1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Kıymalı Patlıcan Yemeğinin Tarifi! Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
Kıymalı Patlıcan Yemeğinin Tarifi! Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Patlıcan Yemeğinin Tarifi! Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Patlıcan ve kıyma bir araya geldiği zaman ne kadar lezzet dolu bir yemek olduğunu bilmeyen yoktur. Kıymalı patlıcan yemeği hem oldukça lezzetli bir yemektir hem de yapması da oldukça kolaydır.

A+A-

İster kendinize isterseniz de misafirlerinize kıymalı patlıcan yemeği yapıp oldukça doymalarını sağlarken bir yandan da çok güzel bir yemek sunabilirsiniz. Ayrıca hazırlaması ve pişme süresi de oldukça kısa. Hazırlama süresi sadece 15 dakika sürerken pişme süresi ise sadece 25 dakika sürüyor. Kıymalı patlıcan yemeği öyle bir yemektir ki yanında sadece bir pilav ile beraber yenildiği zaman dahi oldukça güzel oluyor. Biz de sizlere bu muhteşem kıymalı patlıcan yemeğinin tarifini verdik. Önce gelin beraber kıymalı patlıcan yemeği için gerekli olan malzemelere bakalım.

Kıymalı Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Soğan, 1 adet ve 4 adet patlıcan
  2. 2 diş sarımsak ve 2 adet sivri biber
  3. Kıyma, 200 gram
  4. Domates salçası, 1 tatlı kaşığı
  5. Biber salçası, 1 tatlı kaşığı
  6. Domates, 1 adet
  7. 1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
  8. 2 bardak Su
  9. 1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber       
  10.  Taze kekik, 1 dal
  11. Tuz
  12. Karabiber  
  13. Taze soğan, 1 yemek kaşığı 

Kıymalı Patlıcan Yemeğinin Yapılışı

İlk olarak domateslerinizi küp küp doğrayın ve bir kaba koyun. Biberlerinizi de küçük halkalar şeklinde doğrayın yine bir kaba koyun. Patlıcanları ise küçük olmamak ve çok büyük olmamak şartlı ile doğrayın. Soğanlarınızı ise normal bir soğan doğrar gibi doğrayın. Daha sonra yemeği yapacağınız tencereyi ocağa koyun ve altını açın. Tereyağınızı ve zeytinyağınızı tencereye ekleyip ısınmasını bekleyin. Tereyağı eriyince ve yağlar ısınınca doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin.

Sarımsak ve soğanın kokusu çıkana kadar karıştırın ve kıymanızı da ekleyin. Kıymayı ekledikten sonra sivri biberlerinizi de ekleyip karıştırarak kavurun. Daha sonra ise hem domates hem de biber salçasını ekleyin. Salçaları da ekleyip karıştırdıktan sonra küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin.

Domateslerden sonra patlıcanlarınızı da ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırın ve birbirlerine geçmesini sağlayın. Üstüne taze kekik ve dolmalık fıstığı da ekleyin. Baharatlarınızı da ekleyip karıştırın. Baharatlardan sonra su ekleyip ağzını kapatın. Ocağınızı kısık ateşte alın ve yemeğinizi pişmeye bırakın.


kiymali-patlican-tarifi-halkgazetesicom-yemek-yemekler-tarif-tarifleri-haber-haberler-son-dakika.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler