1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. En İyi Yatırım Yöntemleri Nelerdir?
En İyi Yatırım Yöntemleri Nelerdir?

En İyi Yatırım Yöntemleri Nelerdir?

Günümüz dünyasında ki çoğu insan harcamalarından kısıp, tasarruf yaparak para birikimi yapmaya gayret etmektedir. Bazen bu hedefimizi gerçekleştirmek zor olsa bile ay sonunda elimizde kalan parayı ne yapacağımıza dair bir fikrimiz çoğu zaman olmaz.

A+A-

Ellerinde ki parayı bir yatırım aracına dönüştürmek isteyen ama bunu nasıl yapabileceğini bilmeyen çok insan vardır.

Her geçen gün değişen piyasa koşullarını göz önünde bulundurup doğru bir yatırım aracına yönelmek çoğu kez zor olmaktadır. Yatırım aracında karar kılındıktan sonra ise alınan kararın ne kadar doğru olduğu aşikârdır. Çünkü yatırım konusunda yeterli bilgiye sahip değilsek ve geleceği öngöremiyorsak bazen tercih ettiğimiz yatırım aracı bizi zarara sokabilir hatta birikimimizi hiç edebilir. Çünkü yakın geçmiş bu gibi örneklerle doludur.

Bu yüzden elimizde ki birikimi herhangi bir hisse senedine veya duran varlığa yatırmadan önce çok iyi bir araştırma yapmak veya profesyonel destek almak son derece önemlidir. Ülkemiz özellikle son 5 yıldır ekonomik olarak öngörülemez bir periyoda girmiş durumda. Böyle olunca da çoğu yatırım aracında ki risk oranı giderek artmaktadır. Mesela pandemi öncesinde hiçbirimiz 2. el araç fiyatlarının bu kadar yükseleceğini tahmin edemezdik.

Veya yakın geçmişte neredeyse dibi gören bitcoin gibi sanal paraların tekrar bu kadar değerleneceğini öngöremedik. İşte bu tarz olayları tahmin eden ve geleceği analiz etme kabiliyetine sahip kişiler ellerinde birikimlerini bu alanlara yatırıp çok iyi gelir etmeyi başardılar.

Günümüzün Önemli Yatırım Yöntemleri

Dolar

Ülkemizde son 7 yıldır sürekli değer kazanan dolar son yıllarda çoğu yatırımcının gözdesi durumunda. Üretim araçlarının dışarıya bağlılığı, dışardan dolar ile enerji ve ham madde ithali veya katma değeri yüksek ürünlerin dolar ile ödenmesi yüzünden sürekli bir ihtiyaç doğmaktadır. Piyasada yeterli miktarda doların olmaması ve pandemi nedeniyle turistlerin gelmemesi gibi durumlardan kaynaklı bir döviz sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle 2016 yılından bu yana % 200’lere kadar değer gören dolar yatırımcısının yüzünü güldürüyor.

Altın

Geçmişten günümüze Türk insanın en çok tercih ettiği yatırım aracı altın olmuştur. Altın özellikle doğu toplumlarında her zaman çok değerli olmuştur. Geçmiş dönemlere baktığımızda da altın her zaman değerli bir yatırım aracı olmuş ve sürekli yatırımcısına kazandırmıştır. Son yıllarda hem ülkemizde hem de dünya piyasalarında altın çok değer kazanmıştır.

Gayrimenkul

Ülkemizde son yıllarda insanların en çok güvendiği yatırım araçlarından biri de gayrimenkul olmuştur. Bunun nedenlerinden biri de halkımızın fazla risk sevmemesi ve güvenli limanlarda olma isteğidir. Son 2 yılda bu sektörde daralmalar olsa da gayrimenkul hala insanlar tarafından en çok tercih edilen yatırım araçlarındandır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler