1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Tepsi Kebabı Yemeğinin Tarifi! Tepsi Kebabı Yemeği Nasıl Yapılır?
Tepsi Kebabı Yemeğinin Tarifi! Tepsi Kebabı Yemeği Nasıl Yapılır?

Tepsi Kebabı Yemeğinin Tarifi! Tepsi Kebabı Yemeği Nasıl Yapılır?

"Tepsi kebabı" Türk mutfağında oldukça sevilen bir yemektir. Yapması oldukça hızlı ve kolay hazırlanan bu yemeğin pişirilme süresi bile sadece 35 dakika. Bu tarifler köşesinde sizler için harika "tepsi kebabı yemeği tarifi" hazırladık. Detaylar haberde...

A+A-

Yapacağınız tek şey kıymanın içine gerekli malzemeleri doğrayıcıdan geçirdikten sonra ekleyip tepsiye yaymak. Yani hızlı bir şekilde yapıp ister kendinize ister de misafirlerinize yapacağınız çok lezzetli bir yemektir. Ayrıca ani gelecek misafirlere bile oldukça hızlı hazırlayabilirsiniz. Gelin şimdi beraber sizlerle bu oldukça kolay tepsi kebabı nasıl yapıldığını öğrenelim.

Tepsi Kebabı Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Tek çekim olan 1 kilogram kuzu kıyma
  2. Bir adet orta boy soğan
  3. Orta boyda olan 2 adet yeşilbiber
  4. Maydanoz
  5. Orta boyda 2 adet kırmızıbiber ve yine orta boyda 2 adet domates
  6. 1 diş sarımsak
  7. Tuz, karabiber ve pul biber
  8. Zeytinyağı

Tepsi Kebabı Yemeğinde Önemli Nokta

Tepsi kebabı için kullanacağınız kuzu kıymanın tek çekimden geçmiş olması önemlidir. Tek çekim kuzu kıyma tepsi kebabınızın daha lezzetli olmasını sağlar.

Tepsi Kebabı Yemeğinin Yapılış Tarifi

Bir adet orta boyda olan soğanınızı doğrayın. Doğradığınız soğanı doğrayıcı içine alın. Doğrayıcı içine aldığınız soğana; 2 adet yeşilbiberi, 2 adet kırmızıbiberi ve 1 diş sarımsağı yerleştirin. Bu malzemelerin hepsini doğrayıcıdan geçirin. Bu malzemeler doğrayıcıdan geçtiği zaman sulanır. Bu suyun kuzu kıymanızın içine işlememesi gerekir. Bu yüzden süzgeç yardımı ile bu malzemeler ile yapmış olduğun iç harcı süzün. Hiç su kalmaması için kaşık ile harcın üstüne bastırarak kalan suyun iyice çıkmasını sağlayın. Kuzu kıymayı paketinden çıkartıp yoğurabileceğiniz bir kabın içine alın. Kabın içine koyduğunuz kuzu kıymanın içine doğrayıcıdan geçirip suyunu iyice süzdüğünüz iç harcı ekleyin.

Üstüne hafif bir zeytinyağı gezdirin. Buradan sonra maydanozlarınızı ince bir şekilde doğrayın. İnce doğradığınız maydanozu da kuzu kıymanın içine ekleyin. Sonrasında ise tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. Bütün malzemeleri birbirinin ve kıymanın içine işlemesi için iyice yoğurun. Kıymalı, sebzeli maydanoz ve baharatlar ile hazırladığınız harcı fırın tepsinin içine iyice yayın. Harcı yuvarlak bir borcam içine koymanız çok daha iyi olur ayrıca büyük bir borcam olmasın. Eğer tepsiye koyacaksanız yine tepsiniz de çok büyük geniş bir tepsi olmasın. Harcı tepsin ya da borcama iyice yayın.

Her yerin eşit olmasına özen gösterin. Son olarak domateslerinizi yuvarlak dilimler şeklinde kesin ve kıymanın üstüne yerleştirin. Fırınınızın önceden 220 derecede ısıtın. Eğer fırınınızın derecesi yoksa fırını 15 dakika kadar açıp ısıtın. Daha sonra tepsiyi fırına koyun ve 35 boyunca pişirin. Pişme işlemi bitip fırından çıkartın ve üstüne bir ya da iki dal maydanozu doğrayıp serpin. Böylelikle tepsi kebabınız servise hazır hale geliyor.

tepsi-kebabi-halkgazetesicom-tarifler-haber-tarifleri-haberi-haberler-sondakika-gazeteler-tarifi-halk.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler