu. Hâl böyle olurken oldukça zengin bir ülkeye sahibiz. Tabi altının sadece bu şekilde bulunmadığını da biliyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz birçok nehir yataklarını da içinde barındırıyor. Bu yataklar sadece su ve elektrik ihtiyacı karşılanmıyor. Çok az kişilerin bildiği altın tanelerini de barındırıyor. Ve ciddi anlamda bu işi yapan çok kimse var.

Altın Nehrin Nerelerinden Bulunur?

Altın yer altında bir kaç maddenin bir araya gelmesiyle meydana gelir. Bu maddelerin bir araya gelmesi ve yer yüzünde sürtünmeler neticesinde parçalanmalar meydana gelir. Nehirler yaz aylarında sakin ve az akarlar. Ancak kış aylarında özellikle bahar girerken oldukça coşkulu ve yüksektir. Bu yükselmeler parçalanan o altınları da saklanan yuvalarından çıkarır ve nehirde akıntıyla başka diyarlara yolculuğa çıkarlar. Bu diyarlardan haberleri olan altın avcıları buralara gelerek kamp kurar ve günlerce altın izi ararlar. Nehir suyu azaldığında sudan ağır olan altı parçalar nehrin düz ve kenar kayaların hemen diplerine saklanır. Burada altın olduğunun farkına varan altın arayıcılar altın çıkarmaya başlarlar. Altın çok eski yüzyıllardan bu zamana kadar değer kaybetmeyen kaynaklardır. Bu kaynak yüzyıllardır insanlara gelir kapısı olmaya devam etti ve ediyor. Bu nedenle bu geleneksel altın arama işi hep vardı ve devlet bu altın arayıcılardan haberdardır. Yani yasak değildir.

Nehirden Altın Nasıl Çıkarılır?

Nehirde altın oldukça küçük tanecikler şeklinde barınır. Bu nedenle altın arayanlar yanlarına ince elek ve savaklar getirir. Nehir kenarlarında altın aramaya başlarlar. Altının varlığını gösterdiği yerde günlerce kum eleyerek küçük altın topları ve tozları bulurlar. Bu altınlar daha sonra eritilmek üzere bilir kişiye götürülür ve ne kadar değer gördüyse o kadar para kazanırlar.

Altını Nasıl Aramalı?

Altını herkes arayabilir. Aslında aramak geleneksel bir meslektir. Çünkü altın hiç bir zaman değer kaybetmeyen bir maddedir. Bu nedenle eski tarih kitaplarında da altının nasıl arandığını ve nerelerde bulunduğunu görmemiz mümkün. Dediğimiz gibi altını herkes aramakta özgürdür. Kimse burası benim yerim gibi sahiplenme yapamaz. Bu nedenle eğer ilk defa altın arayacaksanız Youtube'den altın arayanları takip etmeli ve onlarla irtibata geçmelisiniz. İrtibat halinde onlarla her sene beraber altın aramaya çıkabilir ve onlarla birlikte kamp kurabilirsiniz. İşi öğrendiğinizde artık sizde başka grup oluşturup, altın aramaya devam edebilirsiniz. Altının yükseldiği şu dönemde oldukça kârlı bir iş.
Altınınız bol olsun.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.