1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ziraat Bankası Beşiktaş Şubesi
Vakıfbank'tan Müşterilerine 50 Bin TL Destek Kredisi

Vakıfbank'tan Müşterilerine 50 Bin TL Destek Kredisi

Vatandaşlar üst üste gelen masrafların ödemelerinde sıkıntı yaşarken gözler bankalardan gelecek kredi haberlerine çevrildi.

A+A-

Vatandaşlar üst üste gelen masrafların ödemelerinde sıkıntı yaşarken gözler bankalardan gelecek kredi haberlerine çevrildi. Pandemi süresince yaşanan zorluklar, yaz tatilinde yapılan tatil harcamaları, dükkan giderleri, araba ve ev vergileri, kira giderleri derken okul sezonuna pek çok vatandaş büyük bir bütçe açığıyla girdi. Zorunlu ödemelerin zamanlarının yaklaşmasıyla pek çok kişi bankalardan gelecek kredi haberini beklemeye başladı. Yükselen enflasyon oranlarına ek olarak gelirlerdeki düşüşler, ihtiyaç duyulan para limitlerini de yükseltmiş oldu. Vatandaşın nakit ihtiyacına cevap veren Vakıfbank yüksek limitli yeni kredi haberini duyurdu. Bireysel ihtiyaç kredilerinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise kolayca başvuru yapması ve hızlı başvuru sonucu almasının önü açıldı.

Genel olarak bir bankayla çalıştığınız da artan ihtiyaçlarınıza orantılı olarak bankalar size özel kredi limitleri tanımlayabilmekte. Bu limitler genellikle ödeme imkanları doğrultusunda müşterilere özel belirlenebilir. Buna karşılık Vakıfbank’ta bireysel olarak 20 Bin TL’den 50 Bin TL’ye kadar bireysel ihtiyaç kredisi kullanma imkânı sunuluyor. Genel olarak daha düşük tutarda ki krediler için daha az kredi kontrolü yapılabilir kredi tutarı yükseldikçe bankaların size yönelteceği sorularda çoğalır. İşte genel zamanlarda bankalardan kredi almak bu kadar zorken bankalar bazen aranan özel şartlarda hafiflemeye gidebilir ve daha fazla kişinin bu kredileri kullanması için daha az belge, bilgi istemekte. Zaman zaman kefilsiz, düşük kredi puanına, başka banka borcu olanlara ‘avukata düşmemiş olmak şartıyla’ bu krediler kullandırılır. Eğer bankalarla çalışmak ve kredi almak için ön yeterliliğe sahipseniz Vakıfbank bireysel ihtiyaç kredilerine kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz.

Çoğu kredi borcu veren banka 600 kredi limitinin altında işlem başlatmaz, Sgk ve Bağkur gibi bir kuruma kayıtlı olmak, düzenli gelir sahibi olmak aranan özelliklerin başında geliyor. Peki Vakıfbank 50 Bin TL kredi vereceği vatandaşlarda ne gibi özellikler aramakta? Öncelikle Vakıfbank müşterisi olmasanız bile bireysel ihtiyaç kredisine başvuru yapabilirsiniz.

  • Son altı aylık gelir belgesi
  • Düzenli gelir sahibi olmak
  • 18 yaşın üstünde ve TC vatandaşı olmak
  • Maaşlı ya da sigortalı çalışan olmak
  • Maaşlı çalışanların son altı ayın sigorta primlerinin ödenmesi
  • Kredi notunun alt limitten düşük olmaması

Peki bu krediyi almanızı olumsuz etkileyecek durumlar nelerdir? Eğer başka bir bankada 10 bin TL’lik limitinizin 9.500 TL’si dolu ve 500 TL bakiyeniz varsa yeni kredi çekmeniz biraz zorlaşabilir. Bu borçların avantaj olduğu durumlarda var, farklı bankalara ve kredi kartlarına borçlanan vatandaşlar için tanınan ‘borç birleştirme kredisi’ olarak Vakıf Bank 50 Bin TL kredisini kullanabilirsiniz. 50 Bin TL bireysel krediyi kullanmak isteyen vatandaşlar bankada müşteri temsilcisine ne için kredi istediğini açıkladığında yani bu fonlar olumlu bir amaca yönelik istendiğinde olumlu yanıtlanma ihtimali yüksektir.

Vakıfbank daha düşük tutarda işlem yapabilme imkânı olan müşterilerini de unutmuyor. Eğer bir bankaya gitmek ve işlem yapmak zorsa çevrimiçi olarak Vakıfbank kredilerine başvuru yapılabilmekte. Vakıfbank 20 Bin TL kredi için müşterilerine %1,5 faizle kredi sunuyor. Faiz oranlarını düşürmek için ödeme süresini kısaltmak genellikle tercih edilebilir. Ancak ödeme planları göz önüne alarak bu süreyi belirlemek daha iyidir. Vakıfbank müşterilerine 20 Bin TL kredi için 36 aya kadar ödeme imkânı tanıyor.

Vakıfbank bireysel kredilere başvurmadan önce yapılması gerekenler şöyle: İyi bir kredi puanına sahip olmak. Bunun için borçlarınızın bazılarını ödeyebilir veya farklı başvuruları aynı anda yapmaktan geri durabilirsiniz. Birden fazla yapılan başvurular banka sağlayıcıları tarafından ana veri tabanında işlem kuyruğunda görünmekte ve sizi kötü gösterebilmektedir. 20 bin TL’ye kadar olan Vakıfbank kredilerine SMS, internet bankacılığı, ATM veya mobil uygulama araçlarıyla hızlı başvuru yapabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.