1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Şehzade Kebabı Tarifi, Şehzade Kebabının Tarifi Nasıl Yapılır?
Şehzade Kebabı Tarifi, Şehzade Kebabının Tarifi Nasıl Yapılır?

Şehzade Kebabı Tarifi, Şehzade Kebabının Tarifi Nasıl Yapılır?

Şehzade kebabı; dana eti, biber, domates ve patlıcanın muhteşem uyumu ile yapılan bir yemektir. Kebap çeşitlerinden belki de en lezzetli olan kebap olabilir. Bu tarif haberimizde sizler için "şehzade kebabı tarifi" hazırladık. Detaylar haberde...

A+A-

Çünkü hem tadı hem de görünümü ile birçok kişi yemeye doyamıyor. Dana eti sadece biber, patlıcan ve domates ile birleşmiyor farklı baharatlar, soğan ve sarımsak da bu yemekte yerini alıyor. Eğer önceden hiç şehzade kebabı yemediyseniz mutlaka yapıp yemenizi tavsiye ederiz. Sizlere şehzade kebabını püf noktaları ile anlattık. Tarife geçmeden önce ilk olarak şehzade kebabı için neler lazımmış bir bakalım.

Şehzade Kebabı Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 300 gr kuşbaşı dana tranç
  2. 2 adet kemer patlıcan
  3. 10 adet arpacık soğan ve 1 adet kuru soğan
  4. 4 adet sivri biber
  5. 2 diş sarımsak
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 adet domates
  7. 5 dal taze kekik
  8. 1 yemek kaşığı tereyağı ve yine 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  9. 200 ml su ve son olarak 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz ve karabiber.

Şehzade Kebabını Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Püf Nokta

Patlıcanlarınızı birer parmak aralıklar ile uzunlamasına soyacaksınız. Fakat patlıcan soyulduğu zaman, kararma yapar. Bu yüzden patlıcanlarınızı tuzlu bir su içerisinde bekletiniz.
 

Şehzade Kebabının Yapılışı

İlk olarak patlıcanları birer parmak uzunluğunda uzunlamasına soyun ve küp şeklinde doğrayarak tuzlu su içerisine koyun. Biberlerinizi de çok küçük olmamak şartlı ile parçalara ayırın fakat biberin bir tanesini bir kenara ayırın ve bir kabın içerisine koyun. Aynı şekilde kuru soğanlarınızı da küçük küpler olarak doğrayın bir kaba alın. Arpacık soğanlarınızı ise, sadece soyun. Sarımsaklarınızı ise soyup ortadan ikiye bölün. Dana etinizi de küp şeklinde doğrayın.

Doğrama işleminiz bittikten sonra; bir tencereye biraz zeytinyağı, tereyağını ekleyin ve altını açın. Yağ ısınına kadar etinizi az biraz tuzlayın. Yağınız iyice kızdıktan sonra dana etinizi ekleyin ve etlerinizin rengi dönene kadar et mühürleme işlemi yapın. Arpacık soğanınızı ve yemeklik doğranmış soğanınızı da ekleyin. Sonra kısa bir süre kavurun. Biraz kavurduktan sonra tencereye doğradığınız biberi ve sarımsağı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Karıştırmayı unutmayın. Biraz kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edin. Tencerenizin içine 200 ml. Miktarında su ilave edin ve kaynaması için tencerenizin kapağını kapatıp yemeğinizi pişmeye bırakın.

Tencerenizin ağzını kapatıp kaynamaya bıraktığınız zaman, patlıcanları kızartmak için tencereye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde sıvı yağı ekleyin. Isınan yağınızın içine tuzlu su içinde beklettiğiniz patlıcanlarınızı koyun ve yağın içinde kızartın. Kızarmış olan patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin ve etlerinizi üzerine ekleyin. Etlerinizin üstüne biraz tuz ve karabiberinizi ekledikten sonra kenara bir kısmını ayırdığınız biber ve kullanmadığınız domatesleri yerleştirin. Domatesleri dört parça bölün biberi ise 2 parçaya bölün. Üzerine domates ve biberi de koyduktan sonra yemeğinizi fırına verin. Yemeğinizi fırında 15 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarttığınız zaman şehzade kebabınız hazır hale gelmiş oluyor.

sehzade-kebabi-halkgazetesicom-haber-tarifleri-haberi-haberler-sondakika-gazeteler-tarifi-halk.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler